Chvenie - vibracie auta na volnobehu

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
azrael

Chvenie - vibracie auta na volnobehu

Příspěvek od azrael »

ahojte,
astra ma minuly tyzden prekvapila neprijemnym chvenim, vibraciami celeho auta na volnobehu..nie silnymi, ale doteraz som to necitil,
bol som na diagnostike, Opcom ukazal chybu P0299 - nedostatocne plnenie motora, a diagnostika Deplhi pridala k P0299 aj P0171 - uprava paliva, chuda zmes.
moje postrehy: auto ide nadalej ako gula, bez problemov, nic neznacuje problem, dokonca ked auto nocovalo vonku pred garazou..tak problem nebol, kedze rano malo studeny start, problem sa vyskytuje len pri volnobehu, s nizkymi otackami..
mam pocit, ze mam az velmi nizke otacky na volnobeh (ukazuje cca 750), lebo ked sa jemne dotknem plynu, tak to chvenie prestane a necitit nic..
poprosil by som vase rady, a tiez ake mate volnobezne otacky.. :?:
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
Reklama

Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Chvenie - vibracie auta na volnobehu

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Tak něco podobného se mi dělo a nevěděl jsem co s tím, jako by motor jel na 3 válce. Výměna svíček nepomohla, Půjčil jsem si lištu, situace stejná a to chvění se mi dělo jen, jak se motor zahřál a byl mezi otáčkami 800 - 1200, pak chvění přestalo. V chladném počasí to nedělá, jen když je teplo. Na disgnostice jsem nebyl. Na Ruských stránkách toho je mnoho a někomu pomohlo vyměnit něco u palivové soustavy (čidlo), ale už si nepamatuji. Mě se to sem tam stane, ale od té toby tankuji pouze 100 oktanové palivo a na 98% se to vyřešilo. Najeto bezmála 30 000km.

Pak piše, nic nesvítí, motor jede pěkně, ale to chvění motoru, které se pak přesouvá na celou karoserii Astry se mi stává také. V Oplu mi řekli, že to bude karbonem na ventilech a další blbosti, oprava podle nich cca 35 000Kč. Vyřešil jsemv to palivem, více točím motor a snažím se to prohánět, během 2 a pul roku se mi to objevilo jen párkrát.

Nevím zda jsem ti pomohl, protože na diagnostice jsem s tim nebyl. Chápu to správně, že ti taky nic nesvítí, motor jede bez komplikací, ale přesto jsi nechal udělat diagnostiku.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
azrael

Re: Chvenie - vibracie auta na volnobehu

Příspěvek od azrael »

vdaka R@SAG za odpoved :!:
presne tak, auto nehlasi ziadny problemn, nic mi nesvieti a auto ide bez problemov..
ja uz od januara ako zaviedli benzin s normou E10, som presiel na 99 oktanovy, ktory je este E5 a tento opisovany problem mi zacal teraz..
a pri studenom starte, ked su otacky nad 1000 to vobec necitit, ako pisem vyssie..je to len pri teplom starte, a len ked mam volnobezne otacky..mne to ukazuje cca 750 co mi pripada malo, preto som sa pytal, ze ake ich mate vy ostatny ..zial bez odpovede :?
mne to pripada, ze su moc nizke..lebo staci jemne opret nohu o plyn a chvenie hned prestane..

ja som zatial zacal sam a skontroloval som vahu vzduchu - je OK, premerana 1 aj 2 lambda sonda - obe OK, vycistena klapka - nebola zanesena, sviecky mam nove..neviem co, ale este skusim nejake tipy od kolegov.
ak mate nejaky napady aj vy, sem s nimi..
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Motory“