Nefukcni nahon na zadek
Moderátor: Moderátoři
Nefukcni nahon na zadek
Zdravim,
tak jsem zjistil (samozrejme v nejmene vhodnou chvili ), ze nahon na zadni napravu nefunguje. Zadne naznaky poruchy se neprojevovaly (jako rany ze zadu, rachot od diferencialu při ostre zatáčce). Jen sporadicky vyskocila hlaska Servis pohonu všech kol.
Mate nejake zkusenosti?
Dekuji za info
tak jsem zjistil (samozrejme v nejmene vhodnou chvili ), ze nahon na zadni napravu nefunguje. Zadne naznaky poruchy se neprojevovaly (jako rany ze zadu, rachot od diferencialu při ostre zatáčce). Jen sporadicky vyskocila hlaska Servis pohonu všech kol.
Mate nejake zkusenosti?
Dekuji za info
- Reklama
Nefukcni nahon na zadek
Jo mame. Presne to iste ...
Vymena zadneho diferaku ...
Vymena zadneho diferaku ...
Re: Nefukcni nahon na zadek
Tak pokud to je diferencial, tak to je ta lepsi varianta. Auto jsem kupoval jete a je tam pojistka Defend car. Diferencial je zahrnut v pojistce. Takze pokud to nebude drazsi nez 25 tisíc, mela by to pokryt.
Nefukcni nahon na zadek
Lepsia varianta? Okolo 5000€ stoji len nahradny diel. + praca a naplne ...
Opel ma vlastnu 6r zaruku , v nej to nemas zahrnute? Vo vyssich(priplatkovych)to bolo.
Opel ma vlastnu 6r zaruku , v nej to nemas zahrnute? Vo vyssich(priplatkovych)to bolo.
Mě vyskočila hláška servis pohon všech kol, když mi vylétla trubička z haldexky a bylo tam málo oleje, začal bych od toho nejmenšího, zkontrolovat olej a postupoval k většímu. Je divný, že nebylo nic slyšet a že by odešel diferenciál
To Eisy: Nevim jestli je tam záruka od Oplu. To mi snad reknou v servisu. Rozhodne opravu chci provest v nemeckem servisu. Nejak nemam k domacim duveru.
Pokud to bude něco banalnejsiho - tim lepe.
Pokud to bude něco banalnejsiho - tim lepe.
Nefukcni nahon na zadek
Samozrejme ze to moze byt hocico. Cim lacnejsie tak lepsie.
To len aby si mal predstavu o cene, keby bolo treba menit ...
To len aby si mal predstavu o cene, keby bolo treba menit ...
Ještě jeden postřeh. Teď jsem auto zkoušel do kopce na sněhu. Náhon na zadek fungoval. Pak blikla hláška servis pohonu 4x4 a zadek se odpojil.
Já bych řekl, že to bude haldexka, měl jsem to podobný. Když jsem nastartoval, tak porucha nebyla, ale po nějaké době jízdy mi porucha naskočila a odpojila pohon na zadek, pokud by jsi vypnul motor a zas nastartoval, tak by jsi mohl zas chvilku jet s pohonem 4x4, to ale nedoporučuju. Nevím jestli je tam nějaký čidlo teploty, nebo prokluzu nebo co to odpojuje, ale jedině dobře, že to dělá. Kolik máš najeto a měnil jsi někdy olej v haldexce?
tady jsem to probíral:
https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php?t=6395
tady jsem to probíral:
https://www.opel-forum.cz/viewtopic.php?t=6395
Najeto 110 tisíc. V Haldexu olej udajne, dle servisu (Auto Steiger) menen v 84 tisicich. Presto ho radeji hodlam vymenit.