Díra ve výfuku

Moderátor: Moderátoři

milosh
Administrátor

Díra ve výfuku

Příspěvek od milosh »

Tak abych toho letos neměl málo k investicím do astry, pár dní před dovolenou jsem ve výfuku objevil díru. Je to možné, když ho mám jen 5 let a najel jsem stěží 50t km? Dnes už ty díly fakt nic nevydrží :(
Reklama

Colommbo

Re: Díra ve výfuku

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj! Předpokládám zadní tlumič. Souhlasím, že materiály, z nichž se dnes vyrábí, nevydrží tolik, co dříve, avšak dovolím si myšlénku, že čím méně se s autem jezdí, tím víc/rychleji bude výfuk korodovat... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Ahoj jj spravne. No kdyz jezdit nikam moc neslo a kdyz delas z domova, auto je skoro zbytecny :D
StanC

Příspěvek od StanC »

Colommbo píše: 07 črc 2021, 20:02Ahoj! Předpokládám zadní tlumič. Souhlasím, že materiály, z nichž se dnes vyrábí, nevydrží tolik, co dříve, avšak dovolím si myšlénku, že čím méně se s autem jezdí, tím víc/rychleji bude výfuk korodovat... :)
Colommbo máš pravdu, když se nejezdí tak ve výfuku zůstává dlouhodobě zkondenzovaná voda, která se běžně každým častým startem odstraní. Kondenzát vzniká, pokud teploty výfukových plynů klesnou pod rosný bod. K tomu dochází na studených místech výfukového systému anebo pokud se výfukové plyny ochladí pod rosný bod, který se u benzinových motorů pohybuje kolem 50°C. Na vině je v tomto případě zejména katalyzátor vozidla, který urychluje chemické reakce a rozklad zplodin vzniklých při běhu spalovacího motoru. Produkty této reakce jsou oxid uhličitý a právě i vodní pára.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Richtig, takhle nějak jsem si to představoval. Bo tak či tak výfuk koroduje hlavně zevnitř. ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
alzafir

Příspěvek od alzafir »

Sice mám ropáka, tam to zevnitř nehnije :mrgreen: , ale je to i o materiálu, když mi na Zafiře prvně upadl úchyt pro zavěšení zadního dílu výfuku, koupil jsem opět Ebespracher, s tím, že se dával prý do prvovýroby. Nevydržel ani polovinu toho, co origo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Objednano, pristi tyden snad bude vymena. Nevite proc ten Murphyho zakon funguje hlavne par dni pred dovolenou? :)
Tak ale zase kdyz i ten novy vydrzi 5 let bude to ok za tu cenu. Buh vi, kde bude hacko v roce 2026. Pravdepodobne ale porad u me, s tim najezdem to nebude mit ani 300tkm :D
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Funguje to právě (a jen) proto, že je to jeden z Murphyho zákonů (též označovaný jako "zákon chleba s máslem")... ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Tak nakonec teda došel i nový výfuk, který už čeká na na namontování, ale pár dní jsem jezdil s dírou zalepenou pomocí tohoto tmelu a dobrý, za 200kč parádní "náhradní řešení".

https://www.opel-astra-h.cz/jak-opravit ... fler-weld/
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Za mých mladých let jsme výfuk opravovali alobalem (v lepším případě i tkaninou se skelnými vlákny) a vázacím drátem, někdy přišel ke slovu i dvousložkový LepoxMetal. Nějakou dobu to dycky vydrželo. Ten tmel v odkazu taky nemusí být špatnej. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“