opel astra GSI nestartuje, prosím poradtě

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
janos666

opel astra GSI nestartuje, prosím poradtě

Příspěvek od janos666 »

Zdravím všechny,
Už si nevím rady s mojí astrou Gsi s motorem c20xe verze bez rozdelovace, údajně je tam i jednotka která se dávala pro Italii takže bez lambdy, nejaky chip a lehke upravy na motoru, koupil jsem to cca 3 mesice zpatky a je to mysleno hlavne na sprinty
Už je to tak 2 měsíce zpátky kdy jsem auto přeparkovával na dvoře, zdůvodu uvolnení dílny, nechal tam celé odpoledne stát, a pak už jsem nenastartoval.
Motor točí, ale ne a ne chytnout, obcas to jako má snahu ale proste se nerozebehne, první na co jsem kouknul byli svíčky, byly lehce od benzínu, tak jsem je očistil, a zkusil znovu namontovat, stále ten samý problém, po vyndání jsem vsechny svíčky zkontroloval a jiskru davaji i jasne modrou.
Takže v tento moment už jsem zacal bádat co a kde dalšího by mohlo být kaput, napadlo me cidlo klikové hřídele které jsem mel nahradni doma, po výměně žádná změna.
Dále jsem vyblikával závady a vyšlo mi jen číslo 31 což je čidlo kliky, ale to se prej hlásí vždy při stojícím motoru.
Nakonec jsem se dnes rozhodl podivat na rozvody a zprvu se mi řemen zdál mezi vačkovými koly lehce povolený, tak jsme dotahli kladku, rysky sedí, jak na remenici na klice a i nahoře na krytu a řemen take ok, rozvody byli prej delané před 5000km.
Dále jsme zkouseli dokonce i merit kompresy ve valcich a i ta byla si myslim výtečná, na všech 4 válcích kolem 13,5.
Takže jsem zatím přesvědčen že motor je po mechanické stránce v pořádku, jen proste nejaký kiks v elektrice.
Prosil bych tedy o další rady co a kde vyzkouset, uz jsem z toho celkem spatnej a dál si nevím rady.
Dekuji za veskerou pomoc.
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Technická Sekce“