Zimne pneu/disky - Crossland

Moderátor: Moderátoři

bystek

Zimne pneu/disky - Crossland

Příspěvek od bystek »

Na zimu planujeme zakupit CONTINENTAL WinterContact TS 860 195/60 R16 89H.
Viete niekto poradit, ako poriesit disky? Odporucali by ste na Crossland skor ocelove ci hlinikove disky, pripadne ktore konkretne, lebo to je nas asi najvacsi problem (nikdy sme nic take na starom aute neriesili, lebo "vsetko bolo":))?
Dik za postrehy!
Reklama

XMira

Re: Zimne pneu/disky - Crossland

Příspěvek od XMira »

Já bych radil alu. Rozdíl na kole je cca. 1000Kč. Když si na plecháče dokoupíš druhou sadu matic tak za 200Kč na jedno kolo a nějaké poklice za stovku, tak bude rozdíl cca. 700Kč. Tedy max. 3000Kč na celé sadě. Když si vzpomenu, kolik bordelu se mi v zimě chytalo pod plecháčema a jak na jaře vypadaly třmeny i kotouče, rád jsem si připlatil za alu.
XCEED GTline 1.5T-GDI DCT MY2023
prodáno: ASTRA 1.4 110kW AT MY2018
bystek

Příspěvek od bystek »

Rozhodli sme sa pre hlinikove disky, len problem je, ze ktore kupit:D Teda problemov je viac....
Nasa situacia je takato:

PNEU
Podla technicaku mame 195/60R16 89H.
Realne nam ale predajca nasadil alternativne 205/60R16 92H (tolko som vycital z gumy samotnej) znacky Bridgestone.

DISKY
Podla technicaku 6,5Jx16 ET20.
Priemer rafiku a pocet dier v technicaku nevidim, v maili nam ale predajca napisal, ze je to podla technicaku 4x108.
Netusim aku znacku mame. Pozeral som aj na aute, po znacke diskov ani stopa.

Aby to nestacilo, ked si dam Crossland do online konfiguratora (priklad https://www.e-pneumatiky.sk/Alu-disky/o ... 1199ccm/16), tak mi to vyhodi, ze pre ET20 su len Brocky. O tejto firme som sa zatial vela nedocital, tak neviem, ake su kvalitne. (Dezenty, ktorym by som sa asi radsej aj tak vyhol su tam navyse ako 7,0 a nie 6,5).

Tak neviem, ci to mam chapat tak, ze vyrobca primarne odporuca iba jeden druh diskov do tohto typu auta?!

Niekde som sa docital, ze najlepsie je ist do nejakeho pneuservisu, ktory predava aj gumy a ze to cele poriesia zo vsetkych moznosti najlacnejsie (nakup aj obutie). Ako ste to urobili vy ostatni (hlavne majitelia/majitelky Crosslandov)? Myslim vyber znacky, velkosti a samotny nakup a obutie.
Sunman

Příspěvek od Sunman »

1/ rozmer pneu by som dodržal ten ktorý si vybral pretože je vhodný aj pre reťaze. Mnoho ľudí sa z toho smeje, kto kedy videl reťaze v terajších zimách, ja už som raz nasadzoval reťaze aj na parkovisku u Tesca aby som sa vyhrabal cez závej ktorý nahrnul pluh. Takže reťaze v zime určite v aute vozím a nie pre parádu.

2/ rozmer diskov samozrejme je v technickom preukaze (nie rozteč otvorov)

3/ výrobca vozidla neodporúča žiadneho výrobcu, ale predpisuje rozmer diskov. Či alternatívni výrobcovia vyrábajú daný rozmer nie je problém Opla.
ET20 namiesto ET15 bude znamenať užší rozchod auta o 1cm ak sa disky vojdú na nápravu a nebudú drieť o vnútorné blatníky pri vytočení kolesa

Pneuservis sa hlavne bude snažiť predať to, čo má na sklade, takže treba mať prehľad o tom čo tam chcem mať namontované. 7.0 namiesto 6.5 pre šírku pneu 195 ti ale určite v servise povedia či sa to dá namontovať alebo nie.
Osobne by som išiel do GY Ultragrip namiesto Continental, ale to je osobná preferencia, používam ich 20 rokov. Podľa ADAC (ak to nebolo zase uplatené) je Continental o málo lepší.
S Dezentami jazdím na piatom aute a neviem prečo by mal byť s nimi problém. Ťažšie sa vyvažujú než letné originály od Opla, dobre na nich vidno či servisák používa aj rozum alebo lepí a lepí závažia.

ešte jednu dôležitú vec si opomenul a to sú ventilky so snímačmi tlaku.
Volfik

Příspěvek od Volfik »

Rozměr disků a pneu by měl odpovídat tomu, co je v techničáku, dokonce i ET, jinak nemusíš projít na STK. Pokud je to odlišné, minimálně bych se zajímal o typový list.
Insignia GSi (2.0T benzín, 260hp, 4x4, 8AT)
Sunman

Příspěvek od Sunman »

bol som pred dvomi týždňami u takého aktívneho borca na STK (vrele by som neodporúčal nikomu, kontroloval napríklad dátum spotreby nielen u lekárničky ale aj na lepiacej hmote na opravu pneu) a ten konfrontoval namontované 18" pneu s TP.
Ale neviem, či by vedel zmerať ET disku.
XMira

Příspěvek od XMira »

Nechtěl jsem cokoliv riskovat (aktivního technika na STK, aktivního pojišťováka při nějakém ťukanci....) tak jsem koupil přesný typ disku dle TP. Dodržel jsem i ET. Tím se výběr dost omezil. Nakonec jsem pořídil Brock RC30. Líbí se mi možná víc, než origo liťáky. A určitě se líp čistí. Za sebe si nemůžu stěžovat na Conti TS860. Speciálně v našich středoevropských podmínkách, kdy většinu času jedu na břečce nebo mokru.
https://www.opel-forum.cz/download/file ... &mode=view
Přílohy
IMG_20180102_143602.jpg
bystek

Příspěvek od bystek »

XMira píše:...Brock RC30. Líbí se mi možná víc, než origo liťáky.
hm, pod origo myslis co? disky, co si dostal od predajcu alebo nieco ine? Tu znacku inak vobec nepoznam, nezachytil som ju ani na diskusiach ani nijake testy. for je prave v tom, ze minimalne podla konfiguratorov je to jedine, co sa hodi podla TP, z coho nie som moc nadseny:(
edit: Nasiel som takyto odkaz, kde su spomenute na konci, mimo rebricka - https://www.alcircle.com/news/end-user/ ... -the-world
XMira

Příspěvek od XMira »

JJ, origo od výroby jsem myslel.
Ty RC30 by měly být od německého výrobce (údajně vyráběné v Evropě) a, přinejmenším, dodržují nějaký normy. Nedělám si iluze, že origo Opel jsou zrovna špička.
https://reifenpresse.de/2015/07/03/allr ... berzeugen/
Přílohy
PSX_20181020_124511.jpg
XMira

Příspěvek od XMira »

Mimochodem... a Ty plánuješ 15", nebo 16"?
A pneuservis nedoporučuju. Samozřejmě, můžeš mít štěstí na slušnýho člověka.... ale já už zažil pěkný kokoty. A nějaké ET neřešili. Hlavně aby prodali :-)
Odpovědět

Zpět na „Crossland X“