zvysovani otacek

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Fanatik90

zvysovani otacek

Příspěvek od Fanatik90 »

Zdravim vsechny chci se zeptat mam Vectru C rok 2003 1.8 16v a stava se mi kdyz pridam vice plynu tak mi vyleti otacky rychle nahoru cca o 1500 a v momente jak auto zrychly lehce spadnou, spadnou na hranici kde by meli ve skutecnosti byt zavislosti na rychlosti. Nevite nekdo co stim je? Dekuji
Reklama

Colommbo

Re: zvysovani otacek

Příspěvek od Colommbo »

Zeptám se jako blbec, odpusť - otáčky "vyletí" jen podle ručičky otáčkoměru anebo se i skutečně zvýší otáčky motoru...? V tom druhém případě by mohla prokluzovat spojka (máš-li manuál)... :idea:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Fanatik90

Příspěvek od Fanatik90 »

skutene se zvysi otacky je to slyset a ano mam manual. po dnesnim ranu jsem si to myslel ale nebil jsem si jisty. dekuji
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Zkus ještě jednu věc... :idea: V nějakém větším kopci nech zařazenou kupř. čtyřku a přidej plyn, klidně o maličko víc. Je-li spojka v pořádku, nestane se vpodstatě nic, jen motor trochu změní zvuk, ale otáčky se zvedat nebudou, určitě ne rychle. Pokud se ale otáčky zvýší (motor uslyšíš a otáčkoměr uvidíš), aniž by motor zabral a měl snahu zrychlovat, bude spojka zralá na výměnu, bohužel... :( Lamela spojky má buď sjeté obložení, může být zaolejovaná unikajícím olejem z převodovky (gufero), nebo odešel přítlačný talíř... Nech si to ale ještě posoudit někým opravdu zkušeným, abys mi pak nenadával, že jsem tě do něčeho uvrtal... ;)
P.S. Kolik má spojka cca najeto...? VeCe je 2003, tipuju tak kolem 200tis.km...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“