malej projektik

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
xfrodof

malej projektik

Příspěvek od xfrodof »

Ahojte, tak jsem si rikal, ze kdyz delam nejakou vetsi udrzbu na motoru ze bych zkusil na astru s motorem C16NZ nasadit mensí turbo. Chci se zeptat jestli nekdo nevi kde bych sehnal lepsi vstrik. Dobre vim ze to nebude mit nejakej ohromnej narust vykonu, ale chtel bych to zkusit. Akorad mam strach z toho jednobodu, daval jsem turbo na feldu 1,6mpi a tam to slo v poho po par upravach.
Astra F 1,6 55kw (C16NZ) 1994
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: malej projektik

Příspěvek od ernst »

pokud to opravdu chceš, tak proč ne :D ale dej sem nějaké foto :D

je pravda, že když tenhle motor odepíšeš, tak za pár šupů seženeš jinej ... :D
takže pokud máš čas, prostředky, čím jezdit, když to zdechne a hlvně chuť experimentovat šel bych do toho

nicméně být tebou, nahodil bych tam vícebod i se sáním a jednotkou a čerpadlem z C16SE (nebo C14SEten tam jde po upravách taky stačí jen lehce připilovat kanály a přemístit čidlo teploty motoru pro ŘJ) a pokud vyměníš i vačku a výfuk, tak se dostaneš na nějakých 65-72 kw..... .. tohle celé, pokud máš všecko zvládneš předělat za jedno odpoledne...

1,6ka je slabá na klice.. s turbem ji velmi rychle zadřeš... protože olejová pumpa není moc výkonná.. hlavně pokud má motor už nějakej ten nájezd km

Taky jsem nad touhle úpravou uvažoval a to poměrně dlouho.. jenže když už bych to dělal, chtěl bych aby to nějakou chvíli vydrželo..

takže bych určitě sháněl ojniční šálky z nějakého např turbodieselového motoru - kvůli odlišnosti materiálu kompozitu (zatížitelnost)...
mazání turba externě nejlépe mechanicky,externím čerpadlem
(viz potřebné tlaky http://www.turbomaster.info/eng/bulletins.php?id=31... )
pořešit regulaci tlaku turba..
naladit jednotku, protože dost pochybuju, o tom, že si s tím ta sériová poradí.. i kdybys foukal třeba jen 0,2 baru..

nicméně pokud se do toho vrhneš, dej sem rozhodně fotky/videa jak pokračuješ :D celkem mě to zajímá jak by to mohlo dopadnout :)

jedno viedo co jsem našel :)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bK90TeXuGQ
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Přikláním se k tomu co tady psal ernst. Jednobod překopat na vícebod a nejlépe sání i s jednotkou z motoru C16SE (tento motor má v základu 75kW - jsem jeho hrdým vlastníkem). Pokud máš investice a chceš to opravdu spáchat ve velkém stylu, tak asi pevnější vačku, nebo jak již tady bylo zmíněno alespoň šálky. Každopádně foto by bylo super. Nezbývá mi nic jinýho, než popřát hodně štěstí a ať se práce vydaří ;)
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

C16NZ ? nevíš co s prachama?
Tento motor není stavěný na velké tlaky, pokud by se ti povedlo tam někam naroubovat turbo, tak to motor nevydrží.....
to už bych tam raději nacpal nějaký jiný 1.6 turbo motor, třeba ze staré Lančie nebo Mazdy např.
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

o vymene motoru za neco jinyho jsem taky uvazoval. Dekuji za podporu a za kazdou radu, bude se to hodit. rovnou zacnu shanet vicepod a sani, nema nahodou doma nekdo?? vacka uz se dela. zvazoval jsem tam taky davat externi olejovy cerpadlo a chladic, bez toho to nejde, to bych upekl. chci aby to vydrzelo.
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Ovšem, chladič oleje bych tam prdnul na 100%, ale nesmíš zapomenout na IC (intercooler), jinak by TI tam šel teplej vzduch a to by se mu asi nelíbilo :lol: pokud by jsi toto plánoval cca 4 měsíce z5, tak jsem měl nabídnutý motor C20LET z Calibry. Byl to komplet i s převodovkou, komplet motorovou kabeláží, hadicema, IC-čkem atd. Motor byl čipovaný na 260 koní, to by Ti už s Astrou pěkně zacvičilo :)
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

Kamo, skoda. hned bych ho vzal.
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

To je fakt, byla to dobrá prda :) byl komplet přetěsněnej atd. Pokud zase o něčem podobném budu v brzké době vědět, tak dám echo ;)

xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

jojo
ZDENDA1

Příspěvek od ZDENDA1 »

pořád to bude starej motor, co na to není stavěný....
já chtěl taky kdysi do 1.6 Vectry turbo, stejný sen jako ty :lol: dokonce jsem sehnal malé z Fiatu Uno a pak Hyundai Scoupe 1.5T
Ve finále z toho sešlo, protože by se to finančně nevyplatilo....tak jsem koupil Octávii 1.9 Tdi :lol:
i tak ti držím palce, třeba se ti to povede ;)
CZECH TRUCK TEAM

Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Odpovědět

Zpět na „Astra F“