Zdravím Corsáci ,chci se tu podělit se svou zkušeností s Corsou D 1.0 12V Z10XEP.
Scháněl jsem pro dceru auto a narazil na zajímavou nabídku na netu a to tuto Corsu z roku 2007 za nějakých 39tis.kč s tím že auto jede nejede na dva válce a svítí kontrolka motoru.
Řekl jsem si že to bude nějaká prkotina ale prodejce mně ujistil že ani v autorizovaném servise si nevěděli rady a že vyměnili snad vše okolo zapalování.
Nicméně jsem auto koupil a absolvoval 100km cestu domů (hruza děs běs) .
Mně hned napadla řídící jednotka a po napíchnutí opcomu jsem si říkal že to asi tak i bude když na mně diag hodila tyto kody :
P0300 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected
P0301 - Cylinder 1 Misfire Detected
P0303 - Cylinder 3 Misfire Detected
Nicméně se zdál i motor dost hlučný na rozvodu a tak jsem si zkontroloval rozvod a co nevidím ,sací vačka skočená o jeden zub a řetěz podezřele volný.
Schodil jsem prsa a našel toto : rozpadlé lišty rozvodového řetězu v důsledku utrženého šroubu a opěrného kolíku.
free image hosting
how to take screenshots
upload pictures free
gifs upload
Po koupi rozvodové sady a její namontování jsem se až lekl jak je ten motor klidný a tichý.
A na závěr bych asi dodal že ne vždy při rozsvícení kontrolky elektroniky motoru musí bejt porucha elektrická jak si páni v Opelu mysleli.
Chybové kody P0300,P0301,P0303 problém v rozvodu
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Chybové kody P0300,P0301,P0303 problém v rozvodu
paradni oprava a hlavne odvaha, neco takoveho koupit a jet v tom 100km a kompletne neznicit motor.
Děkuji za pochvalu a neboj že kdybych na místě věděl že je na tom ten motor tak jak byl ,tak že bych s ním jel po ose.
Hold jsem tak nějak důvěřoval té elektronické chybě.Každopádně to dopadlo dobře a tak jsem dnes mohl auto předat dceři.
free picture upload
20mb image hosting
Hold jsem tak nějak důvěřoval té elektronické chybě.Každopádně to dopadlo dobře a tak jsem dnes mohl auto předat dceři.
free picture upload
20mb image hosting
Tak vidim, ze se ti povedlo vsechno