Jaký olej kupujete ?

Moderátor: Moderátoři

vejfuk
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký olej kupujete ?

Příspěvek od vejfuk »

Opel Omega B X25XE - jednoduse original GM a to 10W40
Opel Omega B Caravan 2.5 V6 - 1996
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

opel astra F 1,6i 52kw Liqui Moly MoS2 leichtlauf 10w-40 olej po kterým mi přestaly klapat hydroštely :D jediná věc je to že ten olej není zlatej a pruhlednej ale šedej a nepruhlednej :) ale je fakt dobrej...
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
RA79

Příspěvek od RA79 »

Vectra C 1,9 CDTI r.v. 2006, 125000km Q8 Excel 5W40...1l á 190,-
Toyota Avensi 2.0 D-4D r.v.2001, 130000km -//-
Vectra C Caravan 1.9 CDTI 110kW 12/2006
pokus35

Příspěvek od pokus35 »

diky moc za odpovedi, jen me tak zajimalo na co lidi jezdi okolo mne.. presel sem ze starline na castrol, nejdriv sem vymenu udelal drive asi kolem 2.5 najetych km aby se ty sracky z toho minuleho oleje vyplachnuly :D ale i tak mi prijde, ze sem to na voze nejak nepoznal...ono na herce z 94 asi moc poznat uz neni kdyz ma tolik najeto.. dokonce sem i zjistil ze nakupovat na kellyne je docela drahy, nasel sem tenhle shop (ne ze bych chtel delat reklamu samozrejme) www.czoil.cz...maji osobni odber v Praze, takze usetrim spousty penez na postovnem a i tak maji dobry ceny.

Jeste jednou diky za odpovedi, mejte se
tomashrabek

Příspěvek od tomashrabek »

Jak to zde čtu, mnozí si myslí, že stačí jen nalít olej se stejnou specifikací např 5W30 od jakéhokoliv výrobce. To bohužel není pravda.Míchat jdou při dolití všechny oleje se stejnou specifikací a v opravdové nouzi cokoliv co maže. Podstatnějším ukazatelem je norma.
Evropská je značena ACEA nebo API, toto je obecné značení,které ovšem málo kdo z výrobců uvádí, proto mnoho výrobců má uvedeny své normy Škoda normu VW 501 01 atd.Tato norma je určující, protože každý motor CR nebo PD má jinou a to je nutné vědět. V době filtrů pevných částic zvlášť, protože při nalití oleje se špatnou normou, dochází k jinému spalování a tvorbě částic, které zanáší filtr. Pokud lijete správnou normu, filtr se umí lépe samočistit vstříknutím nafty.
Málo kdo ví, že největším světovým výrobcem olejů do prvovýroby je německá značka FUCHS. Ta dodává koncernu VW (Audi, Seat, VW, Škoda), Volvo, BMW, Mercedes atd. všechny oleje, které plní při výrobě. Poté už je na každém dealerovi, jaký olej plní při prohlídkách. Nejčastěji bývá tak Shell a Castrol. Poslední jmenovaný je na žebříčku z mého pohledu nejméně pro mne potřebný. Castrol sám oleje nevyrábí, ale řekněme, že je to takový "míchač".
Každý olej se skládá z dvou složek, olej základní a aditiva. A právě například FUCHS si obě složky vyrábí sám a obě k sobě přesně pasují, kdežto Castrol základní olej kupuje.
Když jsem sháněl olej Fuchs, nalezl jsem bezva shop, kde mají dost skladem a ochotně poradí a mají spoustu věcí dalších )
Podívejte se sem http://www.rommar.cz/
Xandrr

Příspěvek od Xandrr »

No a jaký převodový olej do Vectry C s motorem 1,8 ?? na doživotní náplň dlabu olej prostě stárne. Ještě se snažím sehnat informace o oleji do serva. Musí se tam dávat nějaký speciální, ačkoliv mám knížku "Jak na To" tak typ oleje do servořízení se tam neuvadí. To samé převodovka a co se týče svíček tak je tam jen jedno staré označení Bosh.
Kniha mě vcelku zklamala.. :cry:
Vectra GTS Z18XE
P.S.

Příspěvek od P.S. »

VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Tož zrovna tomuhle shopu bych nevěřil ani pozdravení... :) Jestliže v tabulce motorizací nemá uvedenu tu moji a dokonce tam má nějakou neexistující Omegu Y30XE, tož ať jde celý ten ansámbl do ... :mrgreen: Mogul nejsou obecně špatné oleje, ale mnohdy cenově celkem nadhodnocené... :? Do oplí převodovky origo GM převodový olej a co se posilovače řízení týče, záleží na tom, je-li klasické hydraulické servo, tam se dává olej do AT Dexron, nebo elektrohydraulické (tam by měl přijít, tuším, nějaký Pentosin (už jsem tady někomu radil a blbě, kolega denny (děkuju! :) ) to pak uvedl na pravou míru)... :oops: Pohledej tady ve fóru, někde to tu je a mám dojem, že se to týkalo dokonce přímo VeCe...
W124 E320 R6 Coupé 1994
denny

Příspěvek od denny »

Auto Opel,motor Opel,tak taky olej Opel olej-Dexos2!
Kuba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuba »

Corsa B 1.0 12V a Astra F 1.6 (C16SE)- olej Q8 10W-40, filtr Mann nebo Hengst
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“