Zdravím,
mám problém (Astra h, 6ti kvalt diesel) s řazením dvojky. Ostatní stupně dobře zapadnou (i když na můj vkus řaď. páka neklouže moc čistě - trochu jakoby s odporem) ale dvojku musím dost tlačit silou doleva a dolu aby zapadla, jinak se mi stane, že nezapadne a přev. kola kloužou (po přidání plynu se jen roztočí motor na volnoběh).
Servisák mi řekl, že je to na to auto normální (má 200tis), ale bojím se, aby se to nezhoršilo a navíc mi to normální nepřijde, spíš že se mu dotoho nechtělo.
Prosím o radu, snad to nebude špatná celá převodovka.
špatně řadí dvojka
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: špatně řadí dvojka
Trochu problematický oplí šestikvalt M32WR. Pokud jde řadit špatně opravdu jen dvojka, zkontroluj připojení či nastavení táhel/lanovodů a v každém případě vyměň olej za nový GM 1940004 (žlutý) a tak o dvě decky náplň přelij (musí jí být víc oproti předepsanému stavu.). Pokud nic z toho nepomůže, je problém už opravdu uvnitř v převodovce...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Děkuji,
budu to směrovat na servisáka a doufat v to lepší řešení.
budu to směrovat na servisáka a doufat v to lepší řešení.
Dočetl jsem se a připadá mi, že by to mohl být problém synchronů. Což tedy předpokládám, že by se musel vypustit v tomto případě olej ale oprava by zas byla pak už jednoduchá?
Když tu zmiňuješ synchrony - do oplích manuálních převodovek je předepsán olej se specifikací API GL 4 popř. GL 4+, v žádném případě API GL 5, přičemž zásadní rozdíl mezi uvedenými oleji je v jejich působení na synchronizační kroužky. Pokud někdo v minulosti nalil GL 5, mohly to odnést právě ony...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Hodne Polaku dava Fuchs a ten doporucuje pro tyto prevodovky GL5. Ale asi jim to synchronizuje, kdyz ho dam furt davaji.
Mohl by mi někdo prosím poradit nějaký rozumný servis na výměnu oleje na tu převodovku okolo Prahy?