Chyba snímače úhlu natočení volantu B1020

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
litterpool

Chyba snímače úhlu natočení volantu B1020

Příspěvek od litterpool »

Ahoj, právě jsem si koupil vectru rv.2007 1,9 CDTI 110KW. Narazil jsem na závadu se kterou si nevím rady. Když zapnu blinkry (tak aby blikaly déle) tak se při zatočení volantu nevrátí. Což předpokládám by měly :) Diagnostika hlásí chybu B1020, snímač úhlu natočení volantu. Jak jsem tady pročítal, dost často zmiňujete CIM modul. Je nějaká možnost opravy? Setkal jste se někdo s touto závadou? Všechno ostatní funguje bez problémů, tempomat, dešťový senzor, ovládání na volantu také bez problémů. Poradíte někdo? Moc děkuji
Reklama

sidney

Re: Chyba snímače úhlu natočení volantu B1020

Příspěvek od sidney »

Zdar. Mám Vectru C 2006 v servise se stejnou závadou a čekám co mi sdělí mechanik. Začalo to svítit na palubovce jedno po druhém, ABS, vyrovnávání smyku a další signalizace poruchy a také nevypínaly blinkry. Jakmile se něco dozvím, tak dám vědět. Předem mi říkali, že to bude ve snímači nebo v kabeláži. :o
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Taky přihodím něco na dané téma. Svítí mi ESP a blikají AFL natáčení světel. ABS a všechno ostatní funguje.Měli jsme poloosy venku a taky celý motor,po montáži se ale tohle rozsvítilo a chyby v opcomu : 1) B 1012-00, steering angle sensor not calibrated a
2) U2143-71, invalid data from SAS (steering angle sensor),ty nejdou smazat. Nevíte zda kalibrace úhlu natočení jde udělat přes opcom ? Nerad bych do opla a aby museli sundavat volant atd.
Taky jsem teď našel někde,že by mohl být přetočen kroužek na CIM .
Máte s tím někdo zkušenost chlapy,prosím ? Díky za rady :idea:
Insignia 118 kW ST, automat
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Tak zkalibrováno přes opcom,paráda . ;)
Insignia 118 kW ST, automat
Ridimito

Příspěvek od Ridimito »

Čaute, je to už delší dobu, co jsem měl ten stejný problém s CIM a blikáním různých kontrolet. Problém byl v senzoru polohy otočení volantu. Rozebráno vše až na ten plošňák, ten jsem pak vyčistil nějakým čističem na plošné spoje, co se mi nezdálo jsem i propájel a pak vše na zpět. Pak přes OPCOM provedl nastavení poloh a bylo to vyřešeno. Pokud můžu doporučit, tak to vyzkoušejte raději v opačném pořadí ;) Tzn první vyzkoušet OPCOM. Hodně mi pomohlo video viz níže. Ať se daří...

https://www.youtube.com/watch?v=GaLa6s_ASjY
Opel Vectra GTS 1.9 CDTI,110kw,r.v 2006
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“