Kontrolka auto s klíčem

Moderátor: Moderátoři

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontrolka auto s klíčem

Příspěvek od Fritol »

no kdyz nemaš diag a nechce se ti jezdit diag a chceš vyloučit zhavičky tak znich sundej konektory vem nějakej dratek pridělej ho na plus a na konec zhavičky co na tebe kouka prejed dratkem kdyz dratek zajiskři je dobra pokud nezajiskří je po smrti.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Reklama

3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

OK díky za radu určitě vyskouším ;) plus myslíš plus od baterky že?
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
ZILON PV

Příspěvek od ZILON PV »

Už si to moc nepamatuji, ale není kontrolka "auto s klíčkem" náhodou servis? (garanční prohlídka je naprogramovaná každých cca 30tis km)
Pokud ano, stačí ji přes diagnostiku přeprogramovat, nebo úplně vypnout.
novotnypepa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novotnypepa »

ZILON PV píše:Už si to moc nepamatuji, ale není kontrolka "auto s klíčkem" náhodou servis? (garanční prohlídka je naprogramovaná každých cca 30tis km)
Pokud ano, stačí ji přes diagnostiku přeprogramovat, nebo úplně vypnout.
Servisní interval je "InSP" . Je to popsané v knize str.15.
VECTRA C CARAVAN r.v. 2005, Z19DTH 110kw, CD70navi
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

jak ktera. nektere mají olejničku s klíčem a pod tim km do vyměny oleje kdyz uz je před vyměnou :)
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

Takže nejprve díky Fritole uštřil jsi mi penízky za diagnostiku - je to jedna ze žhaviček akorát netuším jak ji vyndám je tam šílenej přístup - někdo nějakou dobrou radu? Taky jsem vyčistil EGR a klapku sání podle návodu zde na foru - bylo tam požehnaně toho černýho svinstva :o jinak motor Z19DT
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
ondracu

Příspěvek od ondracu »

Ahoj.
Já mám stejný problém. Svítí mi kontrolka auto s klíčem a rosvítí se hned po otočení klíčku v zapalování. Byl jsem 2x na diagnostice (jedna u známého, druhá v servisu opel) a nikdo nezjistil čím to je. v oplu mi řekli, že to může být kdekoliv v elekrtice. Závadu i vymyzali, ale po otočení klíčku opět naskočí.
Tak nevím, jezdím s tím normálně dál, auto se chová taky normálně. kdyby někdo věděl co s tím, tak díky za každou radu.
opel vectra 1.9 cdti 110 kw
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Ahoj, kdekoli v elektrice to není! Pokud se Ti rozsvítí kontrolka s klíčem je to chyba ECU (řídící jednotky motoru) a je uložena v paměti závad. Pokud jsi byl v servisu, museli Ti ji vyčíst. Jsou 2 způsoby kdy svítí - rozsvítí se po zapnutí zapalování a po nastartování zhasne (chyba je uložena a netrvá) tuším že po 10 nastartováních zmizí, nebo Ti svítí i po nastartování - chyba trvá.

Tvoje argumentace "nikdo nezjistil čím to je." je hloupost, protože i kdyby "nikdo nezjistil čím to je" tak minimálně musel vyčíst kód závady. Kontrolka se nerozvítí jen tak pro nic za nic.
Takže znovu na diagnostiku a chybový kód sem, takhle Ti nikdo, i kdyby chtěl neporadí ;-)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
ondracu

Příspěvek od ondracu »

Ano zapoměl jsem napsat, že mi to napsolo na obou diagnostikách tuto větu: řídící obvod diagnostické kontrolky (MIL)
žádné číslo, žádný kod. v servisu říkal, že to nevykazuje žádnou chybu. Jinak kontrolka se po otočení klíče rozsvítí a svítí neustále.
marty14

Příspěvek od marty14 »

Montážní klíč na displeji je chyba motoru,visací zámek s autíčkem je imobilizér.
vectra c 1.9cdti 88kw 2005 kombi
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“