Přední pružiny na Vectra C GTS 2.2 DTI

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
miskulin

Přední pružiny na Vectra C GTS 2.2 DTI

Příspěvek od miskulin »

Ahojte, prosím o radu ohledně výměny předních tlumičů na VC GTS 2.2 DTI rv 2003 - s origo sníženým podvozkem o 20 mm.
Nikde jsem to zde nenašel proto zakládám nové téma.

Při výměně tlumičů v servise Opelu u Romana v Brně, se zjistilo že je prasklá levá přední pružina
a jako náhradu mi nabídl pružiny ze Signuma - dle čísel (která nevím) mohou být pružiny ze signuma použity i na mém autě.

Ale problém je, že po výměně mi přijde že se předek příliš zvedl.
Věřím Romanovi, že je vše v pořádku a absolutně nic nezpochybňuji, ale chtěl bych, aby byl čumák níže tak jako před výměnou.
(samozřejmě, že si auto o trochu sedlo únavou pružit a starými tlumiči a tím, že jedna z pružin byla prasklá-to chápu)

Ale dle poměření mám po výměně vzdálenost středu předního kola od hrany blatníku 39 cm a vzdálenost prahů od vozovky mám u předního i zadního kola 18 cm.
Kolik máte na svých autech?

Je to správně - případně jaký konkrétní typ pružin bych měl mít na předku, aby bylo zachováno snížení? Případně prosím i o přibližnou cenu.

Mockrát děkuji za jakoukoliv pomoc a radu
Reklama

Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Přední pružiny na Vectra C GTS 2.2 DTI

Příspěvek od Miro »

co třeba zkusit toto http://www.autofashion.cz/zbozi/produkt ... ti-30.html sice budeš o 10 mm níž než origo, ale chybu tím neuděláš ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
maggio

Re: Přední pružiny na Vectra C GTS 2.2 DTI

Příspěvek od maggio »

ahoj, rovnaky problem som mal na svojej vectre GTS pred rokom, prasktnuta prava predna pruzina. menil som v opel servise za original pruziny - cakal som na dodavku tri tyzdne, cena 270,- €/ks a po vymene som mal rovnaky pocit - predok som mal vyssie ( nemeral som). asi po dvoch mesiacoch vsak predok sadol a dnes je to ok, takze to uz neriesim a predpokladam, ze to bude montazou, novymi pruzinami, alebo niecim podobnym...
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Podvozek a řízení“