Čidlo otáček?
Moderátor: Moderátoři
-
Re: Čidlo otáček?
diagnostika nic nezjistila, ale na corsaclubu mi hodně lidí říkalo, že to bude čidlo otáček klikovky. Ujedu třeba 15 km, pak začne blikat kontrolka poruchy motoru a auto chcípne, hned nejde nastartovat ale točí. Po nějáké době jde nastartovat zase normálně, ale po chvíli jízdy opět chcípne a vše se opakuje.
''Němka'' Corsa B 98 1,0 12V 3vál
- Reklama
no opravdu to vypadá na čidlo zkus jej vyměnit a uvidíš.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
-
jasný, vyměním ho a pak sem napíšu jak to dopadlo
-
tak jsem dnes vyměnil to čidlo otáček klikové hřídele a ani po ujetí 25 km mi auto nechcíplo, což předtím dělalo už po 15ti km, takže snad úspěch, díky za rady
me pise corsa 1.0 regulace otacek volnobehu,muze to byt taky tim cidlem otacek? nesetkal se s tim nekdo?
V tomhle případě bude spíš haprovat volnoběžný ventil... Ale kde přesně na Corse je, to, bohužel, fakt netuším...
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
mrkni sem http://forum.corsaclub.cz/viewtopic.php ... nob%C4%9Bh
řeší tam sice čištění, ale myslím, že to podle obrázků najdeš - krokový motorek volnoběhu
řeší tam sice čištění, ale myslím, že to podle obrázků najdeš - krokový motorek volnoběhu
Dobrý den, Mám Opel Corsa 1.0 r.v 2001 . Mám stejný problém , asi jako všichni co tady píšou. Auto ujede několik kilometrů a pak po chcípnutí nejde natočit. Po schladnutí je vše opět O.K. . Jen by mě zajímalo jestli je taky jedním z projevů této závady , že když jedu tak mi z ničeho nic spadnou komplet budíky a pak zase z ničeho nic naběhnou? Díky za radu....
-
tak to vážně netuším, mě akorát zablikala oranžová kontrolka s bleskem než to kleklo, ale mám corsu B r.v. 98, ta 2001 bude už nejspíš corsa C, každopádně zkusit diagnostiku
Nejspíš ti zlobí senzor otáček klikové hřídele.je to nejčastější závada,ale doporučím diag a ta napoví.robert 80 píše:Dobrý den, Mám Opel Corsa 1.0 r.v 2001 . Mám stejný problém , asi jako všichni co tady píšou. Auto ujede několik kilometrů a pak po chcípnutí nejde natočit. Po schladnutí je vše opět O.K. . Jen by mě zajímalo jestli je taky jedním z projevů této závady , že když jedu tak mi z ničeho nic spadnou komplet budíky a pak zase z ničeho nic naběhnou? Díky za radu....