Otevírání el. víka - potenciální problém - Astra ST
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Přátelé, kdo máte na ST el. ovládané zadní dveře, jak jste spokojení? Já moc a přiznám se, že jsem netušil jak moc dobrá vychytávka to je. Vidím zde ale jeden zásadní problém, kterého jsem se obával a nakonec i zažil.
Problém spočívá v tom, že elektronika může zlobit a co když se vám bude samovolně odemykat zadní víko? Auto je pak parádně připravené, minimálně pro vandalismus a vykradení všeho co je uvnitř.
Předvčírem jsem šel domů, klíče v kapse, prošel jsem okolo auta a v pohodě. Bydlím na rušné ulici v Praze ve 4 patře činžovního domu (celkem vysoko). Auto bylo zaparkované šikmo naproti od domu přes ulici, vzduchem cca 50m.
Když jsem dorazil domů, něco jsem si vzal a šel jsem ven k autu. Celkem mě bylo nepříjemné, že kufr byl otevřený. Nic se samozřejmě nestalo, mohlo to být maximálně 10 minut, ale byl to hodně špatný pocit. Že bych stiskl tlačítko k otevření si neuvědomuji a tím spíš ne že bych přitom stál při otevřeném oknu a koukal na auto. Tohle se muselo stát nějak náhodně.
Doma jsem byl sám, takže že by si s tím někdo hrál nepřipadá v úvahu.
Tohle mě přivádí na myšlenku, zda při každý delší odstávce auta, nevypnout automatické otevírání. Ev. bych si rád bloknul na klíčku tuhle možnost. Když si totiž auto omylem odemknete, tak se zase pěkně samo zamkne, ale dveře, ty zůstanou otevřené, klidně do jara...
Co si o tom myslíte?
Problém spočívá v tom, že elektronika může zlobit a co když se vám bude samovolně odemykat zadní víko? Auto je pak parádně připravené, minimálně pro vandalismus a vykradení všeho co je uvnitř.
Předvčírem jsem šel domů, klíče v kapse, prošel jsem okolo auta a v pohodě. Bydlím na rušné ulici v Praze ve 4 patře činžovního domu (celkem vysoko). Auto bylo zaparkované šikmo naproti od domu přes ulici, vzduchem cca 50m.
Když jsem dorazil domů, něco jsem si vzal a šel jsem ven k autu. Celkem mě bylo nepříjemné, že kufr byl otevřený. Nic se samozřejmě nestalo, mohlo to být maximálně 10 minut, ale byl to hodně špatný pocit. Že bych stiskl tlačítko k otevření si neuvědomuji a tím spíš ne že bych přitom stál při otevřeném oknu a koukal na auto. Tohle se muselo stát nějak náhodně.
Doma jsem byl sám, takže že by si s tím někdo hrál nepřipadá v úvahu.
Tohle mě přivádí na myšlenku, zda při každý delší odstávce auta, nevypnout automatické otevírání. Ev. bych si rád bloknul na klíčku tuhle možnost. Když si totiž auto omylem odemknete, tak se zase pěkně samo zamkne, ale dveře, ty zůstanou otevřené, klidně do jara...
Co si o tom myslíte?
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
- Reklama
Re: Otevírání el. víka - potenciální problém - Astra ST
Niečo podobné sa mi stalo pred dvoma týždňami.. Bývali sme v penzióne a vzdušnou čiarou to bolo cca 30 metrov z izby k autu na parkovisku. Večer sme prišli z výletu a zaparkoval som. Ráno odchádzame a idem nakladať veci do auta. a na moje prekvapenie je kufor otvorený. Nemohol byť dlho otvorený lebo v aute nebola žiadna námraza a cez noc bolo vonku -15. tak som si hovoril, že asi ako som si dával kľúče do vrecka, tak som musel zmačknúť tlačidlo na otvorenie kufra. Dúfam že to bolo tým a nie je dáky problém v elektronike, že si sama otvára kufor
Tiež by som sa neťažoval, keby sa to tlačidlo na ovládači dalo odpojiť, ale pochybujem o tom. Inak si bezdotykové otváranie pochvaľujem (hlavne to otvorenie nohou )
Tiež by som sa neťažoval, keby sa to tlačidlo na ovládači dalo odpojiť, ale pochybujem o tom. Inak si bezdotykové otváranie pochvaľujem (hlavne to otvorenie nohou )
Opel Astra K ST, 1,4T 110 kW, MY17
-
Bol som pred zopár dňami v servise, updatetovali nejakých 5 softwarov a jeden z nich bolo zrejme otvaranie kufra už to nefunguje ako niekedy že 2x stlačiť, ale po novom musíš 2x stlačiť a následne 3tí krát držať aby sa kufor otvoril.
