BENZIN aditivum - skusenosti
Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři
-
BENZIN aditivum - skusenosti
Nazdar,
pouzivate niekto aditiva do benzinovej verzie (konkretne mam 1.4 92kw), resp. ma to zmysel pri novom motore ? Ak ano viete mi poradit konkretny typ/znacku ? Nasiel som nieco taketo na heureke: http://aditiva.heureka.sk/vif-super-benzin-aditiv/ (nerobim nikomu reklamu ale jednoducho to ma dobre hodnotenia...).
Btw: V manuali sa pise ze sa nemaju pouzivat aditiva ktore obsahuju kovove zmesi (napr. na baze manganu), len v popisoch aditiv to akosi neuvadzaju !
Vdaka
pouzivate niekto aditiva do benzinovej verzie (konkretne mam 1.4 92kw), resp. ma to zmysel pri novom motore ? Ak ano viete mi poradit konkretny typ/znacku ? Nasiel som nieco taketo na heureke: http://aditiva.heureka.sk/vif-super-benzin-aditiv/ (nerobim nikomu reklamu ale jednoducho to ma dobre hodnotenia...).
Btw: V manuali sa pise ze sa nemaju pouzivat aditiva ktore obsahuju kovove zmesi (napr. na baze manganu), len v popisoch aditiv to akosi neuvadzaju !
Vdaka
Astra K ST, Innovation, 1.4T, 92kW, Benzin
- Reklama
Re: BENZIN aditivum - skusenosti
O dodatečných (vlastních) aditivech do benzínu obecně, nejen ve vztahu k motorům v Astře K:
Nevím, jak u vás za Dunajom, pod Tatrami, na Orave a Spiši, ale u nás v Česku jsou v prodeji jak benzíny aditivované tak i neaditivované (kupř. Benzina do svého N95 ještě před asi dvěma lety aditiva přidávala, toto její palivo bylo taky hodnoceno jako velmi dobré, lepší tehdy byl jen N95 od Agip, poté z asi ekonomických důvodů aditiva přidávat přestala.) Co mám povědomost, tož tahle "průmyslová" aditivace je prováděna přípravkem VIF, který je u nás poměrně hojně i dodatečně používán. Sám jsem jej aplikoval asi rok, pak jsem přešel na jiné. Dodatečná (vlastní) aditivace paliva je každého věc, sám aditivum přidávám, aspoň trochu vím, co v benzínu mám a nemusím se spoléhat na výrobce/prodejce. Aditiv je hodně druhův, domnívám se, že jejich složení bude +- stejné, jejich hlavním účelem je pokud možno zvýšit mazivost benzínu, čistit palivové cesty a eliminovat vliv biosložky a klidně bych je používal i v motoru nového vozu. Osobně mám vyzkoušený VIF, Petrol Power Ecomax od Miller's nebo Supremium od Wynn's.
Nevím, jak u vás za Dunajom, pod Tatrami, na Orave a Spiši, ale u nás v Česku jsou v prodeji jak benzíny aditivované tak i neaditivované (kupř. Benzina do svého N95 ještě před asi dvěma lety aditiva přidávala, toto její palivo bylo taky hodnoceno jako velmi dobré, lepší tehdy byl jen N95 od Agip, poté z asi ekonomických důvodů aditiva přidávat přestala.) Co mám povědomost, tož tahle "průmyslová" aditivace je prováděna přípravkem VIF, který je u nás poměrně hojně i dodatečně používán. Sám jsem jej aplikoval asi rok, pak jsem přešel na jiné. Dodatečná (vlastní) aditivace paliva je každého věc, sám aditivum přidávám, aspoň trochu vím, co v benzínu mám a nemusím se spoléhat na výrobce/prodejce. Aditiv je hodně druhův, domnívám se, že jejich složení bude +- stejné, jejich hlavním účelem je pokud možno zvýšit mazivost benzínu, čistit palivové cesty a eliminovat vliv biosložky a klidně bych je používal i v motoru nového vozu. Osobně mám vyzkoušený VIF, Petrol Power Ecomax od Miller's nebo Supremium od Wynn's.
W124 E320 R6 Coupé 1994
-
Vdaka za nazor. Ja osobne tankujem na shell-ke 95ku fuel save kde vyrobca udava na webe tieto info: "Shell FuelSave Natural 95 bol našimi expertmi navrhnutý tak, aby premazával časti motora, kam sa bežný motorový olej nedostane. Znižuje trenie a motor prenáša do pohonu kolies ľahšie energiu. Špeciálne prísady udržiavajú motor v čistote, takže Shell FuelSave Natural 95 pomáha šetriť od prvého natankovania.". Netusim ci to vsak znamena ze tam tie aditiva su alebo nie.Colommbo píše:O dodatečných (vlastních) aditivech do benzínu obecně, nejen ve vztahu k motorům v Astře K:
Zrovna Shellce bych radši příliš nevěřil. Tady jsou zmiňované testy benzínů v ČR, sice je to záležitost už z roku 2014, ale aspoň pro zajímavost... http://forum.skodahome.cz/topic/128626- ... -n98-n100/
P.S. Tak se omlouvám, stránky už jsou přístupné jen registrovaným účastníkům, před časem byly ještě volně přístupné. Nicméně uvedené testy mám stažené v pdf, tož pokud bys měl zájem a poslal mi třeba cestou soukromé zprávy svůj mail, zkusil bych ti je přeposlat...
P.S. Tak se omlouvám, stránky už jsou přístupné jen registrovaným účastníkům, před časem byly ještě volně přístupné. Nicméně uvedené testy mám stažené v pdf, tož pokud bys měl zájem a poslal mi třeba cestou soukromé zprávy svůj mail, zkusil bych ti je přeposlat...
W124 E320 R6 Coupé 1994
ešte by ma zaujímalo, keď všetci (Slovnaft, Shell, Benzinol) vozia benzín a naftu z jednej pípy ako tam ten Shell dostane do toho všetko čo nasľuboval v tom letáku. Že by mu v Slovnafte robili extra mix?
OMV snáď vozí z OMV spoza hraníc.
OMV snáď vozí z OMV spoza hraníc.
Colommbo:
Což takhle to dát někam na úložiště. Zájemců bude asi víc. Taky vzhledem k hodně probíranému cukání motorů...
Což takhle to dát někam na úložiště. Zájemců bude asi víc. Taky vzhledem k hodně probíranému cukání motorů...
Astra K 1.4T 92kW innovation v plné palbě, NAVI900, bez AGR...
Antara 2.2
Omega 2.0
Antara 2.2
Omega 2.0
W124 E320 R6 Coupé 1994
a odkud vozi Tesco?
-
co mam info priamo zo slovnaftu BA, tak OMV sem vozi z Viedne. Shell, metro, slovnaft, jurki ... su pripravovane v slovnafte BA, benzin sa mierne líši, kazda znacka ma svoje specifika.
-
Dik za clanok ale v podstate ako soferovi zo SVK mi to velmi nepomohlo pretoze (ohladom N95ky):Colommbo píše:http://www.uschovna.cz/zasilka/LFT6EEHNUXCAZDBY-VS7
1. vyherne premiove benzinky Benzina + EuroOIL nie su na SVK (minimalne teda nie na vychode)
2. vyherny Agip SuperTech uz neexistuje kedze Agipku prebrala Slovnaftka
3. Zvysne OMV a Shell su tak ci onak testovane na zaklade ceskych benziniek. Na SVK ako pisali vyssie Shellka berie od Slovnaftu a OMV je z Viedne (neviem ci aj v Cesku dovazaju z Viedne)