Zarachocení v motoru
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Zarachocení v motoru
Ahoj, pri startu tepleho motoru se mi zhruba z oblasti spojky ozyva zarachoceni. Dela to u 90% startu, u studeneho motoru to nedela. Zarachoceni citim i v pedalu spojky. Jinak Astra maka naprosto bez problemu a ani nehazi zadnou chybu. Projizdim weby a Youtube, ale nic stejneho jako to dela me jsem nenasel. Nesetkal jste se s tim nekdy nekdo? Pro upresneni, Astra je 1.4 103 kW, rok 2013 a ma najeto 137000 km.
Tady je video: https://www.youtube.com/shorts/3cEcHt4nEBg
Tady je video: https://www.youtube.com/shorts/3cEcHt4nEBg
- Reklama
Re: Zarachocení v motoru
Ahoj! Nejsem mekánik a při 137tis.km mi na něj přijde brzo, ale že by dvouhmotový setrvačník...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak za mě to vypadá na dvouhmotu, důvod proč ve 137tis. může byt poškozen, je nevhodným způsobem jízdy. Jedná se o podtáčení motoru a tím pádem dvojhmota více trpí. Oprava cca 20 - 25 000 kč i s prací za komplet, spojka + dvouhmota.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Podtáčení u Jardy nehrozí, spíš naopak
Diky za odpovedi. Jak pise Milda, rad Astru prozenu, ale to fakt jen obcas.....mam ji chipnutou, tak jak ji vytocim, tak je najednou na tachaku 150 Kazdopadne jsem nechal rachoceni poslechnout par servisaku, ale nikdo se jednoznacne nerekl ze je to dvojhmota az v podstate na jednoho. Je to clovek kterej dela hlavne Opely, nastesti bydli kousek ode me, svezl se, poslechl si to a vidi to na dvojhmotu + by jeste zkontroloval jestli je v poradku prevodovka. Prej takovej zvuk mu vydavala jedna Insignia. Tak Astru podle vseho odvezu jemu. Jinak treba o vikend jsem najezdil 800 km, dneska 250 km a kupodivu se ten rachot se moc casto neozyval
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, po rozdělaní bych se podíval i na lamelu spojky, ať to nerozebírá se za třeba 40 tis. km znova. M32 je sice známa tím, že má problémy, proto jsem po 5 letech a 60 tis km preventivně meníl převodový olej a to výměně jsme myslel že mám novou převodovku . U převodovky vesměs hučí ložiska to by jsi slyšel a nebo se případně chvěje řadící páka, nebo ma velkou vuly.
Každopádně pak dej vědět co to bylo, mám stejný motor, tak kdyby někdy .
Mám okolem sebe 3 tyto Astry J s tímto motorem a jedna měnila dvouhmotu v 70tis. ta druhá ve 150 vtis. a ta třetí po dovozu z D ihned po koupi 200 tis.
Každopádně pak dej vědět co to bylo, mám stejný motor, tak kdyby někdy .
Mám okolem sebe 3 tyto Astry J s tímto motorem a jedna měnila dvouhmotu v 70tis. ta druhá ve 150 vtis. a ta třetí po dovozu z D ihned po koupi 200 tis.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Jen co se po rozebrani dozvim nejaky info, tak to sem hodim. Tak ted uz jen zavolat servisakovi a spustit to
Tak Astra je hotova. Byla "vysypana" dvojhmota a nacaty spojkovy lozisko. Cili je vse nove vs. lamely. Cena byla 21000 Kc, kdybych byl oprsklej a vnutil servisakovi vlastni celou sadu, tak sem s cenou na cca 16000 Kc. Astru jsem cestou domu trosicku projel a poznatky jsou jen pozitivni. Prvni sok byl jak mi krasne lehce jde spojka a dal jsem mile prekvapenej jak jde lip razeni, jsou lepsi rozjezdy, auto lip startuje, pri ubrani plynu neni citit zadny zacukani a celkove mi prijde ze Astra jede klidnejs. Tak ac jsem ji chtel taky v nakym horizontu vymenit treba za Kacko, tak si ji jeste chvilku necham
Pokud mas stejnyho servisaka jako ja, tak ten s dovozem vlastnich dilu problem nikdy nemel, to neni autorizak, kde platis za predrazenej olej
Jecko je good, az budes chtit vymenit a predelas to na automat, koupim od tebe
Jecko je good, az budes chtit vymenit a predelas to na automat, koupim od tebe
Ted mi to delal jinej servisak nez koho oba zname. Tenhle dela hodne Opely a taky to bylo hned videt ze o nich neco vi. Ten nas byl cece Mildo trosku v koncich.....proste sem od nej neslysel ze by to mohla bejt dvojhmota. No a ja mu navic nerekl ze mam dodavatele dilu, kde mam ceny jaky mam a tak sem s moji dvouhmotou na nej skocil az kdyz mi poslal cenu za komplet servis. Cenu sem u nej o kus sundal, ale pak uz mi bylo trapny dal s nim vychcavat, tak sem mu napsal at to udela a basta. Hlavne at uz jezdim, bo sem byl tech 14 dni bez kary jak debil Maj s tim mrdani az az, tak at si taky borci vydelaj Jeste sem se ho ptal, jestli nevadi ze mam Astru chipnutou a rikal ze ne. No a jestli Mildo Astru chces, tak si sezen automatickou prevodovku a nakyho borce co ti to do ni naroubuje a bude tvoje