Ja kaslu na zaruku,ono stejne i kdyby se to vysypalo a bylo by to bez cipu stejne by vse neuhradili..byla by tam nejaka kulance..v zaruce jsem resil trhani a cukani a stejne nic nevyresili,vetsinu jsem stejne musel zkouset ja sam viz treba ty svicky..ja nejdu do cipu kvuli tomu aby mi tam nahrali nejakej extra vykon to vubec-ja chci udelat optimalizaci vykonu a kdyby treba pribylo i par koniku ci trosku kroutaku tak by to nicemu nevadilo..kamos to tak udelal a ma naprosty klid a to uz ma za sebou nekolik tisic kmmorgoth píše:Jen pro info jestli někdo máte prodlouženou záruku od cargarantie tak tam mají vysloveně napsáno že při načipování zaniká.
trhnutie pri akceleracii
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
Re: trhnutie pri akceleracii
Opel astra K 1.4turbo 110kw..dynamic..led matrix,navi,18bicolor atd..
- Reklama
Optimalizacia vykovovej krivky suhlasim ale z tym nacipovanim by som bol opatrny.sladas opc píše:Ja kaslu na zaruku,ono stejne i kdyby se to vysypalo a bylo by to bez cipu stejne by vse neuhradili..byla by tam nejaka kulance..v zaruce jsem resil trhani a cukani a stejne nic nevyresili,vetsinu jsem stejne musel zkouset ja sam viz treba ty svicky..ja nejdu do cipu kvuli tomu aby mi tam nahrali nejakej extra vykon to vubec-ja chci udelat optimalizaci vykonu a kdyby treba pribylo i par koniku ci trosku kroutaku tak by to nicemu nevadilo..kamos to tak udelal a ma naprosty klid a to uz ma za sebou nekolik tisic kmmorgoth píše:Jen pro info jestli někdo máte prodlouženou záruku od cargarantie tak tam mají vysloveně napsáno že při načipování zaniká.
Totiz to tie firmy co cipuju auta som cital ze slubuju aj navysenie vykonu a znizenie spotreby paliva.
Znizenie spotreby ma fungovat asi tak že v nizkych otackach nebudes nuteny podradovat na nizsi rychlostny stupen,lebo auto bude mat navyseny vykon a maximalny krutak prave v nizkych otackach. Este v nižšich ako ma z vyroby soft. Už pri 2000 ot čipuju maximalny krutak a to je podla mna zle.
Budes jazdit viasej v nižsich otackach tym padom sa zakarbonuje motor a bude trpiet hnacie ustrojenstvo klujovy hriadel, ojnice a piesty. Oni to cipuju aby to tahalo od spodu a jazdilo na otackach ako diesel. Ja uz som to riešil z RLS čiptuning. Pisal som im ci mi spravia nacipovanie podla mojho želania. Chcel com aby mi nacipovali maximalny krutak na cca. 3000 ot. Nechcem auto trapit v nizkych otackach. Povedali mi že O.K. Čipnu mi to ako ja budem chcet,ale neviem ci ist do toho? Teraz mi konecne ide auto perfektne a čim dalej ide lepsie,takže asi nebudem donho teraz drbat.
