aktualizace navigace opel DVD800 2010/2011
Moderátor: Moderátoři
Re: aktualizace navigace opel DVD800 2010/2011
S názorem že to jsou č...i jen souhlasím, bohužel to není problém jen Oplu.
Zítra se zastavím v Oplu jestli už mají vyřešeno aktualizační DVD a pak písnu.
Ohledně vrzání interiéru : jsem těchto pazvuků zatím ušetřen ! Jak už jsem zde psal, tak jsem si vrzání užil ve VW a Škodovkách .
PS:
Dnes jsem byl na Ostravsku a byla lahůdka jezdit po silnicích které navigace nemá. Nechápu taky to, že si nemůžu vyhledat tzv POI body v navigaci. Jediné co jde vyhledat, tak je jen benzínka když se rozsvítí tzv chcípák když dojde nafta. Přitom v MENU je možnost zobrazení bodů, takže v sobě je má. U ostatních navigací to funguje tak, že chci vyhledat například nemocnici ve městě a v tom městě se mi zobrazí seznam nemocnic. Tato funkce je i u obyčejných navigací za 2000,- Kč. Je to hold ostuda Oplu
Zítra se zastavím v Oplu jestli už mají vyřešeno aktualizační DVD a pak písnu.
Ohledně vrzání interiéru : jsem těchto pazvuků zatím ušetřen ! Jak už jsem zde psal, tak jsem si vrzání užil ve VW a Škodovkách .
PS:
Dnes jsem byl na Ostravsku a byla lahůdka jezdit po silnicích které navigace nemá. Nechápu taky to, že si nemůžu vyhledat tzv POI body v navigaci. Jediné co jde vyhledat, tak je jen benzínka když se rozsvítí tzv chcípák když dojde nafta. Přitom v MENU je možnost zobrazení bodů, takže v sobě je má. U ostatních navigací to funguje tak, že chci vyhledat například nemocnici ve městě a v tom městě se mi zobrazí seznam nemocnic. Tato funkce je i u obyčejných navigací za 2000,- Kč. Je to hold ostuda Oplu
- Reklama
Ahoj kluci. Coby nováček na tomto fóru zdravím tímto všechny zasloužené členy!
Nejsem však nováček v navigacích, a po přečtení fóra ohledně této problematiky mě napadla jedna možná pro někoho ne příliš skvělá myšlenka. Ale většina z vás tuším asi není příliš spokojena s vestavěnou navigací. Při hledání možného řešení jsem našel tento odkaz: . Předváděcí video třeba zde: Viděl jsem na youtube i lepší video, ale nemůžu ho teď najít. Výhodou tohoto řešení je možnost provozovat prakticky jakoukoli navigaci včetně aktualizací map i SW samotného.
Akorát se mi zatím nepodařilo zjistit, jestli "vše, co ukazoval displej původní nedotykový" se taky zobrazuje na tomto displeji dotykovém.
Bohužel na navigaci z mého odkazu je pouze 64 MB RAM, což bych z praxe řekl, že není ideální hodnota a mohla by způsobovat různé nepěknosti právě při chodu např. iGO Primo + různé vyšperkování a vychytávky............ rozhodně by bylo lepší 128 MB RAM. Takovou jsem ale zatím nenalezl.
Zajímal by mě váš názor na tuto možnost, a pokud by někdo dokonce měl přímo zkušenosti s tímto autorádiem z mého odkazu, bylo by to super!
Předem díky za vaše názory!
P.S. Moje Insignie dojde asi až kolem Vánoc a už předem vím, že originální navigace mě asi příliš neuspokojí.
EDIT: Našel jsem teď - myslel jsem to samé rádio za lepší cenu, ale zdá se, že to bude něco novějšího a lepšího
Nejsem však nováček v navigacích, a po přečtení fóra ohledně této problematiky mě napadla jedna možná pro někoho ne příliš skvělá myšlenka. Ale většina z vás tuším asi není příliš spokojena s vestavěnou navigací. Při hledání možného řešení jsem našel tento odkaz:
Kód: Vybrat vše
http://www.audiocom.cz/tovarni-navigace/opel/opel-insignia-navigace-a-multimedialni-system-327cz
http://www.youtube.com/watch?v=OrLGStommVE
Akorát se mi zatím nepodařilo zjistit, jestli "vše, co ukazoval displej původní nedotykový" se taky zobrazuje na tomto displeji dotykovém.
