Ahoj, předem se omlouvám jestli to tu někde je ale nemůžu to najít.
Mám problém na své VeCe 1.9CDTI 88KW
Problém je v tom že jsem ráno nasedl do auto a při žhavení mi nefunguje tachometr ani po nastartování.
Jediný co svítí při žhavení je kontrolka motoru, nic víc. Při jízdě se nehne ani jedna ručička na panelu.
Včera vše fungovalo, zkontroloval jsem pojistky u řidiče přesně pojistku č.17 což by mělo být na přístoje (našel jsem na forech)
Před chvílí jsem to měl píchlí na diag a ta mi vyčetla tyto chyby:
U2160 - Steering Angle Sensor Communication Circuit Malfunction
(00) - Not present
B3925 - Wrong Environment Identifier Received IPC (Instrument)
(00) - Present
U2116 - CAN-Bus No Communication with IPC (Instrument)
(00) - Present
U2139 - CAN-Bus CIM Message Range/Performance
(71) - Not present
U2116 - Invalid Data from IPC (Instrument)
(00) - Present
P1125 - Throttle Actuator Malfunction
(62) - Not present
(tohle by měla být škrtící klapka to jedu tenhle týden na vyčištění a reset)
U2143 - Invalid Data from SAS (Steering Angle Sensor)
(71) - Not present
nechci s tím jezdit do oplu protože nevím kolik po mě budou chtít a nejdřív bych chtěl vědět čím to je a zda si to nemůžu opravit sám.
díky za příspěvky
nefunguje tachometr
Moderátor: Moderátoři
-
nefunguje tachometr
Opel Vectra C Caravan Combi 2004, 1.9CDTi 88kw
- Reklama
-
Re: nefunguje tachometr
ještě mě napadlo že by to mohla mít na svědomí kuna nebo nějaká podobná potvora. Neumím si totiž vysvětlit že včera bylo vše ok a dnes tohle.
Zkusím projít kabely.
Zkusím projít kabely.
Ahoj,
tipuji, ze 'umrel' CIM.
OnMi
tipuji, ze 'umrel' CIM.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
-
Po delší době jsem se na to vrhnul a závada byla daleko banálnější než jsem čekal.
Nakonec to bylo zapříčiněno z oxidováním kontaktů.
Takže jsem odpojil kontakty od tachometru, prostříkl sprejem na kontakty.
Tachometr opět funguje.
Tato závada mě ujistila v tom, že ta nejbanálnější věc se má zkoumat jako první.
Pro ty co by měli podobný problém tady je návod:
1)Odpojit - pól na baterce
2)pootočit volantem aby jste mohli odšroubovat horní kryt nad volantem, jsou tam dva vruty pod krytkami na stranách.
3)opatrně odendat horní kryt, musíte vycvaknout na stranách (pozor at no neulomíte jako já )
4)pod tachometrem jsou dva šrouby typu hvězdička, po odšroubování můžete vyndat tachometr.
5)opatrně si ho pootočte a vyndejte kontaktní zásuvku, která má nahoře pojistku musíte ve prostřed zásuvky zmáčknout a pak zásuvku vyndáte.
6)prostříkejte všechny zdířky v zásuvce i zásuvkový prostor v tachometru sprejem na kontakty, dejte pozor ať tam nemáte rybník a nechte chvilku vyschnout nebo to profoukejte.
7)potom vyzkoušejte jestli vše funguje a tak zapojte baterii, pokud bude vše fungovat můžete tachometr zase složit tak jak to bylo.
Nakonec to bylo zapříčiněno z oxidováním kontaktů.
Takže jsem odpojil kontakty od tachometru, prostříkl sprejem na kontakty.
Tachometr opět funguje.
Tato závada mě ujistila v tom, že ta nejbanálnější věc se má zkoumat jako první.
Pro ty co by měli podobný problém tady je návod:
1)Odpojit - pól na baterce
2)pootočit volantem aby jste mohli odšroubovat horní kryt nad volantem, jsou tam dva vruty pod krytkami na stranách.
3)opatrně odendat horní kryt, musíte vycvaknout na stranách (pozor at no neulomíte jako já )
4)pod tachometrem jsou dva šrouby typu hvězdička, po odšroubování můžete vyndat tachometr.
5)opatrně si ho pootočte a vyndejte kontaktní zásuvku, která má nahoře pojistku musíte ve prostřed zásuvky zmáčknout a pak zásuvku vyndáte.
6)prostříkejte všechny zdířky v zásuvce i zásuvkový prostor v tachometru sprejem na kontakty, dejte pozor ať tam nemáte rybník a nechte chvilku vyschnout nebo to profoukejte.
7)potom vyzkoušejte jestli vše funguje a tak zapojte baterii, pokud bude vše fungovat můžete tachometr zase složit tak jak to bylo.