Omega - Nestartuje a nevím proč.
Moderátor: Moderátoři
Omega - Nestartuje a nevím proč.
Ahoj,
předem upozorňuji, že nevím o autech moc, ale budu se snažit popsat můj problém.
Typ auto: Opel Omega Caravan 2.0 16V ročník 1995
Už je to 14. dní co jsem dojel na místo určení, ale zpátky jsem již neodjel a nevím proč. Stalo se mi toto: Před nastartováním auto se mi rozdělil klíček na dvě půlky a druhá mi zůstala v kapse, čehož jsem si všiml, až po neúspěšném nastartování. Start vypadal takto, auto chytlo, ale pak hned zhaslo. Od té doby už jen bliká ikona motoru a nezhasne. I když zkusím přesto motor nastartovat, tak si myslím, že motor se točí, ale nechytne. Odvezl jsem tedy auto do Servisu za spolupráce kamaráda a čekal jsem, že se na něco přijde. Nic na diagnostice se jim žádná chyba neukázala, zkontrolovali kabely a různé věci okolo a na nic nepřišli a to tam to auto mám 14. dní. No a teď si ho mám vyzvednout a nevím co dál. Nevím, jestli to pomůže či to nějak souvisí, ale stávalo se mi tak měsíc, že jsem jel a auto táhlo, ale jakoby se zastavilo na stejném výkonu a nechtělo jet víc a to trvalo třeba 2-4 vteřiny a pak buch a auto vystřelilo jak raketa. Bylo to jak při jízdě, tak při startu na semaforech.
Nějaké nápady či rady co by to mohlo být? Nevíte o dobrém servisu v Praze? Jsem z Prahy 8 a nevím, jak někam auto dostanu, jelikož bez startu nejde nic ani posilovač a moc nešlapou brzdy, ale i tak risknu být odtažen někam, kde by mi mohli pomoci.
Předem se omlouvám za amaterizmus popsání problému, ale budu rád za každou radu.
předem upozorňuji, že nevím o autech moc, ale budu se snažit popsat můj problém.
Typ auto: Opel Omega Caravan 2.0 16V ročník 1995
Už je to 14. dní co jsem dojel na místo určení, ale zpátky jsem již neodjel a nevím proč. Stalo se mi toto: Před nastartováním auto se mi rozdělil klíček na dvě půlky a druhá mi zůstala v kapse, čehož jsem si všiml, až po neúspěšném nastartování. Start vypadal takto, auto chytlo, ale pak hned zhaslo. Od té doby už jen bliká ikona motoru a nezhasne. I když zkusím přesto motor nastartovat, tak si myslím, že motor se točí, ale nechytne. Odvezl jsem tedy auto do Servisu za spolupráce kamaráda a čekal jsem, že se na něco přijde. Nic na diagnostice se jim žádná chyba neukázala, zkontrolovali kabely a různé věci okolo a na nic nepřišli a to tam to auto mám 14. dní. No a teď si ho mám vyzvednout a nevím co dál. Nevím, jestli to pomůže či to nějak souvisí, ale stávalo se mi tak měsíc, že jsem jel a auto táhlo, ale jakoby se zastavilo na stejném výkonu a nechtělo jet víc a to trvalo třeba 2-4 vteřiny a pak buch a auto vystřelilo jak raketa. Bylo to jak při jízdě, tak při startu na semaforech.
Nějaké nápady či rady co by to mohlo být? Nevíte o dobrém servisu v Praze? Jsem z Prahy 8 a nevím, jak někam auto dostanu, jelikož bez startu nejde nic ani posilovač a moc nešlapou brzdy, ale i tak risknu být odtažen někam, kde by mi mohli pomoci.
Předem se omlouvám za amaterizmus popsání problému, ale budu rád za každou radu.
- Reklama
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Re: Omega - Nestartuje a nevím proč.
Z klíčku si ztratil chip pro imobilizér... vem si druhý klíček
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, pohledej chip a zas to pojede, je to celkem malé, mohlo se stát že jsis nevšiml
Autoservis, Pneuservis, Diagnostika, CNC, 3D Print
INSIGNIA A 1.6i Turbo Sports Tourer 147kw 2009
VECTRA B 2,2i 16V Sport Caravan 114kw 2001
VECTRA B 2,2i 16V Caravan 108kw 2001
Ahoj, díky za radu. Jak je to těch 14. dní, tak určitě žádný čip již nenajdu. Mám dotaz. Mohu použít bez problému náhradní klíček a nemusím to vůbec párovat? No je zajímavé to, že při diagnostice se jim ten motor či klíček spároval a nic nestalo. (Takhle mi to řekli). Mám dotaz. Je možné, že by byly tak hloupí a na tohle v servisu nepřišli, diagnostika jim ukázala prd a nějaký chlápek z Oplu co tam přišel, na nic také nepřišel:o))) To jsem je na to ještě upozornil, že se mi před startem rozpadl klíček.
