Klimatizace Zafira B
Moderátor: Moderátoři
Klimatizace Zafira B
Ahoj, chci se zeptat jestli si někdo opravoval klimakompresor na Zafiře, čidlo na tlak sepne a do klimakompresoru jde napětí ale zřejmě bude vadná cívka na sepnutí elektromagnetické spojky, chtěl jsem se zeptat jestli to jde vyměnit ta cívka aniž bych musel demontovat kompresor. Díky za rady.
Opel Zafira B 1.8 103 KW černá cosmo
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Klimatizace Zafira B
Řeknu to takto - mám naftu 1,9 CDTi (Z19DT) a přístup k samotnému kompresoru je na draka, natož měnit jen cívku. Asi bude lepší nechat odsát náplň, vyhodit kompresor ven. Na tomto odkazu máš video o vlastní demontáži spojky, tak porovnej, jestli máš u kompresoru tolik místa, abys tam dostal golu s ořechem a řízl do ní kladivem, aby se šroub na hřídeli povolil...
Zkoušel jsi měřit obvod cívky, zda je přerušená?
Zkoušel jsi měřit obvod cívky, zda je přerušená?
Zafira B black line, Z19DT, 2008, WIN: W0L0AHM759G0031xx, 210 tkm
...a bydlím v Hospodě - Červené....
...a bydlím v Hospodě - Červené....
Cívkou to být nemusí, já jsem měl přerušený kabel od klima kompresoru. Dělal jsem to minulý rok, ale už si nepmatuji jak jsem na to přišel. A mám i matnou vzpomínku, že jsem tu část kabelu doma opravoval na stole. Ale jak jsem ho z toho kompresoru dostal aniž bych demontoval kompresor si taky nepamatuji
Opel Astra H Z14XEP + LPG
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Opel Astra H Z16XEP + LPG
ex Opel Corsa B X10XE + LPG
ex Opel Zafira A X16XE + LPG
ex Škoda Felicia 1.3MPi + LPG
ex Seat Ibiza 1.4 MPi
ex Peugeot 207 1.4
ex Kia Picanto 1.0
ex Škoda 120 LS
Hoši píšu pozdě ale přece, cívka prerušená ale ta výměna to byl porod tak na 3-4 hodiny ale jdeto, jsou tam 3 segerovky, ta třetí nešla za boha ven, utopená jak sviňa, udělal jsem si ze šroubováků přípravky a pak to šlo ale ten přístup, naproti řemenici je nosník takže tam je pravdu málo místa, v servisu mi řekli za opravu asi 10 tis. Klima už funguje oprava za 500,-
Opel Zafira B 1.8 103 KW černá cosmo