kontrolka katalyzátoru 2.5TD
Moderátor: Moderátoři
-
kontrolka katalyzátoru 2.5TD
Zdravim všechny Opláky,dávám jsem toto téma,protože jsem ho tu nenašel.
Mám Omegu 2.5 TD 96kw a když se mi ohřeje tak se rozsvítí kontrolka katalyzátoru.Jakmile se kontrolka rozsvítí okamžitě přestane fungovat turbo.Když je to studený tak jede normál.Diagnostika nic nevykazuje.Děkuji za rady
Mám Omegu 2.5 TD 96kw a když se mi ohřeje tak se rozsvítí kontrolka katalyzátoru.Jakmile se kontrolka rozsvítí okamžitě přestane fungovat turbo.Když je to studený tak jede normál.Diagnostika nic nevykazuje.Děkuji za rady
- Reklama
Re: kontrolka katalyzátoru 2.5TD
Jestliže se ti rozsvítí kontrolka ''motorek s bleskem'',tak je vůz v náhradním režimu.Chybový musí být nějaký přítomný.I druhý den tam bude jako nepřítomný.Jakou diagnostikou jsi to vyčítal?
Nelze ani vyloučit závadu jednotky.Ono většinou chybový kod-''jsem v háji a kašlu na práci'' prostě neexistuje.Jednotka může zlobit po ohřátí-hodíš ji do mrazáku a pracuje.Je to ale na delší identifikaci poruchy.Prostým vyčtením paměti se nic nemusíš dozvědět.
Nelze ani vyloučit závadu jednotky.Ono většinou chybový kod-''jsem v háji a kašlu na práci'' prostě neexistuje.Jednotka může zlobit po ohřátí-hodíš ji do mrazáku a pracuje.Je to ale na delší identifikaci poruchy.Prostým vyčtením paměti se nic nemusíš dozvědět.
-
Vyčítal jsem to normálně OP Com diagnostikou.Chybový kod je akorád jeden a to je chyba 81 zkratovaný kabel při startu,ale to už je tam od začátku co jsem to koupil,takže tím to není.Začlo mi to dělat loni v létě po dobu asi 1 měsíce a pak mi to dalo asi na 3 měsíce pokoj a ted je to znova,ale je to horší.Protože loni se to třeba rozsvítilo,ale během jízdy když jsem podržel čtvrt plynu tak to zhaslo a jelo to normálně a ted jakmile se to ohřeje tak to svítí pořád a jede jak říkáš v nouzáku.Jestli to je jednotka motoru,tak se chci teda zeptat jestli se to dá měnit kus za kus nebo se ta nová musí nakodovat k autu i když,když asi seženu celou komplet i sklíčem tak to můžu vyměnit kus za kus co?
Když je to s čipem a immobilizerem,tak to jde kus za kus.
-
takže když vyměním jen jednotku motoru tak si to ten imobilizér načte sám ju? Mno pokusim se jí sehnat,za nějakej dobrej peníz Zatím díky
Ne,ne,ne.Samostatně jednotku musíš diag TECH 1 nebo TECH 2\to je podle roku výroby tvého vozu\ spárovat se svým immobilizerem.Musíš ale vedět své security code.Jestliže z jiného vozu vezmeš jednotku,immobilizer a čip klíče,namontuješ do svého,tak to taky bude fungovat.
-
OK to jsem měl na mysli,samozřejmně že security cod nemám,takže sehnat celej komplet
-
Tak ještě než začnu shánět tu jednotku,tak se chci zeptat,jaké jsou ještě jiné možné varianty abych je vyzkoušel a hlavně se chci zeptat kde ta jednotka je uložená.Kniha má sakra 300 stran a nikde není kde je jednotka motoru,ale asi bych to viděl na vodní kanál
V plastové bedně za levým předním světlem v motorovém prostoru.
-
OK,díkes a nějaké jiné nápady co by mohlo rozsvěcet tu darebnou kontrolku?Nějaký čidlo nebo snímač atp.