Zdravím,
měl jsem na Astrě F vr.97 X20XEV problém s LPG. Je to starý systém do sání. Vše fungovalo a pak z ničeho nic LPG nejelo... zjistil jsem, že je problém ve ventilu kapalné fáze. Při přepnutí na LPG do ventilu nešlo +12V a ten se neotevřel. Proto jsem začal proměřovat čtyři relátka, která jsou spojena s ventilem a s přepínačem. Jenže během měření jsem něco posral (nejspíš jsem spojil +12V s kostrou) a teď nejede druhý válec na benzín Ale při přepnutí na LPG jedou všechny (LPG nejelo kvůli špatnému kontaktu drátků, které byly stažené izolačkou).
Kontroloval jsem všechny pojistky a relátka od LPG a nic...
Napadla mě svíčka nebo vstřik, ale to by nejelo ani LPG.
Ještě zkusím během týdne vytáhnout svíčku druhého válce, jestli na benzín hází jiskru. Teď na to nemám nářadí...
Ještě bych dodal, že po vyzkratování pár krát cvaklo nějaké relé a vypnul se volnoběžný ventil (přestal bzučet).
Netuší někdo, kde bych měl hledat? Do servisu se mi s tím moc nechce
Astra F X20XEV: N95=3 válce, LPG=OK
Moderátor: Moderátoři
-
Astra F X20XEV: N95=3 válce, LPG=OK
Astra F Caravan rv97 X20XEV + LPG
- Reklama
Re: Astra F X20XEV: N95=3 válce, LPG=OK
to vypadá na něco se vstřikovačem, zkus celou lištu se vstřiky vytáhnout ,dát před ně papír a krátce zatočit (2-3 otáčky stačí) uvidíš, jestli ti ten vstřikovač funguje nebo ne.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
-
Ale to by nejelo ani na LPG, ne? Zkusím si nechat vyblikat chyby, jestli mi to něco poví...
když jede lpg tak se benzín nvestřikuje nebo se vtsřikuje jen ninimálně.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
-
OK, zítra na to mrknu. Snad to bude ono... dostal jsem k autu čtyři náhradní vstřiky, tak bych ten vadný hned mohl vyměnit
-
Které hovado tupé může něco takového udělat?!?
Takhle vypadal nefunkční vstřik... Bylo to vadným relátkem, ale když jsem ho předtím testoval, tak bylo OK. Takže už to jede Dík za radu s tou lištou, bez sundání bych se v těch kabelech vedoucích do relátek nevyznal
Takhle vypadal nefunkční vstřik... Bylo to vadným relátkem, ale když jsem ho předtím testoval, tak bylo OK. Takže už to jede Dík za radu s tou lištou, bez sundání bych se v těch kabelech vedoucích do relátek nevyznal