Fiona & Ruby
Moderátor: Moderátoři
- Herr Blitz
Fiona & Ruby
Ahoj všem, jsem na Opel fóru a u značky jako takové vlastně nováčkem. V samotném světě aut ovšem nováčkem (s ohledem na můj věk) už dávno nejsem . Nicméně poslední čtvrtstoletí jsem svůj život spojil se značkou HYUNDAI - nejdřív jako prodejce, pak jako přijímací technik, posléze jako zákazník, ať už se jednalo o auta firemní (tam tedy pokračuji) nebo naše vlastní.
Ač zapřísáhlý odpůrce elektromobility jsem postupným vývojem řešení jednoho domácího problému došel do fáze, kdy jsme manželce loni vybírali a posléze první školní den i koupili elektromobil.
Baterkáč jsme vybírali dlouho a celkem pečlivě, testy prošly jak Corsa (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40845), tak Mokka (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40848). A přestože to na vítězství Mokky nejdřív nevypadlo, tak opravdu výrazná sleva na konkrétní auto mě přesvědčila ...
Mokka už má za sebou i první prohlídku (12.500 km / 1 rok), která stála celých Kč 535,67 a žena je s ní navýsost spokojená. A přiznávám, mě taky baví bzučet.
Já jsem náhradu za svojí i30 hledal také celkem pečlivě a nakonec jsem si vybral Astru PHEV. I Astra si prošla testováním (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=41027). Astru jsem přebíral pro změnu téměř na konci uplynulého školního roku (27.6.), takže zatím moc praktických zkušeností po 3.000 km není - zatím je prostě nadšení z nového auta, které jezdí skvěle .
Fotky zatím nemám žádné pěkné připravené, auta jezdí, takže jsou neumytá, ale snad se časem dokopu...
Pokud vás k těmto dvěma autům cokoliv zajímá, ptejte se.
Ač zapřísáhlý odpůrce elektromobility jsem postupným vývojem řešení jednoho domácího problému došel do fáze, kdy jsme manželce loni vybírali a posléze první školní den i koupili elektromobil.
Baterkáč jsme vybírali dlouho a celkem pečlivě, testy prošly jak Corsa (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40845), tak Mokka (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=40848). A přestože to na vítězství Mokky nejdřív nevypadlo, tak opravdu výrazná sleva na konkrétní auto mě přesvědčila ...
Mokka už má za sebou i první prohlídku (12.500 km / 1 rok), která stála celých Kč 535,67 a žena je s ní navýsost spokojená. A přiznávám, mě taky baví bzučet.
Já jsem náhradu za svojí i30 hledal také celkem pečlivě a nakonec jsem si vybral Astru PHEV. I Astra si prošla testováním (https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=41027). Astru jsem přebíral pro změnu téměř na konci uplynulého školního roku (27.6.), takže zatím moc praktických zkušeností po 3.000 km není - zatím je prostě nadšení z nového auta, které jezdí skvěle .
Fotky zatím nemám žádné pěkné připravené, auta jezdí, takže jsou neumytá, ale snad se časem dokopu...
Pokud vás k těmto dvěma autům cokoliv zajímá, ptejte se.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
- Reklama
- Herr Blitz
Re: Fiona & Ruby
Alespoň pár neaktuálních .
Fiona se už dočkala černých nápisů a domontovaných předních i zadních zástěrek a Ruby má už i značky...
Fiona se už dočkala černých nápisů a domontovaných předních i zadních zástěrek a Ruby má už i značky...
Gratulace, moc pěkná auta, hlavně Mokka. Jak zvládáte interiér? Ač mám Astru rád, aktuální generace mi uvnitř přijde nedůstojná, až laciná.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw (ex)
Honda HR-V GH4 1.6 VTEC 91kW (ex)
Opel Astra J Sports Tourer 2.0 CDTI BiTurbo 143kW (ex)
Opel Astra H Caravan 1.9 CDTI Cosmo 88kW (ex)
- Herr Blitz
Materiály v interiéru Astry jsou překvapivě v reálu kvalitnější než vypadají .
To, čemu výrobce říká "detox" se mi líbí - ten vyčištěný prostor mi vyhovuje.
Jen toho klavírního laku je poněkud moc. Asi to nakonec pojmu stejně jako ve Fioně a klavírní lak překryje nějaká pěkná fólie .
To, čemu výrobce říká "detox" se mi líbí - ten vyčištěný prostor mi vyhovuje.
Jen toho klavírního laku je poněkud moc. Asi to nakonec pojmu stejně jako ve Fioně a klavírní lak překryje nějaká pěkná fólie .
Nahraj prosím nějaké fotky jak to vypadá zafóliované, černý klavírní lak také neobdivuji.