Naposledy upravil(a) pythoon007 dne 11 led 2017, 19:25, celkem upraveno 1 x.
Super! Předpokládám, že tohle je docela známá věc tedy. Nechám si taky poprosit o update, ale stejně mi přijde lepší to deaktivovat z klíče. Tam to nepotřebuji. Pokud chci někoho poslat pro něco do kufru tak na dálku otevřu auto a on ať si sám zmáčkne na víku tlačítko...pythoon007 píše:po novom musíš 2x stlačiť a nadledne 3 krát držať aby sa kufor otvoril.
-
Podľa mňa je to strašne zdĺhavé teraz, ja by som to absolutne neriešil ak by sa z ničoho nič nespustil alarm a nechcel sa vypnúť a nasledne prestalo svietiť osvetlenie prevodovky (P.R.N.D) nakoniec sa to vyriešilo preinštalovaním softwaru
2x stlacit a potom drzat?
Co bolo zle na jednom dlhsom podrzani ako to mala Insa pred FL?
Co bolo zle na jednom dlhsom podrzani ako to mala Insa pred FL?
-
Mne sa stalo uplne to iste niekolko mesiacov dozadu. Hral som sa s klucmi v byte na 4. posch a vonku neskutocny lejak. Odisiel som cca o 10-15 min z bytu, dojdem k autu a kufor otvoreny nebol by som povedal ze to ma tak brutalny dosah a citlivost. Odvtedy si davam sakramentsky pozor co stlacam, dokonca som si kluce v ramci tasky prehodil na take miesto kde by som ich nemal nahodne postlacat. Rozmyslal som uz aj nad nejakym puzdrom, len to by chcelo nieco co zas nebude blokovat signal na keyless otvaranie / startovanie...
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
No možná jde jen o první nepříjemnou zkušenost, pak si dává člověk majzla. Nejhorší je, že já si toho nejsem vědom a že na to, že se to stalo v kapse, tak je to až moc snadné. Tady opravdu by byl dobrý nějaký kryt. Na tom ovladači by to tlačítko mělo být lépe udělané. Třeba koncern WV - když to s ní tady stále srovnáváme - má ty klíče lepší. Jednak mi přijdou více robustní, ne tolik plasťák a pak mají ta tlačítka utopená a pod gumou, musí se to důkladně stisknout, tam jsem v kapse neměl nikdy problém.
Ten kryt by se mohl hodit, našel jsem něco jako tohle, ale provedení není moc hezký...
http://www.ebay.com/itm/100-Genuine-Lea ... Rp&vxp=mtr
Ten kryt by se mohl hodit, našel jsem něco jako tohle, ale provedení není moc hezký...
http://www.ebay.com/itm/100-Genuine-Lea ... Rp&vxp=mtr
Inak skušal niekto dosah otvarania zadných dverí klúčom? Lebo mne sa nezdá že sa to dá otvoriť 15-20 metrov…. a pochybujem zo 4 poschodia….
Opel astra K ST inovation 1,4 150k, čierna metalíza, sada inovace(led matrix a navigácia…) , zimná sada 2, funkčná sada pre zadné sedadlá, fleetova zľava 16,38%(3909€)…
na vzdialenost 20m-30m sa kufor urcite otvori. Uz som skusal
Opel Astra-K ST Innovation, 1.4T 92kW