ahojte,
astra ma minuly tyzden prekvapila neprijemnym chvenim, vibraciami celeho auta na volnobehu..nie silnymi, ale doteraz som to necitil,
bol som na diagnostike, Opcom ukazal chybu P0299 - nedostatocne plnenie motora, a diagnostika Deplhi pridala k P0299 aj P0171 - uprava paliva, chuda zmes.
moje postrehy: auto ide nadalej ako gula, bez problemov, nic neznacuje problem, dokonca ked auto nocovalo vonku pred garazou..tak problem nebol, kedze rano malo studeny start, problem sa vyskytuje len pri volnobehu, s nizkymi otackami..
mam pocit, ze mam az velmi nizke otacky na volnobeh (ukazuje cca 750), lebo ked sa jemne dotknem plynu, tak to chvenie prestane a necitit nic..
poprosil by som vase rady, a tiez ake mate volnobezne otacky..
Chvenie - vibracie auta na volnobehu
Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři
Chvenie - vibracie auta na volnobehu
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]
- Reklama
- Astra - R@SAG
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chvenie - vibracie auta na volnobehu
Tak něco podobného se mi dělo a nevěděl jsem co s tím, jako by motor jel na 3 válce. Výměna svíček nepomohla, Půjčil jsem si lištu, situace stejná a to chvění se mi dělo jen, jak se motor zahřál a byl mezi otáčkami 800 - 1200, pak chvění přestalo. V chladném počasí to nedělá, jen když je teplo. Na disgnostice jsem nebyl. Na Ruských stránkách toho je mnoho a někomu pomohlo vyměnit něco u palivové soustavy (čidlo), ale už si nepamatuji. Mě se to sem tam stane, ale od té toby tankuji pouze 100 oktanové palivo a na 98% se to vyřešilo. Najeto bezmála 30 000km.
Pak piše, nic nesvítí, motor jede pěkně, ale to chvění motoru, které se pak přesouvá na celou karoserii Astry se mi stává také. V Oplu mi řekli, že to bude karbonem na ventilech a další blbosti, oprava podle nich cca 35 000Kč. Vyřešil jsemv to palivem, více točím motor a snažím se to prohánět, během 2 a pul roku se mi to objevilo jen párkrát.
Nevím zda jsem ti pomohl, protože na diagnostice jsem s tim nebyl. Chápu to správně, že ti taky nic nesvítí, motor jede bez komplikací, ale přesto jsi nechal udělat diagnostiku.
Pak piše, nic nesvítí, motor jede pěkně, ale to chvění motoru, které se pak přesouvá na celou karoserii Astry se mi stává také. V Oplu mi řekli, že to bude karbonem na ventilech a další blbosti, oprava podle nich cca 35 000Kč. Vyřešil jsemv to palivem, více točím motor a snažím se to prohánět, během 2 a pul roku se mi to objevilo jen párkrát.
Nevím zda jsem ti pomohl, protože na diagnostice jsem s tim nebyl. Chápu to správně, že ti taky nic nesvítí, motor jede bez komplikací, ale přesto jsi nechal udělat diagnostiku.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
Re: Chvenie - vibracie auta na volnobehu
vdaka R@SAG za odpoved
presne tak, auto nehlasi ziadny problemn, nic mi nesvieti a auto ide bez problemov..
ja uz od januara ako zaviedli benzin s normou E10, som presiel na 99 oktanovy, ktory je este E5 a tento opisovany problem mi zacal teraz..
a pri studenom starte, ked su otacky nad 1000 to vobec necitit, ako pisem vyssie..je to len pri teplom starte, a len ked mam volnobezne otacky..mne to ukazuje cca 750 co mi pripada malo, preto som sa pytal, ze ake ich mate vy ostatny ..zial bez odpovede
mne to pripada, ze su moc nizke..lebo staci jemne opret nohu o plyn a chvenie hned prestane..
ja som zatial zacal sam a skontroloval som vahu vzduchu - je OK, premerana 1 aj 2 lambda sonda - obe OK, vycistena klapka - nebola zanesena, sviecky mam nove..neviem co, ale este skusim nejake tipy od kolegov.
ak mate nejaky napady aj vy, sem s nimi..
presne tak, auto nehlasi ziadny problemn, nic mi nesvieti a auto ide bez problemov..
ja uz od januara ako zaviedli benzin s normou E10, som presiel na 99 oktanovy, ktory je este E5 a tento opisovany problem mi zacal teraz..
a pri studenom starte, ked su otacky nad 1000 to vobec necitit, ako pisem vyssie..je to len pri teplom starte, a len ked mam volnobezne otacky..mne to ukazuje cca 750 co mi pripada malo, preto som sa pytal, ze ake ich mate vy ostatny ..zial bez odpovede
mne to pripada, ze su moc nizke..lebo staci jemne opret nohu o plyn a chvenie hned prestane..
ja som zatial zacal sam a skontroloval som vahu vzduchu - je OK, premerana 1 aj 2 lambda sonda - obe OK, vycistena klapka - nebola zanesena, sviecky mam nove..neviem co, ale este skusim nejake tipy od kolegov.
ak mate nejaky napady aj vy, sem s nimi..
Opel Astra J 1,4T 103kW [9/2010]