Bohužel na navigaci z mého odkazu je pouze 64 MB RAM, což bych z praxe řekl, že není ideální hodnota a mohla by způsobovat různé nepěknosti právě při chodu např. iGO Primo + různé vyšperkování a vychytávky............ rozhodně by bylo lepší 128 MB RAM. Takovou jsem ale zatím nenalezl.
Zajímal by mě váš názor na tuto možnost, a pokud by někdo dokonce měl přímo zkušenosti s tímto autorádiem z mého odkazu, bylo by to super!
Předem díky za vaše názory!
P.S. Moje Insignie dojde asi až kolem Vánoc a už předem vím, že originální navigace mě asi příliš neuspokojí.
EDIT: Našel jsem teď - myslel jsem to samé rádio za lepší cenu, ale zdá se, že to bude něco novějšího a lepšího
http://www.specialniautoradia.cz/www-specialniautoradia-cz/eshop/0/0/5/146-Specialni-autoradio-s-DVD-a-GPS-Opel-Insignia/
clone, vyzerá to pekne. Ešte viac je cenný návod ako rozobrať vrzgajuce časti palubky. Díky.
Pokiaľ by niekto chcel využiť tento prístroj - potom treba kúpiť u Opla CD300 a zbytočne nevyhadzovať prachy za akékoľvek iné rádio. Za doplatok na rádio vyššej verzie sa dá kúpiť prístroj ktorý si dal do príspevku. Super.
Pripomienky (čiste subjektívne) k navigácii všeobecne:
- osobne považujem displej navigácie umiestnený a zapustený v strede palubky za dobrý predpoklad k buračke niekde v meste.
- anténa GPS je pokiaľ som dobre pochopil schovaná niekde naboku palubky. Celkom by som pochyboval o dobrej funkčnosti
- časť prístroja zaberá už tak malú odkladaciu skrinku
- nepochopil som ako fungujú pôvodné tlačítka rádia
Ako navigáciu používam roky Garmin 660 s TMC funkciou. U Insignie perfektne pasuje do ľavého dolného rohu kde je na palubke "schod" takže nezavadzia vo výhľade ale je 100% v periférnom videní, čo u stredového displeja ťažko povedať.
Pokiaľ by niekto chcel využiť tento prístroj - potom treba kúpiť u Opla CD300 a zbytočne nevyhadzovať prachy za akékoľvek iné rádio. Za doplatok na rádio vyššej verzie sa dá kúpiť prístroj ktorý si dal do príspevku. Super.
Pripomienky (čiste subjektívne) k navigácii všeobecne:
- osobne považujem displej navigácie umiestnený a zapustený v strede palubky za dobrý predpoklad k buračke niekde v meste.
- anténa GPS je pokiaľ som dobre pochopil schovaná niekde naboku palubky. Celkom by som pochyboval o dobrej funkčnosti
- časť prístroja zaberá už tak malú odkladaciu skrinku
- nepochopil som ako fungujú pôvodné tlačítka rádia
Ako navigáciu používam roky Garmin 660 s TMC funkciou. U Insignie perfektne pasuje do ľavého dolného rohu kde je na palubke "schod" takže nezavadzia vo výhľade ale je 100% v periférnom videní, čo u stredového displeja ťažko povedať.
Takže ty máš ve středovém panelu origoš navigaci, kterou nepoužíváš, a vedle máš Garmina? Připlclého na sklo? Právě připlcávání na sklo jsem doufal, že se vyhnu. To je pak zase lépe navi schovat před zloději, a jsme zase tam, kde jsme byli dřív.
Mám len Garmin pripláclý na sklo. Dať ho dole je jeden pohyb rukou. Na rozdiel od ostatných navigácií má Garmin všetky konektory na držiaku včítane elektriky, TMC, mikrofon - predtým som ho používal so starou nokiou aj ako handsfree kedže vedel čítať SMS-ky.
O zabudovanej navigácii som nikdy ani neuvažoval - jednak mapy stoja za veľké kulové takže taká navigácia je len pre frajerinu, garmin má 4x ročne update, do garmina mám všetky POI, radary a svoje vlastné bussines POIs. Navyše ako som písal - pozerať na stredný panel a križovatku pred sebou naraz a často napr. v mestách chceš vidieť čo je na inom pohľade a pod. To si neviem ani predstaviť ovládať za jazdy v meste. JE to možno pekné keď chceš ukázať susedovi farebný displej ale na skutočné použitie, no neviem...
