Ahojte chalani, mam nejake tie otazky na vas
Moja astra 1,9 CDTi 88kW zacala zle startovat za studena. Vyhodilo mi to chybu zhavicov, tak sa menili zhavice, fungoval len jeden. Ale aj po vymene zle startuje. Moj mechanik mi povedal, ze to bude cidlom teploty motora, tak sa menilo aj to. (kontrolka zhavenia svieti dost kratko na minusove teploty, minuly rok svietila ovela dlhsie). Po odpojení tohto cidla svieti kontrolka dlho a motor startuje pekne. Uz som sa dozvedela daco aj o padani nafty, tak som po tazkom nastartovani vypla motor a nastartovala znova - chytilo hned. Stala som uz aj z kopca, start bol sice lepsi, nez na rovine, ale aj tak pretocil asi 4krat, az potom chytil.
Preto sa chcem opytat, ci tieto moje pokusy naznacuju, ze mi pada nafta a bude treba povymienat vsetky tie hadicky? Preco, ked odpojim cidlo teploty motora, tak mi auto nastartuje hned? A este napadla mechanika nejaka softwarova chyba, ze nedostatocne mi vstrekuje pri starte? Moze to byt?
Dik moc za odpovede, uz to trva dost dlho, tak uz s tym musim daco urobit
Opel astra H caravan 2008 1,9 CDTi 88kW - studene starty
Moderátor: Moderátoři
Opel astra H caravan 2008 1,9 CDTi 88kW - studene starty
Astra H caravan 2008 1,9 CDTi 88kW
Corsa 1995 1,2 benzinova 33kW - jazdila bez oleja, bez chladiacej tekutiny a na benzinove vypary :D
Corsa 1995 1,2 benzinova 33kW - jazdila bez oleja, bez chladiacej tekutiny a na benzinove vypary :D
- Reklama
Re: Opel astra H caravan 2008 1,9 CDTi 88kW - studene starty
Problémy by mohlo způsobovat vadné podávací čerpadlo nafty v nádrži, často zlobilo například na citroenech. Zkus ho prověřit. Taky občas zlobí EGR ventil, to jsem našel tady http://www.tipcars.com/magazin-opel-ast ... -3852.html. Snad to pomůže.