Potvrdzujem. 95% paliva tankujem obycajnu 95tku na MOL cerpackach. Minule som bral plnu nadrz Shell 95tky a auto islo ako vymenene - v negativnom slova zmysle: cukalo, netahalo, hotove utrpenie... Vyjazdil som nadrz, navstivil som MOL a auto opat bez problemov.jozuo píše:od výmeny oleja 4000 km a zaujímavé zistenie. Tankujem len vysokooktánový benzín, zväčša Slovnaft a ich EVO 99. Nakoľko boli dve benzínky v rekonštrukcií tak som za mesiac tankoval OMW 100 a Shell V Power Nitro +... Pri týchto dvoch benzínoch mi auto pri zahrievaní niekoľkokrát cukalo, potom po zahriatí to prestalo. Následne som nádrž vyjazdil tak, že mi ani neukazovalo dojazd len aby som natankoval. Dal som plnú od Slovnafu a auto jazdí bez cuknutia opäť.
A preto znovu opakujem, co si myslim, ze je to aj softwarova zalezitost - adaptacia a "ucenie" sa RJ na ine palivo. Samozrejme, nemusim mat pravdu a asi to nebude jednoznacne riesenie, no pokial dobre citam, tak aj ostatni tu na fore, ktori konzistentne tankuju rovnake palivo, pocituju zlepsenie. Ak som tu opisal znamu pravdu, ktora funguje aj pri inych autach, tak ma ignorujte, no tym, ktorym auto stale trha, by mozno by stalo za vyskusanie drzat sa jednej znacky paliva. A potom nech napisu, ci to pomohlo