Zdravím všechny a rád bych se zeptal na jednu věc, která mě trochu trápí a to na lehký úbytek chladící kapaliny. Mám najeto cca 3800 km. Po 700 km jsem musel dolít tak 2 cm chladící kapaliny. Teď po dalších 3 tis mi zase tak o 1 cm v nádobce ubylo. Byl jsem v autorizovaném servisu, dělali tlakovou zkoušku, vše bylo v pořádku. Nevím jestli je to normální. Mám už třetí Astru a kapalina nikdy neubývala.
Jinak auto jezdí moc pěkně, motor je opravdu silný a užívám si to
Díky za zkušenosti.
Opel Astra K, Sports Tourer, 1.6 T, 147kW/200k, výbava Dynamic + LED Matrix, Navi 900 atd.
Chladici ubyvala uz v Jcku.
1) voda napr u 1.4T ma bezne 104C, ventilator se zapne az pri 108C, takze to uz docela vre a prebytek odchazi pres ventil v expanzni nadobce
2) hodne lidi si stezuje na unik vody kolem vodni pumpy
Toto napriklad nekdo oduvodnuje mazanim loziska a lehky prusak, neni na zavadu. Kazdopadne ja jsem dal pumu novou a uz zadny prusak nemam, ale voda ubyva asi tempem 1cm na 1-2000km, co pripisuju vysvetleni servisu - vrouci voda a pousteni tlaku pres ventil.
Tlakovou zkousku jsem ale nedelal.
Tak to vypada, ze to tak neobvykle uplne neni. Mne to ubyva take tak 1cm na cca 2000 km. Dolevam kapalinu Sheron, ruzovou. Nekde jsem cetl nejake testy a tahle dopadala vzdy nejlepe.
Opel Astra K, Sports Tourer, 1.6 T, 147kW/200k, výbava Dynamic + LED Matrix, Navi 900 atd.