Foukání od motoru, které jde slyšet i přes rádio.
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Foukání od motoru, které jde slyšet i přes rádio.
Zdravím, mám se svojí astrou j 2010 1.4t 103kw poslední dobou problém, a to takový, že mi jakoby něco "fouká" od motoru, puvodně jsem myslel že to je turbo které dře lopatkami o stěny nebo tak něco, ale to jsem následně aspon z mého pohledu vyloučil, jelikož foukání nabírá na intenzitě při zvýšení rychlosti auta, nikoli při zvýšení otáček motoru kde by mělo turbo zabírat, začíná to být slyšet cca od 40-45km/h, vyzkoušel jsem jel tou rychlostí na různé stupně a intenzita je stejná, tudíž jsem usoudil že to asi bude nějaký nápor větru, ale nejsem si jist, nemá stím někdo zkušenosti? Díky
- Reklama
Re: Foukání od motoru, které jde slyšet i přes rádio.
Ahoj,
co to nakonec dělalo?
Já se totiž potýkám s tím samým, výrazné houkání hlavně při sešlápnutí plynového pedálu.
Co by to mohlo být a hlavně, co to bude stát.
Díky
co to nakonec dělalo?
Já se totiž potýkám s tím samým, výrazné houkání hlavně při sešlápnutí plynového pedálu.
Co by to mohlo být a hlavně, co to bude stát.
Díky
Astra ST 2015 100kW DTH Cosmo
Podle popisu to vypada na netesnost v oblasti sani za turbem (na tlakove strane).
Bude potreba zkontrolovat tesnost intercooleru a hadic od turba a do sani.
Tento problem se prave projevi predevsim pod zatezi, kdy stoupne plnici tlak a cast nasavaneho vzduchu se ztraci netesnosti a motor tak ma nepatrne nizsi vykon.
Navic u dieselu muze netesnost v sani zpusobovat vyssi kourivost a rychlejsi zanaseni filtru pevnych castic (DPF).
Zkus sundat horni plastovy kryt motoru a podivat se na bajonet saci hadice u zhaseci klapky. Je to casta bolest, kdy se plastove zajisteni bajonetu vymacka nebo praskne a nedrzi spravne zajistene.
OnMi
Bude potreba zkontrolovat tesnost intercooleru a hadic od turba a do sani.
Tento problem se prave projevi predevsim pod zatezi, kdy stoupne plnici tlak a cast nasavaneho vzduchu se ztraci netesnosti a motor tak ma nepatrne nizsi vykon.
Navic u dieselu muze netesnost v sani zpusobovat vyssi kourivost a rychlejsi zanaseni filtru pevnych castic (DPF).
Zkus sundat horni plastovy kryt motoru a podivat se na bajonet saci hadice u zhaseci klapky. Je to casta bolest, kdy se plastove zajisteni bajonetu vymacka nebo praskne a nedrzi spravne zajistene.
OnMi
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
Škoda Superb III Combi 2.0TDI MY2017
ex Astra K Innovation 1.4T MY2016.5
ex Vectra C Caravan COSMO Z19DTH MY2008
ex Astra G 1.6 16V MY2000
ex Vectra A 1.7TD MY1994
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Ahoj,
díky za radu, zkusím se podívat akorát, že už to nehučí, včera když jsem dojížděl domů, houklo to a přestalo fungovat turbo.
Takže jsem na 30 dojel domů a auto odstavil
Ráno jsem volal do servisu a jedu tam až ve středu, teď mám docela strach s tím jezdit.
Nejdivnější je, že v diagnostice není žádná chyba.
díky za radu, zkusím se podívat akorát, že už to nehučí, včera když jsem dojížděl domů, houklo to a přestalo fungovat turbo.
Takže jsem na 30 dojel domů a auto odstavil
Ráno jsem volal do servisu a jedu tam až ve středu, teď mám docela strach s tím jezdit.
Nejdivnější je, že v diagnostice není žádná chyba.
Nazdar.
Pozri, či ti tú tlakovú hadicu len nezhodilo.
Ak ju roztrhlo, tak radšej novú, aj keď aj roztrhnutá hadica sa dá niekedy opraviť.
Pozri, či ti tú tlakovú hadicu len nezhodilo.
Ak ju roztrhlo, tak radšej novú, aj keď aj roztrhnutá hadica sa dá niekedy opraviť.
Astra K 1.2 Turbo 81kW F12SHL MY2020
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Astra H 1.6 Twinport 77kW Z16XEP r.v. 2005 - ex
Astra G 1.4 Twinport 66kW Z14XEP r.v. 2006 - ex
Omega 2.2DTI 88kW Y22DTH r.v. 2001 - ex
Tak zpráva ze servisu mě nepotěšila. Rozpadlé turbo
To je dost nemile.
Kolik melo auto najeto? Jsi prvni majitel nebo je to koupene jako bazarovka?
Kolik melo auto najeto? Jsi prvni majitel nebo je to koupene jako bazarovka?
Škoda Enyaq Sportline iV 80 MY2023
ex Vectra A 1.7TD MY1994
ex Vectra A 1.7TD MY1994
Má nalítáno necelých 190k a kupoval jsem jej jako ukončený leasing ve 3 letech.
Doteď s autem v podstatě žádný problém. Tak snad si to vybere teď a dá zase pokoj na 200k km.
Doteď s autem v podstatě žádný problém. Tak snad si to vybere teď a dá zase pokoj na 200k km.
Tak auto je ze servisu doma. Nakonec skutečně odešlo turbo. Nové turbo včetně výměny oleje a filtrů a odmaštění zabolelo. 58k Kč. Nicméně Astra opět jezdí jako drak a jsem s ní velmi spokojen.
Vylovení, odbahnění, vysušení... Nedělej si z toho těžkou hlavu, příteli, já dneska zaplatil 35tis. za uhlí a před zimou budu objednávat znovu...
W124 E320 R6 Coupé 1994