Poprosim o radu: ASTRA F 1,6 55kw, 2000
Nove zadne brzdove bubny a valceky /febi/ brzdove celuste asi 2 rocne 15000 km, odvzdusnene,vyhadzuje zla sumernost brzd,prave zadne koleso.
Rucna brzda ok predne brzdy ok.Unik kvapaliny ziadny,
Pred vymenou 20 rocne zadne bubny a celuste / 3 rocne valceky /,to iste zla sumernost brzd prave zadne koleso.ABS nemam.
Napada ma par moznosti brzdovy valec,prietok trubiek,este skusit zostelovat ale neviem kazda rada dobra.
Cize zadne brzdy 0.90 az 1 obe strany rovnomernene koniec merania lava 2,14 prava 1,34
zla sumernost brzd astra F
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: zla sumernost brzd astra F
Ahoj! Měl bych podezření právě na vedení brzdové kapaliny k PZ kolu, třeba brzdová hadička (možná je původní...?) - vnitřek hadičky se časem prostě rozsype a nedovolí dostatečný průchod kapaliny...
P.S. Astra F z roku 2000...?
P.S. Astra F z roku 2000...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Zdravim ta,hadicka bola menena cca pred 10 rokmi,tiez ma to napadlo asi bude treba odpojit a vyskusat prietok samospadom pripadne porvnat z
prietokom druhej strany.
Mal so tento stroj od r.v.96 do 99, 2.0i 136k. Najazdila 250tkm než ju rozbil zaparkovanú v noci na ulici nafetený bimbas svojim autom.
Viem, že všetko stojí prachy, ale ak majú brzdové hadičky 10 rokov tak by som bez ohľadu na to, či je problém práve v nej obe hadičky vymenil. Neviem koľko chceš ešte to auto používať, ale škoda ich meniť trebárs mesiac pred tým než to budeš chcieť napríklad predať. Takto budeš jazdiť povedzme 5 rokov s istotou že sú v poriadku.
Ešte ma napadá iná vec - keď sa menia kotúče na kotúčových brzdách, vždy treba vymeniť aj doštičky, pretože kotúče sú vždy trochu zdeformované alebo nemajú ideálne rovný povrch a doštičky by nedoliehali správne.
Neviem aké sú v tomto skúsenosti s bubnovými brzdami, tie som mal naposledy na žigulíku a bubny neboli ideálne okrúhle - v určitom mieste vždy "drhli". Tak je otázka, ak si nechal staré čeľuste ako som pochopil, či nový bubon so starými čeľusťami bude fungovať 100%.
Ale ak brzdí ručná brzda súmerne potom to vyzerá najskôr na tú hadičku.
Ako často meníš brzdovú kvapalinu? švagrov kamarát mal kedysi MB1000 a nemenil brzdovú kvapalinu vôbec - však to predsa brzdilo. Po ca 12-tich rokoch mu začali tiecť všetky brzdy - kvapalina skryštalizovala vo vnútri brzdového systému (v nádobke bolo všetko OK) a prerezala všetky tesnenia vo všetkých valčekoch. Tak či tiež nemáš nejakú špinu v trubičkách. Pokiaľ si kvapalinu pravidelne nemenil ešte by som prepláchol systém čerstvou kvapalinou - na žltej kvapaline to teraz dobre vidieť keď je zaprasená.
Viem, že všetko stojí prachy, ale ak majú brzdové hadičky 10 rokov tak by som bez ohľadu na to, či je problém práve v nej obe hadičky vymenil. Neviem koľko chceš ešte to auto používať, ale škoda ich meniť trebárs mesiac pred tým než to budeš chcieť napríklad predať. Takto budeš jazdiť povedzme 5 rokov s istotou že sú v poriadku.
Ešte ma napadá iná vec - keď sa menia kotúče na kotúčových brzdách, vždy treba vymeniť aj doštičky, pretože kotúče sú vždy trochu zdeformované alebo nemajú ideálne rovný povrch a doštičky by nedoliehali správne.
Neviem aké sú v tomto skúsenosti s bubnovými brzdami, tie som mal naposledy na žigulíku a bubny neboli ideálne okrúhle - v určitom mieste vždy "drhli". Tak je otázka, ak si nechal staré čeľuste ako som pochopil, či nový bubon so starými čeľusťami bude fungovať 100%.
Ale ak brzdí ručná brzda súmerne potom to vyzerá najskôr na tú hadičku.
Ako často meníš brzdovú kvapalinu? švagrov kamarát mal kedysi MB1000 a nemenil brzdovú kvapalinu vôbec - však to predsa brzdilo. Po ca 12-tich rokoch mu začali tiecť všetky brzdy - kvapalina skryštalizovala vo vnútri brzdového systému (v nádobke bolo všetko OK) a prerezala všetky tesnenia vo všetkých valčekoch. Tak či tiež nemáš nejakú špinu v trubičkách. Pokiaľ si kvapalinu pravidelne nemenil ešte by som prepláchol systém čerstvou kvapalinou - na žltej kvapaline to teraz dobre vidieť keď je zaprasená.
Zdravim prava hadicka rozsypana vo vnutri nove trubky a hadicky dnes stk Ok..