Omega A - nestartuje
Moderátor: Moderátoři
Omega A - nestartuje
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli se někomu nestala náhodou stejná závada. Vlastním vozidlo Omaga A, 2.0i, 85 KW, motor je označení C20NE. Vozidlo mi nejde nastartovat na benzín, ale po přepnutí na LPG je vozidlo plně pojízdné. V minulosti jezdilo vozidlo na benzín bez problémů. Na vozidle jsem vyměnil palivové relé, čidlo polohy klikové hřídele, čidlo teploty pro ŘJ, sondu na katu. Následně jsem proměřoval elektriku, kdy jsem zjistil, že mi nejde signál na benzinové střiky. Signál z indukční cívky do ŘJ jde, ale z ŘJ na střiky již nevychází. Není mi jasné, čím je tento signál v ŘJ blokován??. Kontrolka motoru nesvítí a ŘJ nemá žádné záznamy o závadách. Budu vděčný za každou informaci.
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Omega A - nestartuje
Náhodou jinou ŘJ si nezkoušel?
Děkuji za poznatek. ŘJ jsem také vyměnil ,ale stejné problémy???????????
pokud vím, tak na vstřikování je pojistka.. edit: pojistka číslo 16 (20A) ta je i na palivové čerpadlo..
+ je poblíž jednotky dvojité relé, které právě spíná plus ke vstřikovačům to by mohlo být problémem
není ve vozidle namontován alarm?
+ je poblíž jednotky dvojité relé, které právě spíná plus ke vstřikovačům to by mohlo být problémem
není ve vozidle namontován alarm?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Ve vozidle není namontován alarm. Pojistku jsem taká měnil. To dvojité relé je umístěné na jakém místě ve vozidle. Není to náhodou obsažené v palivovém relé. A je to pojmenované jako bezpečnostní relé, které odpojí signál po vypnutí klíčku ve vozidle. Jsem z toho už
relé by mělo být pod palubkou, pod plastovym krytem prahu úplně vepředu. Zkus z něj sundat obal a zkontroluj, jestli pri starovani sepnou obě. Případně promeř jestli jsou relé při sepnuti průchozí, jestli nemají opalene kontakty.
Bavíme se o palivovém relé, které je u Omegy umístěné na straně řidiče v motorové části za tlumičem. Tak toto jsem také měnil z vozidla, které bylo pojízdné.
Nemáš nějaké foto??? Jak to relé asi vypadá.
hodím ti se radši schema kabeláže řídící jednotky
http://ulozto.cz/xvQo31tg/omega-xps
pokud to neotevřeš doporučuji XPS Viewer
http://ulozto.cz/xvQo31tg/omega-xps
pokud to neotevřeš doporučuji XPS Viewer
o.k. podívám se a moc děkuji. Marko