Myslíte, že to bude ono? Nebo by to mohlo být něco jiného?
Myslíte, že to bude ono? Nebo by to mohlo být něco jiného?
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
otázka zní jestli v nahradnim klici je ten chip
Tak jsem Volal domu, aby se mi táta podíval na náhradní klíček a žádný čip v klíčku není.
Nějaké jiné nápady?
Nějaké jiné nápady?
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
tak to bude cely problem, to zbyva jen sehnat krouzek imobilizeru s chipama
Chci se omluvit za mystifikaci, ale měli jste pravdu, je tam čip, který vypadá takto.(viz odkaz: http://www.autokluc.sk/index.php?page=s ... &Itemid=97)
Napadlo mě, že tedy na Vaše rady vyzkouším tento druhý klíče a šel jsem do servisu a výstup je takový to:
Při vložení klíčku, svítí neustále kontrolka motoru, baterky a oleje a po strčení klíče se ani nehne ručička paliva. Vypadá to, že mi udělali nějaký restart, jelikož je tam změněné datum. Vím určitě, když jsem to tam před 14 dny vezl, blikala ikona motoru a palivo se ukazovalo.
Jinak zkusil jsem startovat i přes svítící ikony a točí se, ale nechytne. Jinak původní klíče jsem nemohl zkontrolovat, jelikož byl zamčený kanci.
Nenapadá Vás, co by to mohlo znamenat? Není potřeba klíče nějak přihlásit? Nemám něco ještě vyzkoušet?
!!Auto vyzvednu v úterý ze servisu!!
Napadlo mě, že tedy na Vaše rady vyzkouším tento druhý klíče a šel jsem do servisu a výstup je takový to:
Při vložení klíčku, svítí neustále kontrolka motoru, baterky a oleje a po strčení klíče se ani nehne ručička paliva. Vypadá to, že mi udělali nějaký restart, jelikož je tam změněné datum. Vím určitě, když jsem to tam před 14 dny vezl, blikala ikona motoru a palivo se ukazovalo.
Jinak zkusil jsem startovat i přes svítící ikony a točí se, ale nechytne. Jinak původní klíče jsem nemohl zkontrolovat, jelikož byl zamčený kanci.
Nenapadá Vás, co by to mohlo znamenat? Není potřeba klíče nějak přihlásit? Nemám něco ještě vyzkoušet?
!!Auto vyzvednu v úterý ze servisu!!
- TomC20LET
- Kontaktovat uživatele:
pořád to vypadá na stejný problém.. s tim nulováním nemuseli nic dělat, mohli mít jen odpojenou baterku ale co se týče nahradního klíče tak nemusí být spárovaný, já měl s vectrou stejný problém, dostal jsem dva identické klíče s chipem ale nastartovat šlo jen s jedním tak jsem musel do opla a tam mi to spárovali
Zdravím kolegu majitele.
Ohledně klíčku a startování by se možná mohlo jednat o změnu kódu v přívěsku.
S tím startováním se mi stalo následující : motor se točil ale nechytil.Jako na
potvoru jsem samozřejmě potřeboval odjet.Nejblíž byl nějaký autoservis.Odtáhli
mě tam,byli ochotní ale na nic konkrétního nepřišli.Pak se nějak povedlo nastartovat
a rychle jsem přejel do opla servisu protože jsem tu samou nepříjemnost nechtěl
absolvovat ještě jednou.Tam auto připojili na počítač a po chvíli hledání našli jinou
chybovou hlášku než v předcházejícím servisu.Jednalo se o tzv snímač polohy kliky.
Moc jsem jim nevěřil.Dali tam nový a od té doby mám klid.S některými závadami se
holt musí do opel servisu.Ten opel servis Srba je v Modřanech.Na netu jsou i kontakty.
Ať se podaří.AGEMO.
Ohledně klíčku a startování by se možná mohlo jednat o změnu kódu v přívěsku.
S tím startováním se mi stalo následující : motor se točil ale nechytil.Jako na
potvoru jsem samozřejmě potřeboval odjet.Nejblíž byl nějaký autoservis.Odtáhli
mě tam,byli ochotní ale na nic konkrétního nepřišli.Pak se nějak povedlo nastartovat
a rychle jsem přejel do opla servisu protože jsem tu samou nepříjemnost nechtěl
absolvovat ještě jednou.Tam auto připojili na počítač a po chvíli hledání našli jinou
chybovou hlášku než v předcházejícím servisu.Jednalo se o tzv snímač polohy kliky.
Moc jsem jim nevěřil.Dali tam nový a od té doby mám klid.S některými závadami se
holt musí do opel servisu.Ten opel servis Srba je v Modřanech.Na netu jsou i kontakty.
Ať se podaří.AGEMO.