Třícestný tlakový ventil-termostat omega
Moderátor: Moderátoři
- henry
- Kontaktovat uživatele:
Třícestný tlakový ventil-termostat omega
Nějak z něj teče voda po natlakovaní chlazení motoru,ale nevim jestli z přírub nebo z hadic.Dá se nějak tento ventil otestovat když je s plastu? nebo nějak nahradit něčím jiným?A co přesně reguluje? Díky.
Je to pod stěračema:
Je to pod stěračema:
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
- Reklama
Re: Třícestný tlakový ventil-termostat omega
Podtlakem uzavírá nebo otvírá velký okruh.Praskla v něm membrána a tudy teče chladící kapalina ven.Pomůže pouze výměna za nový.
- henry
- Kontaktovat uživatele:
Tak ventil je vyměněn, a voda neteče...Ale ještě by mě zajímalo na základě jakého tlaku otevírá velký okruh? Když se natlakuje malý okruch tak tím se pak otevře ten ventil a pustí to velkýho okruhu? Ale odkud vede ta hadička co je na tom termostatickém ventilu? Dík.
Opel Omega 2,5 V6,černá, 225000km, Recaro seačky, Snížený podvozek, tvrdé pérování, Opel Omega 2,0 16V CD LPG Zel.met. základ, zvýšená světlá výška, měkké pérování,300000km
Ta hadička je PODTLAK.Je pomocí něho přes elektropneu ventil, ovládán ten ventil-netopíš-nejde voda do radiatoru,topíš-jde voda do radiatoru.
- henry
- Kontaktovat uživatele:
No a předtím si psal, že otevírá nebo zavírá velký okruh a ted , že zavírá okruh topení... mohl bys to objasnit? Díky.
Malý okruh je bez radiatoru topení a velký je včetně radiatoru topení.Je to specialitka u Omeg a Vecter B.Astry G a Zafiry A mají tento ventil elektrický,je zabudován v Háčku před radiatorem\a hodně se kazí\.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
fakt ? nas ve škole učili že motor a radiator je malej okruh a kdyz se otevře termostat a koluje to i v chladiči tak je to velky okruh )
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Ondro mícháš jabka s hruškama.Zde není řeč o termostatu,ale o třícestném ventilu před radiatorem topení.Prostě jsem jinak nedokázal popsat jeho funkci.Snad už je to jasné.Jinak s chlazením motoru máš samo pravdu.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to potom jo
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Takže já mám dotaz:
Jakmile zapnu topení, teče mi jakoby za motorem voda proudem. Když nechám celý climatronic (či co to je) vypnutý, tak se nestratí ani kapka vody.
Předpokládám že je to ten třicestný ventil, že Jak se dá vyměnit koukal jsem že je tam přístup jak k penězum.
Díky
Jakmile zapnu topení, teče mi jakoby za motorem voda proudem. Když nechám celý climatronic (či co to je) vypnutý, tak se nestratí ani kapka vody.
Předpokládám že je to ten třicestný ventil, že Jak se dá vyměnit koukal jsem že je tam přístup jak k penězum.
Díky