Signum nereaguje po nastartování na plyn

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
filipino

Signum nereaguje po nastartování na plyn

Příspěvek od filipino »

Zdar lidi, poslední půl rok se mi objevuje na Signum 1.8 103 kw (z18xer) pro mě záhadná závada. Za chladnějších teplot tím myslím třeba pod 10°C nastartuju, auto si zachrochtá, vyjíždím z parkingu a na přidání plynu se zvednou otáčky následně hned spadnou a plyn můžu mít na podlaze a auto se ani nehne jakoby bylo přidušené ale motor nezhasne. Musím ho pak naprázdno protočit aby se vzpamatoval a pak vše funguje jak má. Máte nějaký tip?? Jezdím i LPG ale s tím za studena není možno startovat. Když vyjíždím z garáže třeba v zimě kde se drží nějakých 15°C problém není. měl jsem pocit, že problém na chvíli přestal po výměně svíček ale asi ne, momentálně tam mám asi 10tis. brisk iridium a všechny 4 jsou krásně vypálené. dále jsem vyměnil palivák v domění že může po nastartování przdit průtok, ale problém neodstranil i když byl za*ebany až až. mám taky vyměněný výfuk, ale nevím na co dál se zaměřit docházejí mi nápady a mám pocit, že to bude nějaká větší ryba :| :evil: tak předem dík za všemožné postřehy ! ;)
Reklama

Sunman

Re: Signum nereaguje po nastartování na plyn

Příspěvek od Sunman »

osobne by som to tipoval skôr na studený kontakt, skondenzovanú vlhkosť niekde v elektronike - napr. od snímača polohy plynového pedálu.
Vypnutím a zapnutím zresetuješ poruchu a potom to zase ide.
filipino

Příspěvek od filipino »

dík, mrknu na to, paměť závad je ale čistá - podle mě by něco vyhodilo... jedná se ale vyloženě jen o chladnější odjezd. nikdy jindy se závada neprojevuje.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

sorry, ešte som si nevšimol, že to robí len pri jazde na plyn, takže moja poznámka asi nebude úplne relevantná.
Mal som totiž rovnaký problém niekedy na vw - najprv pri daždi a potom už rôzne - auto prestalo reagovať na pedál, zvýšili sa otáčky na 1200 a dalo sa s ním pomaly dôjsť do servisu. 4x menili plynový pedál, 1x zväzok káblov pod autom - vždy to prestalo ale po čase sa vrátilo. diagnostika ale ukazovala chybu.
rovnaký problém pred nedávnom pri zatečení vody do opla - ale zjavne voda - po vysušení OK.
filipino

Příspěvek od filipino »

s lpg to nemá nic společného, to se zapíná až při 40° to už normálně funguju :)
filipino

Příspěvek od filipino »

natočil jsem video klasický rozjezd. drop je přesne v 31s až do protočení motoru do vysokých otáček se motor dusí pak jede dobře.
https://youtu.be/_gwWIfHcpcQ
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“