Jestli jste někdo uvažovali o výměně žárovek za LED nebo HIDy, tak jste si asi všimli že originální krytky světel jsou úplně natěsno (od zadní části žárovky < 3cm) a není šance tam cokoliv nacpat tak aby to šlo zavřít.
Trochu mě to štvalo, tak jsem si naměřil originální krytku, vymodeloval si ve freecadu variantu s větším prostorem a nechal jí vytisknout na 3d tiskárně. Výsledek můžete vidět tady - http://imgur.com/a/S4E4u (poslední model je upravený aby se lépe tiskl na tiskárně). Od spodku krytu tam jsou 4cm (tzn. cca 7cm od zadní strany žárovky), takže tam nacpete prakticky jakoukoliv LED žárovku. Můžu případně model upravit pro HID sadu (zmenšit ten zadní prostor a nechat tam díru na provlečení kabelů), takže nebude třeba vrtat do originální krytky. Jinak krytka sedí perfektně, jen je potřeba přendat gumové těsnění z originálu (viz poslední obrázek).
Pokud by jste někdo měl zájem, můžu poslat zdrojový soubor nebo modely pro tisk. Nechal jsem si to tisknout tady https://www.3dhubs.com/service/Kinamico (neumí moc česky, ale odpovídá rychle a pomůže s případnou úpravou). Tisk v Z-ULTRAT mě vyšel u dvou krytek i s dopravou na €23,57 (se slevovým kódem - http://3dhubs.refr.cc/GXN546H) s tím, že ta hroní část je trochu naddimenzovaná, určitě by to úpravou šlo srazit níž. Je to cca 631 Kč, pro srovnání u vojty originál s dopravou 571 Kč.
Alternativní krytky světel
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Alternativní krytky světel
Astra K HB 1,4T 110kW, Innovation, 02/2016
- Reklama
Re: Alternativní krytky světel
Sqelé díky!
Astra K, ST 1.4T (92Kw) Enjoy + sady gumových a velurových koberečků :-)
Super práce! A co za žárovky jsi koupil? Taky jsem o něčem uvažoval, tak se rád nechám inspirovat
Astra 2017, 1.0 T Smile
Koupil jsem tyhle spíš jenom ze zvědavosti, nic moc od nich nečekám. Zatím jediné poznatky jsou že nehlásí chybu, zpracování není překvapivě úplně nejhorší a ty LED jsou umístěny stejně jako vlákno u halogenové žárovky. Musím nejdřív někde vyzkoušet že nesvítí úplně mimo, poslední dobou jezdím jenom za světla tak není kde.
Zdrojáky projektu a modely jsou ke stažení tady
Zdrojáky projektu a modely jsou ke stažení tady
3500lm na žárovku led je málo!
Astra K, ST 1.4T (92Kw) Enjoy + sady gumových a velurových koberečků :-)
3500 lm na žárovku je až dost, tolik pomalu nemají ani xenony. Jiná věc je, že ta žárovka 3500lm nebude mít ani náhodou, ty hodnoty co čínani uvádí u LED žárovek jsou celkem nesmyslný. Pokud ale bude svítit alespoň stejně jako halogeny (o čemž trochu pochybuji), tak by to podle mě mělo smysl (přece jenom to bílé světlo vypadá lépe).
LED by som moc neriešil...mal som asi 5 minút v aute. Na prvý pohľad krásne svietili keď sa zotmelo videl som prd, horšie ako halogén. Okrem toho po ich zapnutí sa stratil úplne signál rádia a ešte mi aj vypisovalo vypálenú žiarovku...