TECE OLEJ

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
vectra19cdti

TECE OLEJ

Příspěvek od vectra19cdti »

zdravím borci,
chcem sa opýtať na váš názor, že odkial mi to môže tiecť ten olej, respektíve čo môže tiect. nahodou som si to dnes všimol, len som neurobil fotku lebo už tam bola. tak ako je na obrazku, tak presne odtial to nejako tečie. čiže olej som našiel na tej časti krytu čo je akoby v tom výseku. je to na šoférovej strane, zvyšok je suchy. zhruba v tom mieste ako je na obrazku. a prepačte že som dal fotku aj s netovou strankou, ale nenašiel som iny kryt motora, respekíve obrazok nejakeho auta odfoteneho od spodu. zajtra to skusim odfotiť.

za každy nazor vam dakujem.

udaje o aute, rv 2004, 110kw, oelj meneny pred 5tisic km. najazdene km 171 tisic
Přílohy
opel-vectra-c-5-02-8-05-kryt-pod-motor-diesel-.jpg
Reklama

Petr Š

Re: TECE OLEJ

Příspěvek od Petr Š »

S takovou specifikací problému ti asi kluci nepomůžou. Chtělo by to asi nějakou fotku přímo z motoru.

Já mám podobný problém na své insignii 4x4 s motorem A20DTH. Po výměně oleje jsem taky našel skvrnu pod autem. Když jsem lehnul pod auto, tak kryt byl od oleje zhruba v místech jak popisuješ ty. V servisu vyměnili těsnění u olejového filtru, ale mě se zdá, že to teče z čidla, který je ze zadu motoru asi tak 30 cm od olejového filtru zhruba u prostřed motoru.

Nevíte někdo, co je to za čidlo?

Po výměně oleje se mi navíc při startu motoru naskočí asi na 1s nízký tlak oleje (pouze při teplotě pod nulou), pak sama zmizí. Při teplým oleji to nedělá. Při výměně mi tam dali olej liquid molly určený pro insignii. Možná to je tím čidlem - co myslíte
Petr Š

Příspěvek od Petr Š »

Tak že u mě byl špatný odvod oleje z turba. Trubička, která vede z turba do bloku motoru měla špatný těsnění u bloku, olej tekl ze předu motoru, ale nebylo to moc vidět. Po přetěsnění už nenaskakuje nízký tlak oleje, ale nevím, jestli to má souvislost s přetěsněním.
vectra19cdti

Příspěvek od vectra19cdti »

Vtedy som mal hlupy obrazok, lebo som nevedel fotku pridat, no ake zistilo sa ze to tecie interkuler
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“