Okrem španielska, portugalska, fínska a nórska som použil všetky krajiny ktoré v europskej mape garmin má. Takže takmer každodenné použitie
O zabudovanej navigácii som nikdy ani neuvažoval - jednak mapy stoja za veľké kulové takže taká navigácia je len pre frajerinu, garmin má 4x ročne update, do garmina mám všetky POI, radary a svoje vlastné bussines POIs. Navyše ako som písal - pozerať na stredný panel a križovatku pred sebou naraz a často napr. v mestách chceš vidieť čo je na inom pohľade a pod. To si neviem ani predstaviť ovládať za jazdy v meste. JE to možno pekné keď chceš ukázať susedovi farebný displej ale na skutočné použitie, no neviem...
Okrem španielska, portugalska, fínska a nórska som použil všetky krajiny ktoré v europskej mape garmin má. Takže takmer každodenné použitie
No, sranda je, že já Insignii objednával teď v té akci Opel 500. Všechno možné je tam v "balíčcích". Když jsem říkal, že tam navi nechci, tak mi bylo řečeno, že ale nemůžu mít zase to a ono (z toho balíčku). A když si to a ono přiobjednám sólo, tak ve finále ušetřím pouhé 3000 Kč. Tak jsem si tam tu jejich origo navi nakonec nechal.
Proto mi přijde trošku prdlé mít navi ve středovém panelu a druhou na skle. Ale až zjistím, co to je za shit - tak to tak třeba skončí. Napřed ale musím posoudit, jestli na středovém panelu to bude na něco či na prd - s viděním a ovládáním, a podle toho se rozhodnout, jestli něco plácnu na sklo (mám tam co plácnout), nebo to dát do toho panelu.
V každém případě díky ti za názory! Je jen škoda, že se nepřidal nikdo další.
Proto mi přijde trošku prdlé mít navi ve středovém panelu a druhou na skle. Ale až zjistím, co to je za shit - tak to tak třeba skončí. Napřed ale musím posoudit, jestli na středovém panelu to bude na něco či na prd - s viděním a ovládáním, a podle toho se rozhodnout, jestli něco plácnu na sklo (mám tam co plácnout), nebo to dát do toho panelu.
V každém případě díky ti za názory! Je jen škoda, že se nepřidal nikdo další.
Tak o téhle navigaci jsem zde už někde před předěláním tohoto webu psal. Toto multimediální centrum každému vřele doporučuji. TV, NAVI na kartu, DVD a možnost připojení dalších nesmyslů je parádní. Když to montážní firma namontuje jak má tak je to o 100% lepší než podělané DVD800 které i já vlastním. Mimochodem nyný s Oplem ČR řeším i nadále aktualizační DVD do NAVI.
- Přílohy
-
- CA3666G.jpg (48.38 KiB) Zobrazeno 6947 x
Výhoda auta s NAVI je jen v tom, že má češtinu a větší display mezi budíky. Ale to je všechno......
Antara Cosmo AT, 2.2 CDTI 4x4 , 5/11
Insignia HB, Innovation 2.0 CDTI (192 hp, BSR), 6/09
Insignia ST, Edition premium 2.0 CDTI (188 hp, Autochip), 9/09
Insignia HB, Innovation 2.0 CDTI (192 hp, BSR), 6/09
Insignia ST, Edition premium 2.0 CDTI (188 hp, Autochip), 9/09
Ale hlavne to nemusis pokazdy jak vocas lepit na sklo a pak sundavat kdyz jdes z auta, ja uz bych prenosnou navi nechtel
To jgoldman: A prosím tě, ty ji máš? Máš s ní osobní zkušenosti? Podle toho, že řešíš aktualizační DVD s oplem tuším, že ji ty osobně asi nemáš. Pokud ano, super, měl bych pak pár dotazů.
A kluci, jak se vám jeví obecně navigace na středovém panelu? Je na to vidět dostatečně dobře, nebo to až příliš odpoutává oči od silnice? Podotýkám, že já Insignii ještě nemám.
A kluci, jak se vám jeví obecně navigace na středovém panelu? Je na to vidět dostatečně dobře, nebo to až příliš odpoutává oči od silnice? Podotýkám, že já Insignii ještě nemám.