Snímač sta
Moderátor: Moderátoři
Snímač sta
Ahoj,
Posledné mesiace som často dostával varovanie "Coolant Level Check".
Varovanie vyskakuje často pri naštartovaní auta a potom pri väčších pohyboch (zákruty, kopce, brzdenie...), ale s pár desiatok sekundovým oneskorením. Tj. napr. prejdem ostrú zákrutu a za 30 sekúnd vyskočí varovanie.
Hladina kvapaliny je v poriadku, ale nechal som ju pre istotu vymeniť za novú. Navyše nádržka bola vyčistená. Nepomohlo.
Tak som vymenil snímač hladiny kvapaliny. Nepomohlo ani to, takže zbytočná kúpa snímača cca 27 EUR.
Nejaké nápady? Žeby vadný kábel ku snímaču? Myslíte, že keď odpojím snímač, varovanie zmizne? Hladinu by som si v tom prípade musel kontrolovať manuálne.
PS: Mám dva funkčné snímače (vysoko pravdepodobne), ak by niekto potreboval, predám mu ten pôvodný so zľavou.
Posledné mesiace som často dostával varovanie "Coolant Level Check".
Varovanie vyskakuje často pri naštartovaní auta a potom pri väčších pohyboch (zákruty, kopce, brzdenie...), ale s pár desiatok sekundovým oneskorením. Tj. napr. prejdem ostrú zákrutu a za 30 sekúnd vyskočí varovanie.
Hladina kvapaliny je v poriadku, ale nechal som ju pre istotu vymeniť za novú. Navyše nádržka bola vyčistená. Nepomohlo.
Tak som vymenil snímač hladiny kvapaliny. Nepomohlo ani to, takže zbytočná kúpa snímača cca 27 EUR.
Nejaké nápady? Žeby vadný kábel ku snímaču? Myslíte, že keď odpojím snímač, varovanie zmizne? Hladinu by som si v tom prípade musel kontrolovať manuálne.
PS: Mám dva funkčné snímače (vysoko pravdepodobne), ak by niekto potreboval, predám mu ten pôvodný so zľavou.
Opel Zafira B, 2013, A18XER, benzín + LPG Prins
- Reklama
Re: Snímač sta
Ahoj! Předpokládám, že snímač má jako obvykle dva piny. Pokud ze snímače stáhneš konektor a piny v zásuvce konektoru propojíš klemou/drátkem, měla by chybová hláška zhasnout a v tom případě je skutečně vadný snímač, aspoň takhle to vždy fungovalo. Pokud hláška nezhasne, nebude chyba ve snímači, nýbrž někde jinde.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Niekedy vyskúšam a dám vedieť. Škoda, že treba demontovať batériu a iné veci, aby sa človek k snímaču dostal.Colommbo píše: ↑30 říj 2020, 12:35 Ahoj! Předpokládám, že snímač má jako obvykle dva piny. Pokud ze snímače stáhneš konektor a piny v zásuvce konektoru propojíš klemou/drátkem, měla by chybová hláška zhasnout a v tom případě je skutečně vadný snímač, aspoň takhle to vždy fungovalo. Pokud hláška nezhasne, nebude chyba ve snímači, nýbrž někde jinde.
Není to náhodou opačně, že hláška vyskočí když se kontakty spínače spojí ?Colommbo píše: ↑30 říj 2020, 12:35 Ahoj! Předpokládám, že snímač má jako obvykle dva piny. Pokud ze snímače stáhneš konektor a piny v zásuvce konektoru propojíš klemou/drátkem, měla by chybová hláška zhasnout a v tom případě je skutečně vadný snímač, aspoň takhle to vždy fungovalo. Pokud hláška nezhasne, nebude chyba ve snímači, nýbrž někde jinde.
Ja som mal to iste minuly rok v lete, kupil som nove original cidlo v Opli, vymenil a odvtedy klud.
Zafira B (2013) A16XER
StanC: Ahoj! Napsal jsem, že aspoň takhle to vždy fungovalo, přesněji v dřívějších letech a vlastní zkušenost mám právě ze své béčkové Omegy - odešlo mi plovákové čidlo v expanzce a jelikož samotné bylo neopravitelné a nevyměnitelné (pouze celá expanzka, jež jinak byla v pořádku), odstranil jsem hlášku z dipleje BC právě pomocí klemy v připojovacím konektoru a hladinu pak kontroloval vizuálně sám.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ja som kúpil tento FEBI senzor https://www.ebay.com/itm/FEBI-103549-CO ... 2908510356 (ale z Auto Kelly, nie z eBay)
a nemám kľud varovanie vyskakuje stále ako som písal
Colommbo souhlasím s Tebou, že Ti to fungovalo jak popisuješ, jelikož Omega B měla zapojení přes klidový (rozpínací) kontakt. Ale Astra H má zapojení přes pracovní (spínací) kontakt a tak by to mělo fungovat obráceně.Colommbo píše: ↑30 říj 2020, 20:02 StanC: Ahoj! Napsal jsem, že aspoň takhle to vždy fungovalo, přesněji v dřívějších letech a vlastní zkušenost mám právě ze své béčkové Omegy - odešlo mi plovákové čidlo v expanzce a jelikož samotné bylo neopravitelné a nevyměnitelné (pouze celá expanzka, jež jinak byla v pořádku), odstranil jsem hlášku z dipleje BC právě pomocí klemy v připojovacím konektoru a hladinu pak kontroloval vizuálně sám.
Já děkuji pánovi za poučení, žiju ještě v automobilovém pravěku. Předpokládejmež tedy, že i ZafB, o níž je toto vlákno, to bude mít zapojené podobně.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tak teraz som sa v tom trocha stratil Zhodli ste sa, že ten snímač na Zafira B pravdepodobne iniciuje varovanie po rozpojení, alebo spojení kontaktov?