Čau, dnes ráno jsem přišel ke své Corse, kterou jsem nastartoval a najednou chcípla. Vysunul jsem klíč ze zapalování a stále svítí kontrolky olej a baterka, jako by byl klíč zasunut a pootočen. Proud odebíraný z baterky je 1 A (při vysunutým klíči). Po vložení klíče a pootočení se kontrolky rozsvítí pouze jasněji a proud odebíraný z baterky je 1,1 - 1,2 A. Po snaze nastartovat - auto začne točit, ale nechytne. Neví někdo, co by to mohlo způsobovat? Nějaký typ nebo radu, jak závadu odstranit?
Pojistky a relátka jsem nechal zkontrolovat a vše je OK. Jeden opravář mi dokonce řekl, že to bude chyba imobilizéru. Nevíte náhodou, jestli imobilizér dává signál přímo do řídící jednotky, nebo se zpracovává ještě někde mimo v jiné jednotce, ve které by šel nějak zrušit / vyřadit ?
Potřebuji auto, co nejlevněji a nejrychleji opravit.
Předem děkuji, za všechny Vaše rady a zkušenosti.
Přesná specifikace vozu:
Druh vozu: OA-M1-HB-3 HATCHBACK
Tovární značka,typ: Opel Corsa 1.0 CN11
r.v. 1998
Typ: X10XE
Palivo: BA 95B
Výkon 40 Kw/5600, Zdiv. objem 973 cm3
Výrobní číslo: W0L0SBF08W4180889
Corsa-nestartuje
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corsa-nestartuje
čidlo na klikové hřídeli to je klasika
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
A můžu se zeptat, kde se nachází (nejlépe foto), kolik stojí a jak je náročná výměna?
Jedná se tedy o klasickou závadu Cors? Nechápu tedy logiku těch svíticích kontrolek bez klíčku v zapalování...jaký vliv na to má ten snímač otáček? Ten přeci do toho nemá co mluvit....
Jedná se tedy o klasickou závadu Cors? Nechápu tedy logiku těch svíticích kontrolek bez klíčku v zapalování...jaký vliv na to má ten snímač otáček? Ten přeci do toho nemá co mluvit....
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ten zjistí kterej válec je v horní uvrati a podle toho reguluje vstřik benzínu, předstih zapalování a tak
jinak měl by být vidět když se sundá pravé přední kolo a je tam u ozubeného kola netiušim kde je u x10xe
jinak měl by být vidět když se sundá pravé přední kolo a je tam u ozubeného kola netiušim kde je u x10xe
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.