Mám problém s autem Opel Astra J 1.7ctdi, 2011, sports tourer. Delší dobu už mi nejde rádio, samo se vypne zapne, přepíná. Půl roku nešlo, pak dva měsíce šlo, pak zas nešlo, jezdil sem bez rádia. Diagnostika psala že je špatné radio. V autě proběhla pred třemi měsíci výměna baterie a repas altérnátoru. Teď se mi začali samy vypínat a zapínat světla, po opětovném rozsvícení mi vyskáčou chyby kontrola trakce, kontrola posilovač, kontrolka airbagu. Konstry auta jsou zkontrolované, diagnostika píše malé napětí na altérnátoru, ale alternátor pri měření dává dostatečné napětí.
Čím to může být, nemáte s tim někdo zkušenost? Zatím si s tim nikdo nevěděl rady.
Děkuju za odpověď.
Problém s rádiem a eletrikou
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
- Reklama
Re: Problém s rádiem a eletrikou
Začal jsi dobře, alternátor, ukostření a baterie jsou základ. Nyní je otázka, jestli to napětí v palubní síti opravdu klesá, nebo klesne jen v řídící jednotce, která ho vyhodnocuje.
Vzal bych multimetr a někde ho uvnitř dočasně připojil (např. na 12V zásuvku) a když začnou ty světla blikat, tak bych to napětí sledoval. Ono bude díky těm blikajícím světlům kolísat, ale tipuji tak max. 0,5V. Nízké napětí by měla jednotka vyhodnotit podle mě, až když klesne pod 10V.
Vzal bych multimetr a někde ho uvnitř dočasně připojil (např. na 12V zásuvku) a když začnou ty světla blikat, tak bych to napětí sledoval. Ono bude díky těm blikajícím světlům kolísat, ale tipuji tak max. 0,5V. Nízké napětí by měla jednotka vyhodnotit podle mě, až když klesne pod 10V.