Zdravím,
mám Astru F 1,7D 42kW r.v. 92 .
Nedávno jsem dělal alternátor (DELCO REMY France) a všiml jsem si, že je na něm výstup "W" (což je údajně zdroj střídavých pulzů pro otáčkoměr).Drát z tohoto kontaktu vede někam do auta, ale na palubní desce je pouze (z vleva) palivoměr, rychloměr, teplota vody, takže usuzuji, že je drát někde ukončen a nepřipojen.
Viděl jsem přístrojovou desku z Fka, ale benzínu a ta má místo palivoměru otáčkoměr a palivoměr přesunutý k teploměru vody.
Sla by přístrojová deska zaměnit a signál z alternátoru "W" připojit, aby otáčkoměr ukazoval otáčky motoru (reálné)?
Převodový poměr alternátor ku kliková hřídel je asi 1: 1,8 (není ani 1:2).
Děkuji, za odpovědi.
Přístrojová deska z benzínu na diesel
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přístrojová deska z benzínu na diesel
Musíš sehnat z diesela. V benzínu si otáčkoměr bere impulzy z nějakého čidla - v dieselu by nefungoval.
m.artty píše:Musíš sehnat z diesela. V benzínu si otáčkoměr bere impulzy z nějakého čidla - v dieselu by nefungoval.
Vy u té 1,7TD máte otáčkoměr?
najnižšia výbava mala prístrojovku bez otáčkomeru... je jedno či benzín alebo diesel
Opel Corsa 1.0 X10XE r.v. 1998, 2x Airbag, EPS
Opel Vectra Caravan 1.6i r.v. 1997, 2x Airbag, AC, 2x Electric Windows - PREDANÁ 15.9.2012
Daewoo Nexia GLX 1.5 16v r.v. 1996, Airbag, AC, ABS, 4x Electric Windows
Opel Vectra Caravan 1.6i r.v. 1997, 2x Airbag, AC, 2x Electric Windows - PREDANÁ 15.9.2012
Daewoo Nexia GLX 1.5 16v r.v. 1996, Airbag, AC, ABS, 4x Electric Windows
Vývod od alternátoru tam údajně jde vždy, stačí sehnat správnou přístrojovku z diesela s otáčkoměrem a číslem za "W" stejným jako má ta moje. Dále musí bít pouze z atmosféry, TD mají údajně jiné zapojení.A možná R.V. by mohl být orientačním vodítkem...
Tak jsem si to tak nějak dal dohromady a po něčem se podívám...
Děkuji všem za informace a tím bych i téma uzavřel.
Tak jsem si to tak nějak dal dohromady a po něčem se podívám...
Děkuji všem za informace a tím bych i téma uzavřel.
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Původně jsem otáčkoměr neměl, sehnal jsem přístrojovku s otáčkoměrem a jen jsem je vyměnil. Dokonce v autě byla příprava pro otáčkoměr, takže žádné tahání kabelů.