Díra ve výfuku
Moderátor: Moderátoři
Díra ve výfuku
Tak abych toho letos neměl málo k investicím do astry, pár dní před dovolenou jsem ve výfuku objevil díru. Je to možné, když ho mám jen 5 let a najel jsem stěží 50t km? Dnes už ty díly fakt nic nevydrží
- Reklama
Re: Díra ve výfuku
Ahoj! Předpokládám zadní tlumič. Souhlasím, že materiály, z nichž se dnes vyrábí, nevydrží tolik, co dříve, avšak dovolím si myšlénku, že čím méně se s autem jezdí, tím víc/rychleji bude výfuk korodovat...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ahoj jj spravne. No kdyz jezdit nikam moc neslo a kdyz delas z domova, auto je skoro zbytecny
Colommbo máš pravdu, když se nejezdí tak ve výfuku zůstává dlouhodobě zkondenzovaná voda, která se běžně každým častým startem odstraní. Kondenzát vzniká, pokud teploty výfukových plynů klesnou pod rosný bod. K tomu dochází na studených místech výfukového systému anebo pokud se výfukové plyny ochladí pod rosný bod, který se u benzinových motorů pohybuje kolem 50°C. Na vině je v tomto případě zejména katalyzátor vozidla, který urychluje chemické reakce a rozklad zplodin vzniklých při běhu spalovacího motoru. Produkty této reakce jsou oxid uhličitý a právě i vodní pára.
Richtig, takhle nějak jsem si to představoval. Bo tak či tak výfuk koroduje hlavně zevnitř.
W124 E320 R6 Coupé 1994
Sice mám ropáka, tam to zevnitř nehnije , ale je to i o materiálu, když mi na Zafiře prvně upadl úchyt pro zavěšení zadního dílu výfuku, koupil jsem opět Ebespracher, s tím, že se dával prý do prvovýroby. Nevydržel ani polovinu toho, co origo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.39)
Objednano, pristi tyden snad bude vymena. Nevite proc ten Murphyho zakon funguje hlavne par dni pred dovolenou?
Tak ale zase kdyz i ten novy vydrzi 5 let bude to ok za tu cenu. Buh vi, kde bude hacko v roce 2026. Pravdepodobne ale porad u me, s tim najezdem to nebude mit ani 300tkm
Tak ale zase kdyz i ten novy vydrzi 5 let bude to ok za tu cenu. Buh vi, kde bude hacko v roce 2026. Pravdepodobne ale porad u me, s tim najezdem to nebude mit ani 300tkm
Funguje to právě (a jen) proto, že je to jeden z Murphyho zákonů (též označovaný jako "zákon chleba s máslem")...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tak nakonec teda došel i nový výfuk, který už čeká na na namontování, ale pár dní jsem jezdil s dírou zalepenou pomocí tohoto tmelu a dobrý, za 200kč parádní "náhradní řešení".
https://www.opel-astra-h.cz/jak-opravit ... fler-weld/
https://www.opel-astra-h.cz/jak-opravit ... fler-weld/
Za mých mladých let jsme výfuk opravovali alobalem (v lepším případě i tkaninou se skelnými vlákny) a vázacím drátem, někdy přišel ke slovu i dvousložkový LepoxMetal. Nějakou dobu to dycky vydrželo. Ten tmel v odkazu taky nemusí být špatnej.
W124 E320 R6 Coupé 1994