Trasenie volantom
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Trasenie volantom
Caute, je take jemnucke vibrovanie volantu normalne na novej Astre K ci to treba riesit cez reklamacku. Je to na 18/17 pneu (225/45 R17). Je to citit pri rychlosti nad 90km. Myslel som najprv ze budu krive disky na leto ale je to aj po prehodeni na zimne komplety. Stretol sa s tym uz niekto?
- Reklama
Re: Trasenie volantom
Toto mi vzdy delaji nevyvazene pneu. S jinou pricinou jsem se nesetkal.
I nejlevnejsi reseni je zkusit zmenit pneuservis a nechat si prevazit alespon predni pneu.
I nejlevnejsi reseni je zkusit zmenit pneuservis a nechat si prevazit alespon predni pneu.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Tak ale ked mi to robilo v lete, cakal som ze prehodime pneu zimne a uvidime ci to skonci... zimne pneu mam nove komplety a pneu obute a vyvazene a je to tam stale...
Uz se mi stalo, ze mi po prezuti sly vibrace do volantu, prave pri rychlosti +90km/h. Reklamoval jsem to, pneu se prevazily znovu, ale vibrace neustaly.
Zkusel jsem jiny pneu servis a po prevazeni vibrace ustaly,
Nerikam, ze je to na 100% pneu v tvem pripade a pricina muze byt jinde, nicmene ja osobne bych opravdu zkusil nechat prevazit pneu v nejakem jinem pneuservisu, nez bych zacal hledat slozite neco jineho.
Nerikam, ze je to na 100% pneu v tvem pripade a pricina muze byt jinde, nicmene ja osobne bych opravdu zkusil nechat prevazit pneu v nejakem jinem pneuservisu, nez bych zacal hledat slozite neco jineho.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
Mozno by som to bral keby to nerobilo na obidvoch sadach, auto ma 5000km
V tomto má mfilip pravdu, setkal jsem se s tím taky u předchozí Astry, kola jsem nechával převažovat dokonce ve 3 pneuservisech celkem 5x (byl jsem za blázna), ale až pak to opravdu pomohlo. Chce to nechat sundat všechny závažíčka z disku a případně i pootočit pneu pokud je komplet hodně rozvážený. A dále pak dokonale očistit dosedací plochy (disk+brzd.kotouč) a nezapomenout na správné dotáhnutí kalibrovaným momentovým klíčem, pro Astru K je to 140nm. Oboje disky jsou předpokládám originál - ptám se kvůli dosedací ploše matice/šroubu.
Může to mít samozřejmě jiné příčiny jako např. vůle v náboji, uložení předního stabilizátoru, špatně vyvážené poloosy apod., bohužel tyhle všechny věci jsou mnohem dražší, takže nejlepší je opravdu začít od nejsnadnějšího/nejlevnějšího - znovu pořádně vyvážit.
Tip - sleduj přesně rozmezí rychlostí kdy volant vibruje, pokud je to vyvážením, tak se to bude po převážení projevovat při trochu jiné rychlosti (např. 80-110kmh, 120-140kmh, apod).
Může to mít samozřejmě jiné příčiny jako např. vůle v náboji, uložení předního stabilizátoru, špatně vyvážené poloosy apod., bohužel tyhle všechny věci jsou mnohem dražší, takže nejlepší je opravdu začít od nejsnadnějšího/nejlevnějšího - znovu pořádně vyvážit.
Tip - sleduj přesně rozmezí rychlostí kdy volant vibruje, pokud je to vyvážením, tak se to bude po převážení projevovat při trochu jiné rychlosti (např. 80-110kmh, 120-140kmh, apod).
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
Ano zacina to uz od 80 vyssie, skusime este raz prevazit a ked nepomoze skusime sa zastavit v Opel pradajni nech skontroluju podvozok vramci zaruky
Já mám na Insignii zimní 20", koupil jsem nové Continental TS 860 pneu, a dvě jsou takové, že v nich lítá 30gramů. Kola samotná jsou vyvážená jak to jen jde, ale není to ideální, 30 gramů na předku jde cítit. Ty gumy jsem přehodil na zadek a nevadí to, ale na předku jsem to poznal.
Kdybych na nich nepotřeboval jezdit, jdou na reklamaci.
Takto teda půjdou taky, ale až po zimě
Ale pokud ti to vibruje jen trošku, počkal bych, že se ta guma sjede a sedne si
Kdybych na nich nepotřeboval jezdit, jdou na reklamaci.
Takto teda půjdou taky, ale až po zimě
Ale pokud ti to vibruje jen trošku, počkal bych, že se ta guma sjede a sedne si
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
Presne aj moj pripad.mfilip píše: ↑20 lis 2019, 11:13 Uz se mi stalo, ze mi po prezuti sly vibrace do volantu, prave pri rychlosti +90km/h. Reklamoval jsem to, pneu se prevazily znovu, ale vibrace neustaly.
Opel astra K innovation 1,6 100kw/136k
r.v 3/2016
r.v 3/2016
Ako sa to vyriešilo?
P.S.: Ak ešte nedošlo k vyriešeniu, tohto konkrétneho problému, verím, že sa tak stane a zadávateľ nám vyjaví rozuzlenie
Priatelia, myslím, že by bolo veľkým prínosom pre fórum, keby sa na konci témy identifikovala závada. Potom bude mať fórum zmysel pre všetkých, aby sme sa dozvedeli nielen o potenciálnych závadach, ale aj ich príčinách a spôsobe ich riešenia.
P.S.: Ak ešte nedošlo k vyriešeniu, tohto konkrétneho problému, verím, že sa tak stane a zadávateľ nám vyjaví rozuzlenie
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018