Vybracie od motora v interieri

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Fiďo

Vybracie od motora v interieri

Příspěvek od Fiďo »

Zdravím chlani, maám taky zvláštny problem :/ .. Ide oto že mám hrozne velke vybracie v interieri. Aby som to lepšie opísal. Menil som cca pred rokom motor na mojej Astre F 1.7 TD 50kw origoš opel motor. Takže išli aj nove silenbloky motora, prevodovky skrátka všetky 3 viac ich tam tušim ani nieje či?? .. Naštartujem auto. Motor beží pekne bez nejakých strat ale na volnobehu citim velku rezonanciu v aute :/ . všetko sa trasie a po chvilke mám zalahnute v ušiach :/ .. ked idem za jazdi alebo ako nahle pridám plyn tak rezonancie sa stlmia a odost! Najhoršie je to naozaj na tom volnobehu ked stojim na semafore, parkovisku skrátka volnobeh. Je to hrozna jazda žiadne pohodlie :/ .. už sa stým babrem asi pol roka :/ .. bol som stým aj v servise a vraveli mi že to je normálne .. že tieto dieseli tak hučia a aj tak trasu .. ale podla mna to nieje možne aby to až tak moc! .. Pomôžte mi prosím vás. Velmi pekne Ďakujem za každu radu.
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: Vybracie od motora v interieri

Příspěvek od ernst »

myslím že máš špatně nastavený volnoběh, je moc nízký.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Fiďo

Příspěvek od Fiďo »

Volnobeh sa mi zdá byt v pohode :) .. keby som ho čo i len otroška zdvihol tak by ten motor moc vrčal a samozrejme aj papal :/ ..
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

volnoběh by měl být 820 - 920 otáček za minutu.

píšeš že jsi vyměnil silentbloky(předpokládám že jsou tedy zcela nové a použité prvně na tvém autě) tak mě napadá jen tohle a nebo někde špatně ohnutý výfuk který se ti opírá o karoserii..
Fiďo

Příspěvek od Fiďo »

A ak zistim tie otáčky kedže nemám budiky z otačkomerom?
Presne tak! Silenbloky sú čistonove takže tie by mali byt ok. Ešte som ich aj pravidelne dotahoval ako bolo pisane. Výfuk sa mi nikde neopiera. To som sa pozeral či sa dkade niečo neopiera a všetko je ok. Všetci vravia že by to mohol byt ešte zotrvak. Ale ako nato prádem že je to presne ono? Nemáš stým skúsenosti?
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no ještě jsem se setkal u VW polo že byly také nové silentbloky, motor byl ok.. auto docela dost drnělo na volnoběh.. až vrzaly dveře spolujezdce v zámku..
nakonec to bylo nahnilými prahy a nosníky nad nápravnicí...
po vyvaření vozu se problém ztratil..

ty píšeš že motor jde dobře, takže s tím setrvákem bych si nebyl tak jistý, mimochodem.. ani nový díl nemusí být 100 v pořádku.. raději ty silentbloky pořádně zkontroluj... také celkem záleží na výrobci, někteří výrobci používají příliš tvrdou gumu která tolik netlumí rázy a vibrace..

nejvíce se projeví silentblok převodovky (ten zespoda) když ho odšroubuješ (motor se trochu nakloní) tak by měly vibrace prakticky ustat.
Fiďo

Příspěvek od Fiďo »

Viem že je rozdiel v kvalite aj u silenblokov. Práve preto som sa pokúšal skúsit aj nejake iné značky a nepomohlo:/ .. Inač je pravda že oja astrička je už troška hnila na podbehoch a hlavne na podlahe šofera .. ale že by to bolo tým?? ..

A to s tým prevodovkovim silenblokom si myslel ako?? .. Mysliš že by som ho mal troška povolit?? .. Bo ja mám všetký silenbloky dotiahnute na fest!! .. Bo vždy ked som prešiel nejaku vzdialenost tak som dotahoval.

Inač som si všimol že ked sa rozbieham tak mi to tak trocha drkoce:/ .. a ked preradujem dajme tomu z 2 na 3ku tak mi to auto vybruje .. ako keby som chytil na chvilku ten volnobeh.
Fiďo

Příspěvek od Fiďo »

Problem vyriešeny :D .. vymenil som silenblok na prevodovke :) .. bol tam ten čistonovy ale bol strašne tvrdy ako skala :/ .. tak som tam hodil naspet net pôvodny čo tam bol a už to ide v poho :) .. konečne sa to ukludnilo :) .. i ked ešte trocha je to citit ale to sa neda stým porovnat :D .. Ďakujem všetkým za svoje rady :)
Fiďo

Příspěvek od Fiďo »

Ešte mi ostal taky menši problemik :/ .. trasenie mi ako tak už zmizlo ale ešte stále ked preradujem tak je počut take drnčanie akoby kov o kov. Čo sa týka chytania o kasnu ako napriklad výfuk tak všetko pozrete a nič som nenašiel kde by sa to mohlo chytat. Nemá stým niekto skúsenost? Ďakujem :)
Odpovědět

Zpět na „Astra F“