BENZIN aditivum - skusenosti
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
Re: BENZIN aditivum - skusenosti
Ma perfektne davkovanie, ked porovnam s plechovkou VIF, ktora poriadne netesni a poslednych 10ml dostnem von iba striekackou. Ale cena oproti VIFu je viac ako dvojnasobna, takze dalsia drahsia alternativa ako napr STP, Carlube, Techron (odporuca aj GM), Liqui Moly, Sonax,...
- Reklama
Ja uz roky pouzivam VIF. Baleni vyjde na 10 nadrzi,takze zhruba 25Kc na nadrz.
Používám VIF, 4000 km. Ani cuk. Ale nemyslím si, že to je VIFem.
Astra K 92kW ST, MT6, Innovation, LED Matrix, Carbon Flash, MY2016
Vojto, používáš nějaké "udělátko" pro vpravení VIFu pod klapku v nádrží? Tím odměrným víčkem, co je součástí plechovky to moc nejde. Vždy se u toho dosti "zasmrdím"vojtaopel píše:Ja uz roky pouzivam VIF. Baleni vyjde na 10 nadrzi,takze zhruba 25Kc na nadrz.
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
Nalij z odměrky VIF normálně před klapku, pak ji stlačíš koncem tankovací pistole a ještě můžeš velmi jemným stiskem pistole troškou benzínu hrdlo nádrže párkrát zlehka vypláchnout, chce to jen trošku cviku, aby ti benzín nevyšplíchl do bot. Potom už zbývá jen zasunout pistoli naplno a tankovat.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Pouzivam VIF roky, ale jen na zimu (nafta i benzin). Jako odmerku pouzivam originalni plastovou nádobku 125ml od VIFu, na kterou jsem si vyryl cejchovani po 15ml na 15l paliva. Zpravidla tankuju po cca 40-50 litrech takze dam tri dilky a dotankuji. Lahvicka tak vydrzi na tri tankovani. Pak ji zase doma naplnim z plechovky, utru a dam do bocni kapsy kufru.
Vyhoda te lahvičky je, ze ma dostatecne dlouhe hrdlo, takze se s ni da i odjistit i záklopka.
Jinak na trhani u A-K 1.4T nemá VIF vliv. Trha to i s VIFem. U VeCe (1.9CDTi) zadny rozdil nepozoruji.
Davam spise preventivne. U byvale A-G motor i po 250tis. km. chodil bez problemu. (coz se u A-K ani po par tis. km rici neda. Ale za to VIF fakt nemůže. )
OnMi
Vyhoda te lahvičky je, ze ma dostatecne dlouhe hrdlo, takze se s ni da i odjistit i záklopka.
Jinak na trhani u A-K 1.4T nemá VIF vliv. Trha to i s VIFem. U VeCe (1.9CDTi) zadny rozdil nepozoruji.
Davam spise preventivne. U byvale A-G motor i po 250tis. km. chodil bez problemu. (coz se u A-K ani po par tis. km rici neda. Ale za to VIF fakt nemůže. )
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Dlhé roky používam toto aditívum, či do nafty alebo teraz do benzínu, ale stretol som sa teraz s niečim, s čím nemám skúsenosť. Pri poslednej plechovke VIFka do benzínu, ktorú som kúpil, som po jej otvorení zistil, že farba je výrazne svetlejšia ako som zvyknutý. Má niekto ešte takúto skúsenosť, lebo neviem čo si mám o tom myslieť, zvlášť po poznaní, že spotreba išla minimálne o 0,5l hore.
Opel Astra K 1,4T Innovation 92kW, MY 17,5
-
Uz jsem tohle resil a zjistoval..je to videt predevsim i v tech malych lahvickach pruhlednych..kazdopadne je to pry jen zmena zbarveni,nejedna se o zadne osizeni ci ubrani neceho..
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
Ďakujem, chcem veriť, že je to naozaj tak.sladas opc píše:Uz jsem tohle resil a zjistoval..je to videt predevsim i v tech malych lahvickach pruhlednych..kazdopadne je to pry jen zmena zbarveni,nejedna se o zadne osizeni ci ubrani neceho..
Opel Astra K 1,4T Innovation 92kW, MY 17,5
Kúpil som si toto aditívum, verím že autu prospeje - dávkovanie nemá chybu: praktické, čisté. Cena je o niečo vyššia, ale systém dávkovania je komfortný.jozuo píše: ↑12 lis 2016, 16:30 Ja začínam používať tento: http://www.millersoils.sk/obchod/action ... 0-ml.xhtml
Opel Astra 1,4, ... 74kW, 2018