Olej Corsa OPC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Alin92

Olej Corsa OPC

Příspěvek od Alin92 »

Zdravím, poterboval bych nějaké info o tom, jakto, že mám takovou velkou spotrebu oleje.. Nedávno jsem koupil corsu opc a po nejake dobe se mi rozsvítila kontrolka oleje, dolil jsem tam 1l a asi po zhruba 100Km se rozsvítila znovu a hladina byla stejna jako pred tim, takže na rysce MIN.. Žádná znamka po tom, ze by olej nekde tekl nebo neco podobneho.. i v zadu nejdou videt zane skvrnky na aute.. :? dekuji za odpovedi...
Reklama

Colommbo

Re: Olej Corsa OPC

Příspěvek od Colommbo »

Mno, pokud olej viditelně neubývá někam mimo motor, je v podstatě jediná možnost, že hoří ve válcích (tedy nedostává-li se do chladícího systému, ale to bys při takovém množství určitě poznal). Do válců se dostává přes pístní kroužky nebo gufera ventilů, je možné, že motor je už v hodně špatné kondici a chlastá olej jak sací bagr naftu a mohl to být hlavní (a skrytý) důvod prodeje, u Corsy OPC (je-li to skutečně OPC, tedy foukaná 1.6 Z16LER či A16LER 141kW) bych se tomu ani moc nedivil... :? Nech změřit kompresní tlaky a budeš, co se pístních kroužků a tím těsnosti válců týče, moudřejší - nelze vyloučit, že s vidinou poježdění v OPC sis pořídil olítaný šrot... :(
W124 E320 R6 Coupé 1994
Alin92

Příspěvek od Alin92 »

Přesně jak píšeš..;) prej to může v lepším případě byt turbo, ktere to chlastá..:/ každopádně to nenechám jen tak a tomu "hodnému pánovi" to jen tak neprojde.. Jedná se o skrytou závadu..
zino

Příspěvek od zino »

zdravim, ako to dopadlo s tou corsou, chcem kupit opc a bojim sa, ze je niekde na predaj tato tvoja (teraz uz zrejme ex) :?
Alin92

Příspěvek od Alin92 »

Omlouvám se, že odpovídám tak pozdě, ale muj problem jsem vyřešil vetsi opravou motoru.. Oprava stala 36 000,- (jen materiál) praci mi delal zdarma automechanik(kamarád). Penize za opravu jsem dostal z vetsi části zpět od předchozího majitele, pres mou známou právnicku - skryta vada..

Příčina toho všeho je do slova a do písmene přesně tak, jak psal Colommbo..

Od opravy jsem s autem najel cca 20tis kilometru a auto šlape jako hodinky.. Troufl jsem si s nim i Chorvatsko a zpět a vse bez problému..

Jediná věc je ta, že dolévám cca po 2tis km asi 250-500ml oleje, ale myslim, ze k takovému autu a obcasnou razantnější jízdou, patři..
Velká spokojenost s corsou opc zatim bych neměnil.. :lol:
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Děkuju za zpětnou vazbu a vlastně i potvrzení mých domněnek! :oops: Předchozí majitel se opravdu asi k motoru nechoval, jak by si zasloužil a potřeboval. Teď už je motor určitě spokojenější a spotřebu oleje neřeš - v různé míře jej spotřebovává každý motor, ta tvoje je zanedbatelná. :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Corsa D“