kola a ventilky
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Re: kola a ventilky
Nazdar,
mal uz z Vas niekto podobny problem ?
1. V zime som prezuval letne pneu za zimne na orig. disky s povodnymi senzormi -> po prezuti v servise ziadnem problem
2. Dnes som bol prezut zimne za letne -> pravy predny senzor ukazuje 0, zvysne vyzeraju ze funguju OK (podla tlakomeru na shell-ke maju vsetky cca okolo 260-270, Astra ich rozoznava na 285,0,295,285 co mi pride tiez trosku divne)
3. Netusim co moze byt problem s tym 0 senzorom. Chalani v servise to koleso este raz rozobrali, pozreli snimac a vyzeral byt neposkodeny...Po prejdeni cca 10-15km ziadna zmena (po kontrole na pumpe zacala zlta ikonka na palubovke na chvilu blikat a potom sa 0 zmenila na dve vodorovne ciarky --)
4. Cize momentalne mi auto hlasi ze je pneu nenahustena. Ma niekto tusenie co to mohlo sposobit (nespravne ulozenie kolies na povodne miesto, naozaj ten snimac v servise poskodili atd.) a ako to vyriesit (ta nastavovacia krabicka by to vedela resetnut) ?
Dik za info
mal uz z Vas niekto podobny problem ?
1. V zime som prezuval letne pneu za zimne na orig. disky s povodnymi senzormi -> po prezuti v servise ziadnem problem
2. Dnes som bol prezut zimne za letne -> pravy predny senzor ukazuje 0, zvysne vyzeraju ze funguju OK (podla tlakomeru na shell-ke maju vsetky cca okolo 260-270, Astra ich rozoznava na 285,0,295,285 co mi pride tiez trosku divne)
3. Netusim co moze byt problem s tym 0 senzorom. Chalani v servise to koleso este raz rozobrali, pozreli snimac a vyzeral byt neposkodeny...Po prejdeni cca 10-15km ziadna zmena (po kontrole na pumpe zacala zlta ikonka na palubovke na chvilu blikat a potom sa 0 zmenila na dve vodorovne ciarky --)
4. Cize momentalne mi auto hlasi ze je pneu nenahustena. Ma niekto tusenie co to mohlo sposobit (nespravne ulozenie kolies na povodne miesto, naozaj ten snimac v servise poskodili atd.) a ako to vyriesit (ta nastavovacia krabicka by to vedela resetnut) ?
Dik za info
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
- Reklama
a co mrtvá baterka, můj odhad...
Astra G -1,6 SZR, prostě Barča
Astra K - 1,6 CDTI (81kW) Innovation
-
Po 9 mesiacoch ?Joska píše:a co mrtvá baterka, můj odhad...
prostě se jedna nepovedla? a černý petr? co reklamace?
-
Preto sa najprv pytam co to moze byt, pred tym ako pojdem nieco reklamovat (napr: ak je to zavisle na povodnej polohe snimacov, tzn. LP,PP,PZ,LZ a poplietli to v servise tak mi reklamaciu asi tazko uznaju a daju mi to preplatit na moje naklady...)Joska píše:prostě se jedna nepovedla? a černý petr? co reklamace?
ještě jednou ty měníš jen pneumatiky, ano? tzn, není zapotřebí načítat znova ventilky. možná by to stálo za to zkusit to restartovat krabičkou, ale to ti pravděpodobně už v servisu zkoušeli, nebo ne? zkusil bych Oplika, co oni na to. Někde jsem slyšel , že když parkuješ venku, tak projíždějící auta ti mohou probudit ventily a tím je vybít, i když 9 měcísů je fakt málo.
Když nic, tak by mohli poradit, nebo myslíš, že jsou takový hadi, že tě podojí hned při "Dobrý den?"
Když nic, tak by mohli poradit, nebo myslíš, že jsou takový hadi, že tě podojí hned při "Dobrý den?"
-
Ano, menim len PNEU (disky s ventilami ostavaju). V manualy sa pise ze aj pri rotacii kolies to treba nanovo nacitat, ak som teda spravne pochopil rotaciu. A ja neviem zarucit ci to experti v servise nepoplietli hoci sa tvarili ze uricte nie ! V servise tu krabicku nemali takze sme to nevedeli nacitat na novo (nebol to original opel servis, ale je to hanba ze nieco take nemaju). S tymi hadmi si ma pobavil Ktovie, mozno naozaj suJoska píše:ještě jednou ty měníš jen pneumatiky, ano? tzn, není zapotřebí načítat znova ventilky. možná by to stálo za to zkusit to restartovat krabičkou, ale to ti pravděpodobně už v servisu zkoušeli, nebo ne? zkusil bych Oplika, co oni na to. Někde jsem slyšel , že když parkuješ venku, tak projíždějící auta ti mohou probudit ventily a tím je vybít, i když 9 měcísů je fakt málo.
Měnit jen PNEU považuji za blbost. Pneumatika dostane při každém sundávání/nandávání dost zabrat, nehledě, že při této operaci lze poškodit drahý ventilek s měřením tlaku.
Jinak o víkendu jsem přezouval, vrátil jsem tovární letňáky a auto si je samozřejmě nepamatovalo, takže pomohla krabička z číny
Zajímavý bylo, že obě zadní pneu měly oproti předním několikanásobně více kamínků ve vzorku pneu.
Jinak o víkendu jsem přezouval, vrátil jsem tovární letňáky a auto si je samozřejmě nepamatovalo, takže pomohla krabička z číny
Zajímavý bylo, že obě zadní pneu měly oproti předním několikanásobně více kamínků ve vzorku pneu.
Astra K ST 1.4T 110kW Enjoy, 16" + další vychytávky.
Taky jsem původně zvažoval přezouvání jen pneumatik.
Pak ale převážila sezónní nezávislost na pneuservisu a skutečnost, že na 17" (tenkrát byly ve stnadardní výbavě) nelze použít řetězy - do hor jezdím celou zimu a člověk nikdy neví.
Pro adanedhlel: nové načtení po rotaci kol ti zajistí jen to, že bude souhlasit zobrazení tlaků na displeji počíiače se skutečným umístěním každého kola.
Pro norinco: více kamínků v zadních pneu jsem si všímám již několik let. Na předních pneu zřejmě dochází při záběru k deformaci dezénu, a tím k uvolňování kamínků. Asi. Možná. Si myslím.
Pak ale převážila sezónní nezávislost na pneuservisu a skutečnost, že na 17" (tenkrát byly ve stnadardní výbavě) nelze použít řetězy - do hor jezdím celou zimu a člověk nikdy neví.
Pro adanedhlel: nové načtení po rotaci kol ti zajistí jen to, že bude souhlasit zobrazení tlaků na displeji počíiače se skutečným umístěním každého kola.
Pro norinco: více kamínků v zadních pneu jsem si všímám již několik let. Na předních pneu zřejmě dochází při záběru k deformaci dezénu, a tím k uvolňování kamínků. Asi. Možná. Si myslím.
Astra K 1,4T 92kW Innovation 05/2016
to by mu ale nefungovaly min. 2 kola, ne?pavel_k píše: