Kontrolka ESC

Moderátoři: Astra - R@SAG, mattonecz, klm121, Moderátoři

Odpovědět
revive

Kontrolka ESC

Příspěvek od revive »

Ahojte,

blika vam kontrolka ESC pri jeho zasahu? Skusal som jeho funkciu na uzavretej zasnezenej ceste a necitil som snahu o vyrovnanie respektive pribrzdovanie alebo obmedzenie vykonu mototra. Blikala len trakcna kontrola pri preklze kolies. Na predchadzajucich autach bol zasah dost citelny a kontrolka pri zasahu blikala.

Dakujem
Opel Astra 1.4 turbo Innovation, 110kW, M6, 16"ky
Reklama

mattonecz
Moderátor

Re: Kontrolka ESC

Příspěvek od mattonecz »

ASR mi blika kdyz mam moc plynu treba na mokru. ESC nevim, ale kdyz sem zkousel driftovat na snehu a nemel vypnuty ESC tak to moc neslo, myslim ze to funguje dobre.
2022 Audi A4 Allroad 40TDI 150kw
ex 2022 Audi Q5 50 TDI - 3.0 V6 TDI 210kw
ex 2016 Astra 1.4T 92KW
revive

Příspěvek od revive »

mattonecz píše:ASR mi blika kdyz mam moc plynu treba na mokru. ESC nevim, ale kdyz sem zkousel driftovat na snehu a nemel vypnuty ESC tak to moc neslo, myslim ze to funguje dobre.
Tak to potom zrejme funguje len pri zasahu nic neblika :)
Opel Astra 1.4 turbo Innovation, 110kW, M6, 16"ky
Rado84

Příspěvek od Rado84 »

Z manuálu:

Elektronické Riadenie Stability
Systém elektronickej stabilizácie vozidla (ESC) zlepšuje stabilitu jazdy v prípade potreby, a to bez ohľadu na typ povrchu vozovky alebo priľnavosť pneumatík.

Akonáhle začne vozidlo prechádzať do šmyku (nedotáčavosť/pretáčavosť vozidla), zníži sa výstupný výkon motora a kolesá vozidla sa budú individuálne brzdiť.

Systém ESC funguje v kombinácii so systémom regulácie preklzu (TC). Zabraňuje prekĺzavaniu kolies.

Rozloženie krútiaceho momentu je špeciálna funkcia, ktorá priradzuje krútiaci moment hnacím kolesám pred zásahom systému ESC. Pri prejazde zákrutami sa kolesá vo vnútornej dráhe brzdia individuálne. Okrem toho sa krútiaci moment motora prenáša na hnacie koleso vo vonkajšej dráhe. Zníži sa tým tendencia nedotáčania a zlepší sa trakcia pri rýchlom prejazde zákrutou.

Systém ESC je funkčný po každom naštartovaní motora, hneď ako zhasne kontrolka TC.

Keď systém ESC pracuje, bliká TC.
Astra ST (K), Innovation
rv. 2017, 1.4T benzin, 110 kW, AT6, LED Matrix, Navi, zimna sada, ine
Spotreba: 6,4l / 100 km (palubny pocitac)
Odpovědět

Zpět na „Astra K - Motory“