Zarachocení v motoru

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

beavis

Zarachocení v motoru

Příspěvek od beavis »

Ahoj, pri startu tepleho motoru se mi zhruba z oblasti spojky ozyva zarachoceni. Dela to u 90% startu, u studeneho motoru to nedela. Zarachoceni citim i v pedalu spojky. Jinak Astra maka naprosto bez problemu a ani nehazi zadnou chybu. Projizdim weby a Youtube, ale nic stejneho jako to dela me jsem nenasel. Nesetkal jste se s tim nekdy nekdo? Pro upresneni, Astra je 1.4 103 kW, rok 2013 a ma najeto 137000 km.
Tady je video: https://www.youtube.com/shorts/3cEcHt4nEBg
Reklama

Colommbo

Re: Zarachocení v motoru

Příspěvek od Colommbo »

Ahoj! Nejsem mekánik a při 137tis.km mi na něj přijde brzo, ale že by dvouhmotový setrvačník...? :?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak za mě to vypadá na dvouhmotu, důvod proč ve 137tis. může byt poškozen, je nevhodným způsobem jízdy. Jedná se o podtáčení motoru a tím pádem dvojhmota více trpí. Oprava cca 20 - 25 000 kč i s prací za komplet, spojka + dvouhmota.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Podtáčení u Jardy nehrozí, spíš naopak :lol:
beavis

Příspěvek od beavis »

Diky za odpovedi. Jak pise Milda, rad Astru prozenu, ale to fakt jen obcas.....mam ji chipnutou, tak jak ji vytocim, tak je najednou na tachaku 150 :lol: Kazdopadne jsem nechal rachoceni poslechnout par servisaku, ale nikdo se jednoznacne nerekl ze je to dvojhmota az v podstate na jednoho. Je to clovek kterej dela hlavne Opely, nastesti bydli kousek ode me, svezl se, poslechl si to a vidi to na dvojhmotu + by jeste zkontroloval jestli je v poradku prevodovka. Prej takovej zvuk mu vydavala jedna Insignia. Tak Astru podle vseho odvezu jemu. Jinak treba o vikend jsem najezdil 800 km, dneska 250 km a kupodivu se ten rachot se moc casto neozyval :roll:
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Jak jsem psal, po rozdělaní bych se podíval i na lamelu spojky, ať to nerozebírá se za třeba 40 tis. km znova. M32 je sice známa tím, že má problémy, proto jsem po 5 letech a 60 tis km preventivně meníl převodový olej a to výměně jsme myslel že mám novou převodovku :D :D :D . U převodovky vesměs hučí ložiska to by jsi slyšel a nebo se případně chvěje řadící páka, nebo ma velkou vuly.

Každopádně pak dej vědět co to bylo, mám stejný motor, tak kdyby někdy :D :D :D .

Mám okolem sebe 3 tyto Astry J s tímto motorem a jedna měnila dvouhmotu v 70tis. ta druhá ve 150 vtis. a ta třetí po dovozu z D ihned po koupi 200 tis.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
beavis

Příspěvek od beavis »

Jen co se po rozebrani dozvim nejaky info, tak to sem hodim. Tak ted uz jen zavolat servisakovi a spustit to :)
beavis

Příspěvek od beavis »

Tak Astra je hotova. Byla "vysypana" dvojhmota a nacaty spojkovy lozisko. Cili je vse nove vs. lamely. Cena byla 21000 Kc, kdybych byl oprsklej a vnutil servisakovi vlastni celou sadu, tak sem s cenou na cca 16000 Kc. Astru jsem cestou domu trosicku projel a poznatky jsou jen pozitivni. Prvni sok byl jak mi krasne lehce jde spojka a dal jsem mile prekvapenej jak jde lip razeni, jsou lepsi rozjezdy, auto lip startuje, pri ubrani plynu neni citit zadny zacukani a celkove mi prijde ze Astra jede klidnejs. Tak ac jsem ji chtel taky v nakym horizontu vymenit treba za Kacko, tak si ji jeste chvilku necham :)
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Pokud mas stejnyho servisaka jako ja, tak ten s dovozem vlastnich dilu problem nikdy nemel, to neni autorizak, kde platis za predrazenej olej :mrgreen:

Jecko je good, az budes chtit vymenit a predelas to na automat, koupim od tebe :lol:
beavis

Příspěvek od beavis »

Ted mi to delal jinej servisak nez koho oba zname. Tenhle dela hodne Opely a taky to bylo hned videt ze o nich neco vi. Ten nas byl cece Mildo trosku v koncich.....proste sem od nej neslysel ze by to mohla bejt dvojhmota. No a ja mu navic nerekl ze mam dodavatele dilu, kde mam ceny jaky mam a tak sem s moji dvouhmotou na nej skocil az kdyz mi poslal cenu za komplet servis. Cenu sem u nej o kus sundal, ale pak uz mi bylo trapny dal s nim vychcavat, tak sem mu napsal at to udela a basta. Hlavne at uz jezdim, bo sem byl tech 14 dni bez kary jak debil :? Maj s tim mrdani az az, tak at si taky borci vydelaj ;) Jeste sem se ho ptal, jestli nevadi ze mam Astru chipnutou a rikal ze ne. No a jestli Mildo Astru chces, tak si sezen automatickou prevodovku a nakyho borce co ti to do ni naroubuje a bude tvoje :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Motory“