Ahoj,
setkal se někdo z vás s výpadky internetu v autě?
Poslední dobou (odhadem tak týden až dva) se to začalo chovat poněkud podivně.
V místech, kde to dřív běžně fungovalo na LTE (50ti tisícové město) teď internet více nefunguje než funguje.
Wifi je normálně připojená, ale odpojuje se mobilní síť.
Není to ale závislé na lokalitě. Dělá mi to i kdekoliv jinde při popojíždění v okruhu 150km.
Obvykle nastartuji, různě se to přepíná mezi LTE, 3G, 2G a pak zmizí klidně na několik minut signál úplně a pak zase znovu...
Během tohoto přepínání samozřejmě internet nefunguje.
Trvá to obvykle tak třeba 15 minut než se to rozjede. Někdy ani vůbec a chytí se to zase až po dalším nastartování.
Zkoušel jsem volat na OnStar, ti to předali k řešení Vodafonu, ale že z jejich strany neví co s tím a ozvou se do týdne.
Samozřejmě data atd vše mám...
Servis budu zkoušet jako další v pořadí.
Setkal se s tím někdo? Může si auto samo tahat aktualizace, že by se to po nějaké posralo?
Problém s internetem v autě
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Problém s internetem v autě
Astra K 1,4T 92kW, Innovation
Dodge Challenger R/T V8 5,7 HEMI, 280kW
- Reklama
Re: Problém s internetem v autě
Mám LTE od Vodafone, ale přímo v mobilu a za poslední dva roky se opravdu pokrytí a stabilita hodně zlepšila. V autě ty cenové tarify co nabízí onstar nedávají smysl, navíc ani třeba na Slovensku internet nejde. Jedu normálně tedy data přes mobil ze vnitř auta a OK, celá D1 Praha - Bratislava OK. Když jsem jel minulý rok ONStar v autě, občas to dělalo co popisuješ, ale spíš na menších městech, kde bylo horší pokrytí. Mobil zkrátka funguje mnohem líp. Celá ta legrace v autě je spíš marketingový tah, který zaujme, ale v praxi ho cenově zabijí. Jinak mé zkušenosti s podporou OnStar a Opel servis jsou takové, že nic nezjistí, vše je normální, nebo vlastnost výrobku. Od tohoto bych si moc nesliboval.
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Jasne. Az to bude za prachy, tak bych si to taky nekoupil (OnStar mi dava smysl jen kvuli satelitnimu vyhledavani a lepsi cene za pojistku)
Kazdopadne kdyz jsem koupil auto, bylo tam na data nejake zkusebni obdobi na 2 nebo 3 mesice od Opelu.
To pak skoncilo, chtelo to registraci od Vodafonu a dostal jsem dalsi rok a 100 GB gratis...
Tzn prijde mi skoda to nevyuzit, kdyz mi to dali a doted to k plne spokojenosti fungovalo.
Uraduji z auta obcas a proste na notebook apod je to maximalne pohodlne, nez to resit hotspotem z mobilu a jeste za to platit.
Tak nejak proto to resim... Zbyva mi porad pulka te zkusebni doby zadara
Kazdopadne kdyz jsem koupil auto, bylo tam na data nejake zkusebni obdobi na 2 nebo 3 mesice od Opelu.
To pak skoncilo, chtelo to registraci od Vodafonu a dostal jsem dalsi rok a 100 GB gratis...
Tzn prijde mi skoda to nevyuzit, kdyz mi to dali a doted to k plne spokojenosti fungovalo.
Uraduji z auta obcas a proste na notebook apod je to maximalne pohodlne, nez to resit hotspotem z mobilu a jeste za to platit.
Tak nejak proto to resim... Zbyva mi porad pulka te zkusebni doby zadara
Delalo mi to neco podobnyho. Ze zacatku, kdyz sem astru koupil, tak sem vyuzival wifi v aute. Pichl sem na to mob a pustil navigaci pres AA. Joo Karle, to bylo peklo. Porad dokola padal signal a z navigace se stal taky dobrej magor. V klidecku se jedes to svoje a z niceho nic, ti navi rekne odboc. Fajn, odbocim. Tahne te nekolik km bokem (stalo se, ze me tahla i 8km) a tam ti rekne otoc se. Otocis se a napoji te zpatky na cestu, po ktere si jel. Fakt mazec.
Data sem vycoural na YT a konec. Data mam od svyho operatora a od ty doby klid. Nepada signal, navi me netaha nikam do... bokem a je klid. Asi to nemaji moc vychytany. Skoda.
Data sem vycoural na YT a konec. Data mam od svyho operatora a od ty doby klid. Nepada signal, navi me netaha nikam do... bokem a je klid. Asi to nemaji moc vychytany. Skoda.
Opel Astra K ST 1.4i 74kW Enjoy+zimní sada 1+komfortní sada 2
OnStar a Wifi jsou dvě odlišný věci a poskytují je odděleně. OnStar jsem si na další rok zaplatil. To může být užitečná služba, ale spíš využívám pasivně, tedy nevolám operátora. Odemykání a zjišťování polohy.Ghofig píše: To pak skoncilo, chtelo to registraci od Vodafonu a dostal jsem dalsi rok a 100 GB gratis...
Jaká registrace? To je zajímavý 100 GB a rok není marná nabídka? Dej sem podrobnosti?
Astra K ST - 1.4T - 92kW - innovation - barva GAZ - MY2017
Jen tak pro zajímavost (doufám, že to nezakřiknu )
Po tom, co jsem to po 14ti dnech řešil s chlápkem na OnStaru že to nefunguje, se za dalších asi 10-14 dnů dnů ozvali z české podpory Internet In the Car od Vodafonu s tím, že jde o roamingovou službu, neposkytuje to český Vodafone a že se může stát, že je to rušeno a taková neutrální odpověď v duchu, že nikde není problém, nemají mi jak pomoct a pokud s tím mám problém i dál, ať to reklamuji u Vodafonu jako obecný problém s pokrytím, protože tuhle službu znát nebudou.
Každopádně současně s tímto emailem to začalo v autě opět záhadně fungovat a už asi 4tý nebo 5tý den mám opět v autě internet, který nevypadává a prakticky všude je LTE...
Po tom, co jsem to po 14ti dnech řešil s chlápkem na OnStaru že to nefunguje, se za dalších asi 10-14 dnů dnů ozvali z české podpory Internet In the Car od Vodafonu s tím, že jde o roamingovou službu, neposkytuje to český Vodafone a že se může stát, že je to rušeno a taková neutrální odpověď v duchu, že nikde není problém, nemají mi jak pomoct a pokud s tím mám problém i dál, ať to reklamuji u Vodafonu jako obecný problém s pokrytím, protože tuhle službu znát nebudou.
Každopádně současně s tímto emailem to začalo v autě opět záhadně fungovat a už asi 4tý nebo 5tý den mám opět v autě internet, který nevypadává a prakticky všude je LTE...