Vectra bez turba

Moderátor: Moderátoři

shadie

Vectra bez turba

Příspěvek od shadie »

Zdravím, v únoru sem si pořídil Ve Be 2.0 DTI caravan X20DTH. Od začátku co ji mám tak svítí "ponorka", auto jezdilo bez problémů, pokud teda nepočítám starty za studena kdy z výfuku vyletělo kouře jak ze staré LIAZky. Minulý týden se však objevila závada nová, pro mě do té doby neznámá. Auto za jízdy sebou vždy párkrát škublo jak když ztratí na sekundu výkon a pak vše bylo v pořádku a jelo dál.. Až do včerejšího rána, to škublo, ztratilo výkon a najednou z DTI je SDI.. Turbo mlčí.. a snad by mě teď předjela i babeta.. Co se týká kontrolek tak stále svítí jen "ponorka"...
Není někomu zde tato závada povědomá? Nemá někdo zkušenost s něčím podobným?
Reklama

vectra11

Re: Vectra bez turba

Příspěvek od vectra11 »

Jakou asi tak očekáváš radu ty ponorko?
Vectra B,Z18XE,LPG,Diagnostika OP-COM+LPG Stag4
plazivec

Příspěvek od plazivec »

No tak chlapi, někdo kdo máte v provozu věštící kouli mu přece poraďte...
shadie

Příspěvek od shadie »

No děkuju za odpovědi, myslel sem spíš jestli o tom už někdo neslyšel. Pokud ne, stačilo říct nevím. Radil sem se s více lidma a každý mi tvrdí něco jiného. Někdo váha vzduchu, někdo že to může být v podtlaku, další zas že vstřik..
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Pořídil sis dobrý auto s nicmoc motorem a nediv se, že kluci takhle reagujou - pokud už od začátku tvého používání svítí chybová kontrolka systému řízení emisí (btw taky jí říkám ponorka... :) ), je v systému řízení emisí trvale přítomna závada (či závady) zjistitelná přinejmenším vyčtením paměti závad, v ideálním případě dobrou diagnostikou a někým, kdo s ní umí dělat... Pak lze v motoru číst jak v otevřené knize, proto se nediv poznámce o věštecké kouli. Takhle ti bude radit ten tohle a jiný zas něco jiného, příčina samotná přitom může být zcela jinde, prostě nech auto napíchnout na diag a budeš moudřejší... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
shadie

Příspěvek od shadie »

To je odpověď ;) Dobrá takže teď už jen sehnat někoho s dobrou diagnostikou :D
denny

Příspěvek od denny »

Diagnostika je základ,ale závada se pak musí najít.Hlavně,aby nebylo čerpadlo VP44 těsně před pohřbem.
shadie

Příspěvek od shadie »

Je fakt, že sem auto koupil od jednoho na první pohled né moc důvěryhodného člověka co tvrdil, že je automechanik a o auto se dukladně staral. Taky mi řekl, že když svítí ta kontrolka, že to nevadi, no ja to moc neřešil, jelo to jak mělo i s turbem.
Dávám sem i fotku motoru, kolega v práci má Astru a ten samý motor a vypadá to u něj jinak pod kapotou....

http://s14.postimg.org/5ejh3fdgx/IMAG01470.jpg
denny

Příspěvek od denny »

Výborně,tak to dobrej masakr.To čidlo u termostatu je odpojeno?Jestli ano,tak se nediv,že od začátku jezdíš s kontrolkou.A řídící jednotka dostává stale impuls -38°C.
shadie

Příspěvek od shadie »

Termostat je připojený, je to na té fotce asi špatně vidět. Každopádně se mi nezdá prostě všechno to zapojeni tam, přijde mi to takové zmatené...
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“