aktualizace navigace opel DVD800 2010/2011

Informace ohledně aktualizací, DVD mechanik a jiných multimedií a elektroniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
demolition

Re: aktualizace navigace opel DVD800 2010/2011

Příspěvek od demolition »

v Insignii máme navi len kvôli displayu(je to choré, ale s cerveným riadkom by sa mi to hnusilo, takže najdrahšia obrazovka v domácnosti vzhľadom na veľkosť :) ), mapy sú zastaralé a to je vraj aktual. 2011.
chcem aktualizáciu aspoň raz ročne zadarmo, ale to si môžem u opel blabotať sám pre seba...
Reklama

Sunman

Příspěvek od Sunman »

je to naozaj zvrhlosť, farba je farba, image je image...
Ani veľký červený grafický displej ti nepostačoval (CD400) ? hovorí na teba aspoň po slovensky za ty prachy?
demolition

Hovorí, tak navi bola aj podmienka zľavy k opelu 20 rokov+zľavy na ičo, klasika odrbávania Opel.
V ČR je situácia ,podľa toho čo som čítal, iná so zľavami. Navi je dobrá, len tie mapy. Zájdem za dealerom.
Každé auto kt. som vyberal malo veľký farebný disp. či passat A6 alebo touareg a šlo to bez navi.

CD 400 má dvojriadkový, nie? Astra H má lepší :)
Sunman

Příspěvek od Sunman »

CD300 má textový dvojriadkový displej. Výhodou je perfektný odkladací priestor pod úzkym displejom, ktorý mi bude v ďalšom aute teraz chýbať.

CD400 má grafický displej veľkosťou rovnaký ako všetky NAVI displeje. Rozdiel je len ten, že je červeno-červený nie farebný. Identický s Astrou CD400. Veľkosť a grafika je tu identická ako vo VectreC.
Dix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dix »

Rádio CD400:
Radio400_Insignia.jpg
Radio400_Insignia.jpg (149.18 KiB) Zobrazeno 5242 x
jgoldman
Moderátor

Příspěvek od jgoldman »

petr-ape píše:Zdravím všechny.
Tak z tohohle tématu jsem pochopil:
1. Že s vypálenými mapami na DVD se prostě můžu rozloučit...
2. Ale taky, že jde do vnitřní paměti (1GB) DVD 800 Navi nahrát mapy... OTÁZKA: JAK?
3. Na netu je dat spousty... OTÁZKA: KDE?

Já do světa moc nejezdím a když, tak si vystačím s navigací v mobilu, takže mě napadla myšlenka, která vyplývá z výše uvedeného: Stáhnout mapy třeba jenom pro ČR (nebo i Slovenska) a nahrát to do vnitřní paměti navigace DVD 800 Navi. To by snad šlo ne?

Problémem je pro mě ale to, že nevím, kde sehnat na netu ty mapy a taky jak je do navigace dostat. Ještě jsem se v tom sice nešťáral, ale vím, že každý navigační program má nějakou adresářovou strukturu, kterou je potřeba dodržet (kam který soubor nahrát atd.).

Co říkáte? Bylo by to reálné? Nebo je moje otázka úplně zcestná...
RE:

Ahojky,
pochopil jsi to velmi dobře (můžeš se rozloučit). Opel totiž má problém i s tím, že vydal nové mapy a ty si nemůžeš dohrát do navigací 2009,2010. Pánové (od Oplu) si trochu komplikujou život a trochu tu ochranu překombinovali což je údajně vyřešeno v novém modelovém roku (kartou). To mi mimochodem moc připomíná ochranu nových Tomtomů kde už nemůžeš jen tak dodávat POI body a veškerá výhoda těchto přístrojů je tamtam. :oops:
Když najdeš na netu kopii originálního DVD s mapovýmy podklady tak to sice vypálíš ale DVD mechanika Ti to kvůli SW klíči který je jen na originálním DVD stejně nepřehraje. Věř mi nejde to !
Jestli chceš natáhnout mapy do vnitřní paměti tak návod je zde:
- Vlož navigační DVD
- Nastavení > Nastavení navigace > Map. Údaje přidat/smazat > dale si vyber státy a důležité je přejít nahoru otočným ovladačem na kolonku POTVRDIT – jinak se to neuloží > pak DÁLE a čekat až se to nahraje do vnitřní paměti navigace
A JE TO ! ;)
demolition

Sunman píše:CD300 má textový dvojriadkový displej. Výhodou je perfektný odkladací priestor pod úzkym displejom, ktorý mi bude v ďalšom aute teraz chýbať.

CD400 má grafický displej veľkosťou rovnaký ako všetky NAVI displeje. Rozdiel je len ten, že je červeno-červený nie farebný. Identický s Astrou CD400. Veľkosť a grafika je tu identická ako vo VectreC.
CD 400 má tak 1/2-1/3 veľkosť oproti navi. Ja som s tým spokojný, ale tá grafika a mapy, čakať na MY2012 sa mi nechcelo a neverím, že by to prinieslo toľko zmien.
petr-ape

Příspěvek od petr-ape »

jgoldman píše: Ahojky,
pochopil jsi to velmi dobře (můžeš se rozloučit). Opel totiž má problém i s tím, že vydal nové mapy a ty si nemůžeš dohrát do navigací 2009,2010. Pánové (od Oplu) si trochu komplikujou život a trochu tu ochranu překombinovali což je údajně vyřešeno v novém modelovém roku (kartou). To mi mimochodem moc připomíná ochranu nových Tomtomů kde už nemůžeš jen tak dodávat POI body a veškerá výhoda těchto přístrojů je tamtam. :oops:
Když najdeš na netu kopii originálního DVD s mapovýmy podklady tak to sice vypálíš ale DVD mechanika Ti to kvůli SW klíči který je jen na originálním DVD stejně nepřehraje. Věř mi nejde to !
Jestli chceš natáhnout mapy do vnitřní paměti tak návod je zde:
- Vlož navigační DVD
- Nastavení > Nastavení navigace > Map. Údaje přidat/smazat > dale si vyber státy a důležité je přejít nahoru otočným ovladačem na kolonku POTVRDIT – jinak se to neuloží > pak DÁLE a čekat až se to nahraje do vnitřní paměti navigace
A JE TO ! ;)
Takže nahrát do interní paměti to jde, ale jenom zase z originál DVD. Takže bez "aktualizovaného" originálního DVD si můžu tak akorát...
Tak potom tedy sdílím názor většiny, že jsou v tom opelu opravdu ču.áci ;-)
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Mimo tema: ten interier insignie stejne vypada super i kdyz tam neni navi 8-)
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Navíc na fotce nevidíš jak vrže! :lol:

Po 145000km je to tragédie...
Odpovědět

Zpět na „INSIGNIA – Autorádia + navigace + elektronika“