Automatická převodovka

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Tolki

Automatická převodovka

Příspěvek od Tolki »

Zdravím, když mám u aut. převodovky zvolenou polohu páky na D (při stáni na místě) a zataženou ruční brzdu,
auto se nerozjede, stojí cca 10 min. Může se spálit převodovka nebo nějak jinak poškodit? :?:
Opel Signum 2008
Reklama

Kuba
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatická převodovka

Příspěvek od Kuba »

Může dojít k poškození hydrodynamického měniče. Několikrát jsem toto řešil na Vozech Mercedes a Audi. Pro stání tam je poloha "N" a nebo "P" ;) je to jistější :)
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec

Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Ja osobne nechapu lidi co davaji rucni brzdu i u manualni prevodovky, na rovine staci nechat rychlost ne a u automatu davam P a rucka vubec.
vectrista

Příspěvek od vectrista »

Na modely 2008 budes mat prevodovku AF40-6 ktora aj ked mas zaradene D tak po par sekundach statia sama vyradi na neutral (pokial je teplota oleja v prevodovke vyssia ako 0 stupnov), niesom si isty ci toto plati aj pri pouziti rucnej brzdy takze tam by som zaradil N manualne.
Vectra Caravan 2008 Z19DTH AT
chladtomas89

Příspěvek od chladtomas89 »

zdravim,
nechtel sem zbytecne zakladat nove tema a jelikoz mam problem kterej se tzka automatu tak to napisu sem.
Nastal mi problem, s prevodovkou, kdyz jedu cca 5 minut hodi se prevodovka yniceho nic do nouzoveho rezimu a prestane radit, da tam za 5 a konecna. Kdyz vypnu motor a znovu nastartuju opakuje se problem dokola. Nez prepne do nouzaku, tak radi uplne v pohode. Mate nekdo zkusenost? Kde hledat problem?
Opel Vectra C 2,2 16V IMSCHER
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“