BENZIN aditivum - skusenosti
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: BENZIN aditivum - skusenosti
Ano, já ti rozumím, třeba to pomůže někomu tady, nevím. Co si z testů však můžeš vzít ve vztahu k sobě, je aspoň to, jak už zmínil kolega Sunman, že Shellu raději nevěřit, marketing je síla přesilná, skutek však mnohdy utek... Taky jsem kdysi tankoval výhradně Shell, ale už prostě nee.
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
Shell na Slovensku nikdy problém s kvalitou nemal a ani nemá. Bežnu radu bez Power vyrába Slovnaft,aditiváciu pridáva Shell. Všetky Poweri su dovážané a dalej sa už neaditivuju-aditíva už obsahuju. Niekde bol i dlhodobý test V Poweru,kde sa čistiace schopnosti dokázali. čo sa Slovenského V Power dieselu týka,určite má vyššie cetánové číslo,ako nafta bežná.
merania ČOI dopadli pre Shell v ČR katastrofálne.
to colommbo: Děkuji za odkaz na testy paliv.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Ja som zacal pridavat aditivum Vif do shell benzinu 95 fuel save,ale zatial len poslednu nadrz tak uvidime.Budem to sledovat a podelim sa o poznatky.
Opel Astra K ST 1.4T 92KW Innovation
-
Ja nad tym presne dumem kedze tankujem 95ku fuel save ci pridavat aditivum alebo nie. V podstate ak tam aditivum je tak je to asi zbytocne, ak tam aditivum nie je tak to mozem teoreticky kupovat benzin aj z Tesca, pricom usetrim zopar eur na nadrzi za ktore kupim aditivum a pridam ho do neho. Tazka volba...skoro ako prezidentske volby v USAAK ST píše:Ja som zacal pridavat aditivum Vif do shell benzinu 95 fuel save,ale zatial len poslednu nadrz tak uvidime.Budem to sledovat a podelim sa o poznatky.
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
Ja to skusim neni to az tak nakladne a moze to len pomoct myslim teda.Ale zda sa mi zvukovy prejav motora tichsi hlavne za studena ak si to teda nenavravam.adanedhlel píše:Ja nad tym presne dumem kedze tankujem 95ku fuel save ci pridavat aditivum alebo nie. V podstate ak tam aditivum je tak je to asi zbytocne, ak tam aditivum nie je tak to mozem teoreticky kupovat benzin aj z Tesca, pricom usetrim zopar eur na nadrzi za ktore kupim aditivum a pridam ho do neho. Tazka volba...skoro ako prezidentske volby v USAAK ST píše:Ja som zacal pridavat aditivum Vif do shell benzinu 95 fuel save,ale zatial len poslednu nadrz tak uvidime.Budem to sledovat a podelim sa o poznatky.
Opel Astra K ST 1.4T 92KW Innovation
Vif používám cca 6 let s různou pravidelností. Nějaký výrazný efekt, co se spotřeby, příp. výkonu týká, nepociťuji, spíše to dělám pro dobro věci (čištění a mazání). Pokračuji v tom i v Astře K.
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
VIF a jine aditva cisti hlavne ventily, coz u primeho vstriku nema pro ventily vyznam (palivo nejde pres ventil ale pres vstrikovac).
Hlavne pozor na zakarbonovani:
http://www.autoforum.cz/technika/takhle ... oc-pomalu/
Hlavne pozor na zakarbonovani:
http://www.autoforum.cz/technika/takhle ... oc-pomalu/
Ja začínam používať tento: http://www.millersoils.sk/obchod/action ... 0-ml.xhtml