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
-
Jak jsem psal ja chci decent optimalizaci i treba s trosku koniky navic..nepotrebuju extra vykon staci mi klidne to co tam je ted jen proste to optimalizovat..kamos tak nechal udelat a pohoda
Fascinuje mě jak si lidi myslí že nějaký "garážník" co umí přes upirátěný soft posunout mapu vstřikování a plnícího tlaku by mohl dokázat víc než celé vývojové oddělení inženýrů kteří se v automobilce starají o optimalizaci parametrů spalování/motoru
Nechci vyvolat žádný flame, jen je dobré si uvědomit fakta a stoupnout nohama zpět na zem
Nechci vyvolat žádný flame, jen je dobré si uvědomit fakta a stoupnout nohama zpět na zem
Astra K ST, 2018, 1.6T AT
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
EX Astra H, 2009, 1.6 Easytronic
je rozdíl mezi garážníkem a člověkem co to odměří na brzdě před a po a podle toho to upraví
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
V tom co hovoris suhlasim ale vyzera to zrejme tak ze automobilky setria kde sa da. Konkurencny boj medzy automobilkami je velky a je dost mozne ze nevenuju takym detailom tolko pozornosti akoby mali. Z kvalitou aut to ide pomalicky z kopca aby sa usetrilo. Ved keby sa tymto problemom dvokladne venovali tak take auto ani sa nedostane do ruk zakaznika. Niekedy sa auto poriadne otestovalo. Vychytali sa problemy a poriesilo sa to este pred spustenim seriovej vyroby. Teraz ??? Vsetko sa riesi za pochodu a problemy sariesia cez reklamacie. Ked ma zakaznik stastie ze sa mu problemy ukazu v zaruke. Inak ma smolu. Nevrha to dobre svetlo na automobilku,ale kedze Opel predaval firmu Francuzom tak zrejme kaslali na to.westler píše:Fascinuje mě jak si lidi myslí že nějaký "garážník" co umí přes upirátěný soft posunout mapu vstřikování a plnícího tlaku by mohl dokázat víc než celé vývojové oddělení inženýrů kteří se v automobilce starají o optimalizaci parametrů spalování/motoru
OPEL ASTRA 1,4 Turbo, 150k - r.v. 2015
Pokud můžu poradit, nech si předem potvrdit nebo se domluvit na nějaké zkušební době týden dva, že pokud nebudeš s nastavením spokojen, přehrají tí původní soft zpátky a vrátí peníze.
Svého času jsem si nechal taky nahrát chip (OII RS). Nedopadlo to dobře, nelineární průběh, auto cukalo, i když nárůst výkonu byl znát, byl jsem na dalším přehrání, nakonec jsem se vrátil k originálu.
Ano, nebylo to přímo ladění na brzdě, ale může se to hodit vždy.
Svého času jsem si nechal taky nahrát chip (OII RS). Nedopadlo to dobře, nelineární průběh, auto cukalo, i když nárůst výkonu byl znát, byl jsem na dalším přehrání, nakonec jsem se vrátil k originálu.
Ano, nebylo to přímo ladění na brzdě, ale může se to hodit vždy.
Insignia 2.0 CDTi 103kW Ecoflex A20DTE MR2015
astraopel píše:brycedoe píše:Tak jsem si nechal podle vinka zjistit typ svíček, a jsou tam ty “staré”. Reapektive pokud je pravda, ze 1214105 jsou ty špatné. MY2017
https://www.doopla.cz/dily/svicka-zapal ... -1278.html
Ahoj, jak je možné že u MY2017 jsou stále ty staré, špatné svíčky? Myslel jsem, že toto vyřešili a už od MY17 tam dávají ty správné...Takže tomu tak není ?
Tak co, nikdo ?
Nejlepsi bude kdyz se zeptas primo v servisu dle VIN. Taky to mam v planu udelat i presto, ze mam MY17.5, kde by mohli byt nove svicky jiz od vyroby.
AK ST 92k MY17.5
Crossland 81k
Crossland 81k
-
Sorry ale nesouhlasim..jsou firmy na ktery vedi co delaj..odmeri na brzde pred a po a pak mapu upravi podle toho to i casove trva..a pak jsou prave ti garaznici co vybehnou z notasem a nahuli ti tam behem peti minut program kterej to tam bude cpat mraky paliva a coud ze za tebou neni videt,ale hlavne ze to jede..co se tyka tech zkusenych inzenyru o kterych mluvis jak je mozny ze motor s takovymi problemy pustili z vyrobnich linek mezi lidi..westler píše:Fascinuje mě jak si lidi myslí že nějaký "garážník" co umí přes upirátěný soft posunout mapu vstřikování a plnícího tlaku by mohl dokázat víc než celé vývojové oddělení inženýrů kteří se v automobilce starají o optimalizaci parametrů spalování/motoru