Opel Astra H hatchback 1.6 Twinport 77kw (ex)
- Herr Blitz
Žena si vybrala tuhle - byla nejpodobnější ozdobným lištám v interiéru
Já bych do Astry volil něco méně kontrastního a pokud bychom nenašli ekvivalent origo lišt, tak bych nechal přelepit i ty origo lišty, aby to bylo jednotné. Zatím na to ale nemám čas to řešit, třeba zase na podzim nebude nic lepšího na práci .25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
- Herr Blitz
Kilometry Ruby vesele přibývají
Zatím s volbou auta naprostá spokojenost !
A na ekonomickou stránku provozu si nemám důvod stěžovat.Zatím s volbou auta naprostá spokojenost !
Tak konečně jsi tu pane kolego Rád jsem četl tvé obsáhlé informace na Hyundai foru, tak jsem rád, ze v tom mohu pokračovat i tady.
- Herr Blitz
Ale na HYUNDAI fóru jsem měl výhodu čtvrtstoletí zkušeností - u Opelu jsem pořád ještě nováčkem ...
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vítám zde na fóru, konečně, někdo kdo to pěkně shrnul a s výběrem vozu si dal opravdu velkou práci. Osobně jsem stejný, když vybírám nový vůz, zabere mit to cca 6 měsíců kalkulací a seznamování.
Za mě je Mokka super, ale musí v tom jezdit max. 2 lidi. Jak jsi nastavím sedadlo řidiče na svých 170cm, tak za mě si moc lidí nesedne v Mokka voze. Za to v Corse ANO. MOKKA se mi moc líbí dokonce v této stejné barvě co máte. Přesto mě zarazilo tak málo místa, když z venku vypadá vše větší.
Poslední měsíce u nás se otevřela debata o náhradě Astry J a po otestování Corsy / Mokky a Astry L se to zůžilo prvně na Corsu / Astru L. Děti jsou pomalu pryč a tak Corsa byla volbou, přesto že v současné době máme 3x Astru a 1x Corsu v rodině. Po najetí pár 10 km za volentem daných vozů se našel výtěz a to Astra L (vínově červená + černá střech, případně modrá metaliza + černá střecha).
Nadále jsem před velkým rozhodnutím zda 1.2 Turbo (generace 3 poháněna řetězem - od ledna 2023 se montuje), případně právě 1.6 Turbo + baterie. Osobně 3 válce moc nemusím a jejich spolehlivost zrovna nevím. Bydlíme v paneláku a tak i zjišťuji kolik stojí sranda to nabijet a jak ten proces funguje a jak si elektronika auta poradi s nabijením na veřejných nabijecích stanicích, aby baterie netrpěla.
Ten interiér jste vyřešili skvěle, taky mám stejnou představu a nebo na to nalepit průhlednou fólii a hotovo.
Spíše by mě zajímalo, jak je to ze servisem daného motoru 1.6 Turbo, je tam řetěz, to vím, ale co kdy se mění a jakou má motor spotřebu paliva pouze na benzín apod.
Za mě je Mokka super, ale musí v tom jezdit max. 2 lidi. Jak jsi nastavím sedadlo řidiče na svých 170cm, tak za mě si moc lidí nesedne v Mokka voze. Za to v Corse ANO. MOKKA se mi moc líbí dokonce v této stejné barvě co máte. Přesto mě zarazilo tak málo místa, když z venku vypadá vše větší.
Poslední měsíce u nás se otevřela debata o náhradě Astry J a po otestování Corsy / Mokky a Astry L se to zůžilo prvně na Corsu / Astru L. Děti jsou pomalu pryč a tak Corsa byla volbou, přesto že v současné době máme 3x Astru a 1x Corsu v rodině. Po najetí pár 10 km za volentem daných vozů se našel výtěz a to Astra L (vínově červená + černá střech, případně modrá metaliza + černá střecha).
Nadále jsem před velkým rozhodnutím zda 1.2 Turbo (generace 3 poháněna řetězem - od ledna 2023 se montuje), případně právě 1.6 Turbo + baterie. Osobně 3 válce moc nemusím a jejich spolehlivost zrovna nevím. Bydlíme v paneláku a tak i zjišťuji kolik stojí sranda to nabijet a jak ten proces funguje a jak si elektronika auta poradi s nabijením na veřejných nabijecích stanicích, aby baterie netrpěla.
Ten interiér jste vyřešili skvěle, taky mám stejnou představu a nebo na to nalepit průhlednou fólii a hotovo.
Spíše by mě zajímalo, jak je to ze servisem daného motoru 1.6 Turbo, je tam řetěz, to vím, ale co kdy se mění a jakou má motor spotřebu paliva pouze na benzín apod.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.